play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#81 Oscar Piastri
Sıra 1| Puanı 336
#4 Lando Norris
Sıra 2| Puanı 314
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 273
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 237
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 173
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 125
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 88
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 70
#6 Isack Hadjar
Sıra 9| Puanı 39
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 10| Puanı 37
#14 Fernando Alonso
Sıra 11| Puanı 36
#55 Carlos Sainz
Sıra 12| Puanı 32
#18 Lance Stroll
Sıra 13| Puanı 32
#30 Liam Lawson
Sıra 14| Puanı 30
#31 Esteban Ocon
Sıra 15| Puanı 28
#10 Pierre Gasly
Sıra 16| Puanı 20
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 17| Puanı 20
#87 Oliver Bearman
Sıra 18| Puanı 18
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 18
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:650, Galibiyet:12
Mercedes | Sıra: 2
Puan:325, Galibiyet:2
Ferrari | Sıra: 3
Puan:298, Galibiyet:0
Red Bull | Sıra: 4
Puan:290, Galibiyet:4
Williams | Sıra: 5
Puan:102, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:72, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:68, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 8
Puan:55, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 9
Puan:46, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:20, Galibiyet:0
Formula1 Amerika GP 19 Ekim 2025

[Formula 1 Amerika GP 18 Ekim 2025 sprint yarışını izle canlı internetten]

[Formula 1 Amerika GP 18 Ekim 2025 sprint sıralama turlarını izle canlı internetten]

Yorum: 0 | Görüntüleme: 229
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Analiz Mercedes Spa'da Cuma günkü antrenman felaketinden yarış galibine nasıl dönüştü?
31-07-2024, 02:43
sadmin
Patron
KONU:
202,856
MESAJ:
560,415
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
Formula 1 Hatıra Eşyala...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Max Verstappen KAZANMAK...
Formula 1 Haberleri
Racing Bulls, 2025 Amer...
Formula 1 Haberleri
Steiner: Verstappen 202...
Formula 1 Haberleri
F1, Austin’da Kavurucu ...

Yorum: #1
Mercedes Spa'da Cuma günkü antrenman felaketinden yarış galibine nasıl dönüştü?

[Resim: 55138.451ecde5.f1tr.com]

Mercedes, hafta sonunun kötü başlamasından sadece 48 saat sonra Belçika'da dramatik bir Formula 1 zaferi elde etti.

Lewis Hamilton ve George Russell'ın Belçika'daki ikinci antrenmandan sonra mühendislik toplantısının yapılacağı tıra çıktıkları sıradaki vücut dilleri her şeyi anlatıyordu.

Başları öne eğik ve omuzları düşük bir şekilde yukarı doğru çıkarken, Mercedes için kötü bir gün olduğu açıktı.

Belçika'ya Spa-Francorchamps'ın pist özelliklerine ve güncellenmiş zemine güvenerek gelen Mercedes, ilk gün sert bir gerçeklik kontrolüyle karşılaştı.

W15 performans açısından geride kaldı ve kıyaslama ölçütünün bir saniyeden fazla gerisindeydi. Daha da kötüsü, araç hiç de iyi hissettirmiyordu.

Hamilton'ın daha sonra medyaya özetlediği gibi: "Oldukça kötü bir gündü. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Açıkçası, son birkaç yarışta harika hissediyordum ve tamamen farklı hissettim."

Mercedes'in karşılaştığı en büyük sorun, neler olup bittiğine dair gerçekten belirgin bir açıklama olmamasıydı.

İlk antrenmanda, takım McLaren ve Red Bull'a kıyasla virajlı ikinci sektörde zorlanıyorlardı, bu nedenle 2. antrenman seansında performansını daha fazla o tarafa kaydırmak için odağını değiştirmeyi seçtiler.

Ancak tüm bunlar, birinci ve üçüncü sektörlerdeki düzlük hızı performansını engelledi; veriler sadece düzlüklerde 0,9 saniyeye kadar kaybettiğini gösteriyordu.

Son yarışlarda podyuma çıkma ve kazanma yolunda kritik öneme sahip olan dengeyi çok iyi tutturan Mercedes, neyin yanlış gittiğine dair bariz bir açıklamanın olmadığı bambaşka bir noktada buldu kendini.

[Resim: 55139.0bf43b70.f1tr.com]

Brackley fabrikasında mühendislik çalışmaları gece boyunca devam ederken ve simülatör erken saatlere kadar çalışırken, Belçika GP hafta sonunun geri kalanı için bildiklerine geri dönmesi gerektiği sonucuna varıldı.

Bu, ilk olarak getirdiği yeni zemini terk etmek anlamına geliyordu çünkü çalıştırma sırasında ortaya çıkan bazı aerodinami ve denge sorunları vardı.

Ayrıca Mercedes, otomobilden daha fazla verim almak ve Spa'daki yüksek hızlı bölümlerle daha iyi başa çıkmak için tercih ettiği bazı mekanik ayarları geri alması gerektiği sonucuna vardı.

Takım patronu Toto Wolff'ün durumu şöyle açıklamıştı: "Cuma günü rekabetçi değildik. Ancak ne olduğu konusunda net bir yönlendirme yoktu. Dürüst olmak gerekirse, Cuma gününden Cumartesi gününe kadar Brackley'de, simülasyonda ve ayrıca burada mühendislik tarafında yapılan gece çalışmalarının anahtar olduğunu itiraf etmeliyim."

"Cuma günü için çok şey değiştirdik. Aracın yapacağını düşündüğümüz şey mekanik bir uyumsuzluktu. Biz de bunu düzelttik."

Yapılan değişiklikler, mekanik ayar değişiklikleri ve eski zemine geri dönülmesi, W15'i yüksek hızlı Silverstone'da olduğu mutlu yere geri getirdi ancak bunu vurgulayan sadece Pazar günkü kuru zemin sürüşü oldu.

Tıpkı Britanya GP'sinin en iyi takımların formunun hava durumuna bağlı olarak nasıl dalgalanabileceğini ortaya koyması gibi, Spa'nın Cumartesi günkü yağmuru ile Mercedes'in üstünlük sağladığı Pazar günkü güneşli hava koşulları arasındaki performans da değişti.

[Resim: 55140.734fc2bd.f1tr.com]

Hamilton yarışın ardından, "Bugün tam anlamıyla gece ve gündüz gibi farklıydı. Cuma günü ikimiz için de oldukça felaketti ve denge konusunda gerçekten zorlanıyorduk."

"Bugün ise araç canlandı ve önce liderliğe yükselip sonra da herkesten uzaklaşmak beni gerçekten şaşırttı." dedi.

Yarışı ilk sırada bitiren ancak daha sonra aracı düşük ağırlıkta olduğu için diskalifiye edilen George Russell, Mercedes'in dönüşümünün sadece takımın aracını doğru çalışma aralığına getirebilmesiyle ilgili olduğunu açıklamaktan çekinmedi.

İşte bu yüzden Cuma gününden sonra terk edilen yeni zeminin geri geleceğinden hiç şüphesi yok.

"Üzerinde oynayabileceğimiz pek çok şey var ve bence Cuma günü sadece yanlış aralıktaydık."

"Açıkçası zeminde eskiye döndük çünkü bunu da elemek istedik. Ancak Zandvoort'ta yeni aero paketine geri döneceğimizden ve aracı mekanik olarak biraz daha farklı bir pencereye sokacağımızdan hiç şüphem yok." dedi.

tr.motorsport.com



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
31/07/2024, 2:43

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Yorum Max Verstappen KAZANMAK İSTİYOR! | Amerika GP'de TEMPOLAR Nasıl Olabilir? sadmin 0 63 9 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Yorum Mclaren'de Gerilim Tırmanıyor: Kim mağdur? Kim mağrur? | Yarış Arası | Pitpod S04E18 sadmin 0 91 14/10/2025, 0:59
Son Mesaj: sadmin
  Yorum Mclaren'de Pilot Krizi: Singapur'da Her Şey Nasıl Ters Gitti? | F1 Singapur GP | Pitpod S03E17 sadmin 0 75 07/10/2025, 2:16
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1