play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#81 Oscar Piastri
Sıra 1| Puanı 234
#4 Lando Norris
Sıra 2| Puanı 226
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 165
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 147
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 119
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 103
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 63
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 46
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 9| Puanı 37
#31 Esteban Ocon
Sıra 10| Puanı 23
#6 Isack Hadjar
Sıra 11| Puanı 21
#18 Lance Stroll
Sıra 12| Puanı 20
#10 Pierre Gasly
Sıra 13| Puanı 19
#14 Fernando Alonso
Sıra 14| Puanı 16
#55 Carlos Sainz
Sıra 15| Puanı 13
#30 Liam Lawson
Sıra 16| Puanı 12
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 17| Puanı 10
#87 Oliver Bearman
Sıra 18| Puanı 6
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 4
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:460, Galibiyet:9
Ferrari | Sıra: 2
Puan:222, Galibiyet:0
Mercedes | Sıra: 3
Puan:210, Galibiyet:1
Red Bull | Sıra: 4
Puan:172, Galibiyet:2
Williams | Sıra: 5
Puan:59, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 6
Puan:41, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 7
Puan:36, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 8
Puan:36, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 9
Puan:29, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:19, Galibiyet:0
Formula1 Belçika GP 27 Temmuz 2025

[Formula 1 Belçika GP 26 Temmuz 2025 sprint yarışını izle canlı internetten]

[Formula 1 Belçika GP 25 Temmuz 2025 sprint sıralama turlarını izle canlı internetten]

Yorum: 0 | Görüntüleme: 531
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Araçtan memnun olan Sainz, McLaren'ın performansından endişeli
25-05-2018, 13:19
sadmin
Patron
KONU:
200,217
MESAJ:
557,513
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 izle Canlı F1 izle
Formula 1 Belçika GP 27...
Formula 1 izle Canlı F1 izle
Formula 1 Belçika GP 26...
Formula 1 izle Canlı F1 izle
Formula 1 Belçika GP 26...
Formula 1 izle Canlı F1 izle
Formula 1 Belçika GP 25...
Formula 1 Haberleri
Russell: "Aldığımız ces...

Yorum: #1
Araçtan memnun olan Sainz, McLaren'ın performansından endişeli

[Resim: 10341.3bc6be43]

Renault'dan Carlos Sainz, hafta sonuna iyi bir başlangıç yaptıklarını ancak McLaren'ın cumartesi günü daha büyük bir adım atabileceğini söyledi.

Renault pilotu Carlos Sainz, ilk antrenman seansında 1:13.456 ile altıncı, ikinci seansta ise 1:13.200 ile onuncu en hızlı zamanın sahibi oldu. Takım arkadaşı Nico Hulkenberg ise ilk seansta 1:14.134 yaparken, ikinci seansta 1:13.047 yapmayı başardı.

Sainz, araçtan memnun olduğunu söyledi ve yeni parçaların istedikleri gibi çalıştığını dile getirdi.

"İlk onda olduğum için oldukça olumluydu. Attığım her turda daha iyi olmaya çalıştım. Takım için başarılı bir ilk gündü. Her iki araç da ilk ondaydık. Nico yeni parçaları test etti ve görünüşe bakılırsa beklediğimiz şekilde çalışıyor ve bu iyi bir haber."

"Bu sonuçlar bizim açımızdan gerçek hızımızı gösteriyor, ama diğerleri ne yapıyor bilmiyorum. Mesela McLaren ilk seansta sorun yaşadı ve şimdi biraz gerideler. Ama cumartesi gününe kadar ciddi bir adım atabilirler, bize gelirsek bu dereceler aşağı yukarı bizim gerçek performansımızı gösteriyor."

"Biraz daha fazlasını yapma şansımız olabilir. Özellikle ikinci seansın son sektöründe sürekli trafik vardı. İlk sektöre oranla üç sektörü bir araya getiremedim. Ayrıca Nico'da yeni parçalar vardı, cumartesi günü bu parçalar benim aracımda da olacak, bu yüzden çok olumluyum."

"Lastikleri çalıştırmak kolay değil, her şeyden önce çok hızlı. Zaten henüz perşembe olmasına rağmen tur rekorunun geldiğini gördük. Bu, çok hızlı olacağımızı söylerken yanılmadığımı kanıtlıyor."

"Lastikler beklediğimizden daha fazla aşınıyor. Sanırım onların biraz daha uzun süre canlı kalmasını bekliyordum ancak durum öyle değildi."

"Bir ara duvara dokundum, konsantrasyon kaybı olunca bu oluyor. Sonrasında genişten döndüm ve bariyere dokundum, o an zorlamıyordum, neyse ki lastiğe bir şey olmadı. Ciddi bir şey yoktu. Her şey sorunsuzdu."

Yarışta kaç pit stop beklediği sorusuna Sainz, "Bence tek pit stop olmalı. Aksi taktirde trafikte sıkışıp kalırsınız. Tabii mevcut lastiklerin aşınmasına bakarsak, böyle bir stratejiyi uygulamak kolay olmayacak."

"Üçüncü seans öncesi her şeyi analiz etmeli ve neler yapabileceğimize bakmalıyız. Cumartesi günü kullanacağımız lastiklerin ve yeni parçaların durumuna bakmamız gerekiyor."

"Yeni parçalar aracı daha hızlı hale getirdi. Renault her zaman her yarışa parçalar getirip, ufak gelişimler kaydetmeye çalışıyor. Bakalım, bu güncellemelerin neler getireceğini göreceğiz."

Sıralamalardaki amacı sorulduğunda Sainz, "Her zaman olduğu gibi dördüncü takım olmak. McLaren bugün ilk antrenmanda pek çok problem yaşadı. Bence cumartesi günü gelişecekler. Bu yüzden dikkatli olmalıyız."

"Çok çalışmamız gerekiyor. Red Bull'a bakarsak aynı motorla en öndeler. Bu bizim mükemmel bir şasiye sahip olmadığımızı gösteriyor. Monaco'da bile bir saniye kaybediyoruz, pek çok yönden gelişmemiz gerekecek." yanıtını verdi.

Nico Hulkenberg ise normal bir gün geçirdiklerini söyledi.

"Bugün her ne kadar perşembe olsa bile standart bir cuma geçirdik. Söyleyecek çok fazla şey yok, bazen blokaj problemi yaşadık ve bu yüzden de çalışmalar kesintiye uğradı."

"Sabah bölümünde araçtan o kadar da memnun değildim, ama öyleden sonra çok iyi bir gelişim kaydettik. İkinci seansta daha mutluydum, cumartesi günkü sıralamalardan önce iyi bir bir başlangıç yaptığımızı düşünüyorum."

tr.motorsport.com


25/05/2018, 13:19

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Marko: “McLaren'in önde olduğunu artık kabul etmeliyiz” sadmin 0 16 8 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Hamilton: “McLaren ve Red Bull’u geçmek çok zor olacak" sadmin 0 13 9 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Verstappen araçtan memnun değil: "Her hafta sonu farklı senaryolar oluyor" sadmin 1 64 05/07/2025, 17:46
Son Mesaj: halep3

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1