Aprilia, Sepang'da yapılan sezon öncesi testlerin ardından 2026 MotoGP sezonuna Ducati'ye yakın bir şekilde girdiğini düşünüyor.
MotoGP tarihindeki en iyi sezonunu geride bırakan Aprilia'nın, bu yıl bir adım daha ileri gitmesi ve sürdürülebilir bir şampiyonluk mücadelesi verebilecek konuma gelmesi bekleniyordu.
Ancak Noale fabrikası RS-GP'yi her alanda gerçek anlamda geliştirmiş olsa da, elde edilen kazanımların önemli bir bölümü Ducati tarafından gölgede bırakıldı. İtalyan üretici, Desmosedici GP'nin daha hızlı ve daha çok yönlü bir versiyonunu pistlere çıkarmayı başardı.
Aprilia Racing CEO'su Massimo Rivola, kış boyunca yapılan çalışmalardan memnun olduğunu söylerken, Sepang'daki yılın ilk sezon öncesi testinin ardından rakiplerin kaydettiği ilerlemeye karşı da temkinli yaklaşıyor.
Rivola, "2026 motosikletinin 2025'e göre daha iyi olmasından memnunum. Bu, Noale'nin iyi motosikletler üretebilen ve aynı zamanda her yıl performansı artırabilen bir yapı olduğunu bir kez daha gösteriyor."
"Ancak biz sadece kendi motosikletlerimiz, kendi gelişimimiz üzerinde çalışabiliriz; başkaları üzerinde değil."
"Neredeyse herkesin ilerleme kaydettiğini gördük. Honda'nın çok hızlı olduğunu, Ducati'nin yine referans noktası olduğunu ve KTM'nin geçen yıla göre daha iyi durumda bulunduğunu gördük."
"Açıkçası, yine Ducati'nin önde olduğu oldukça ilginç bir şampiyona olacağını düşünüyorum. Bu değişmedi, ama bu kez biz de onların hava koridorunda kalacağız."
Aprilia'nın Ducati'ye geçen yıla kıyasla daha yakın olup olmadığı sorulduğunda Rivola şu yanıtı verdi: "Bunu henüz söyleyemem. Testlerde lastiğin kaç tur attığını, depodaki yakıt miktarını bilmek her zaman zor."
"Her hâlükârda geçen yıla göre kesinlikle daha iyi bir motosikletimiz var. Geçen yıl da fena değildi, bu yüzden iyimser olmamak için bir neden yok. Diğerleri de açıkça gelişti. Şu an için konuşmak biraz erken. Ducati her durumda referans noktası olmaya devam edecek."
tr.motorsport.com