play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#44 Lewis Hamilton
Sıra 1| Puanı 0
#81 Oscar Piastri
Sıra 2| Puanı 0
#87 Oliver Bearman
Sıra 3| Puanı 0
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 4| Puanı 0
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 5| Puanı 0
#3 Max Verstappen
Sıra 6| Puanı 0
#31 Esteban Ocon
Sıra 7| Puanı 0
#43 Franco Colapinto
Sıra 8| Puanı 0
#4 Lando Norris
Sıra 9| Puanı 0
#30 Liam Lawson
Sıra 10| Puanı 0
#14 Fernando Alonso
Sıra 11| Puanı 0
#10 Pierre Gasly
Sıra 12| Puanı 0
#23 Alexander Albon
Sıra 13| Puanı 0
#16 Charles Leclerc
Sıra 14| Puanı 0
#63 George Russell
Sıra 15| Puanı 0
#55 Carlos Sainz
Sıra 16| Puanı 0
#18 Lance Stroll
Sıra 17| Puanı 0
#41 Arvid Lindblad
Sıra 18| Puanı 0
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 19| Puanı 0
#6 Isack Hadjar
Sıra 20| Puanı 0
#11 Sergio Perez
Sıra 21| Puanı 0
#77 Valtteri Bottas
Sıra 22| Puanı 0
Formula1 Avustralya GP 8 Mart 2026

Yorum: 0 | Görüntüleme: 66
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Alvaro Bautista’nın Toprak Razgatlıoğlu acısı geçmiyor
26-02-2026, 23:46
sadmin
Patron
KONU:
208,883
MESAJ:
566,747
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
2025 F1 ABU DHABİ FİNAL...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
TOPRAK İLK YARIŞINA ÇIK...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
TOPRAK SEZON ÖNCESİ SON...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
DUCATI'NİN TAHTI SALLAN...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Ferrari 2026’nın ŞİFRES...

Yorum: #1
Alvaro Bautista’nın Toprak Razgatlıoğlu acısı geçmiyor

[Resim: 66096.3ee6dfdf.f1tr.com]

Alvaro Bautista, Toprak Razgatlıoğlu’nun MotoGP’de arka kanatları kullanabilmesine tepki göstererek, kuralların esnetildiğini ima etti.

Arka aerodinamik unsurlar, Ducati’nin 2022 Britanya Grand Prix’sinde ilk “stegosaurus” kanatlarını tanıtmasından bu yana MotoGP’nin önemli bir parçası haline geldi. Yamaha ise arka aerodinamik paketinde birkaç farklı versiyon denedikten sonra, şu anda “stegosaurus” elemanları ile en arkadaki çiftin arasında yatay çift katmanlı bir kanadı birleştiren bir düzen kullanıyor.

Ancak, Toprak Razgatlıoğlu’nun boyunun uzun olması ve Yamaha’nın YZR-M1’de bu duruma uyum sağlamak için kullandığı sele ünitesi nedeniyle, arka aerodinamik unsurlar MotoGP’nin maksimum motosiklet yüksekliği kuralına takıldığı için Razgatlıoğlu için yasadışıydı.

Bu nedenle Razgatlıoğlu, sezon öncesi testlerin büyük bölümünde Yamaha’sında arka kanatlar olmadan sürüş yaptı. Sepang’da arka kanatları denediğinde ise frenajda belirgin bir iyileşme hissetti.

Razgatlıoğlu, “Günün sonunda arka kanatları, ama eski seleyle, biraz daha yüksek seleyle denedim,” dedi. “Motosikletin frenajda daha iyi durduğunu hissediyorum. Bu kanatlar frenajda çok yardımcı oluyor. Belki yarın da kanatları kullanmaya devam edeceğim çünkü gerçekten faydalı. Ama sürüş stilimi değiştirmem gerekiyor. Şu anda frenajda o kadar da kötü değilim. Mutluyum, güçleniyorum ama belki sürüş stilimi değiştirmem gerek. Daha fazla viraj hızı lazım. Superbike’ta hep dur-kalk şeklindeydim.”

Yamaha, şimdi Razgatlıoğlu’na özel olarak YZR-M1’deki yükseklik sorununa mühendislik çözümü bulmuş görünüyor. Bu hafta sonu sezonun açılış yarışı öncesinde Buriram’daki M1’lerde arka kanatlar yer alıyor.

Son iki sezondur World Superbike’ta minimum ağırlık kurallarının kendisini durdurmak için uygulandığını savunan Alvaro Bautista’ya göre, Yamaha’nın ilk yarış öncesi bu sorunu çözmesi sadece bilinen bir soruna mühendislik çözümü getirmekten ibaret değil.

Bautista, MotoGP gazetecisi Mat Oxley’nin Yamaha’nın arka aerodinamik çözümünü paylaşan bir gönderisini alıntılayan İspanyol bir taraftarın X platformundaki paylaşımında etiketlendi. Gönderide, “SBK’da @19Bautista [Alvaro Bautista] ve Toprak [Razgatlıoğlu] bundan faydalandı, cezalandırıldılar ve hâlâ cezalandırılıyorlar. Şimdi MotoGP’de teorik olarak yapılamayacak bir aerodinamiği homologe ederek Toprak’a yine yardımcı oluyorlar,” ifadeleri yer aldı.

Bautista ise bu paylaşıma, “Eh, eh… MotoGP’ye gelmek için iyi sonuçlar almak gerekiyordu… Buna ulaşmak için kim olursa olsun cezalandırıldı. Ve şimdi yardım etmeye devam ediyorlar… Neyse,” şeklinde yanıt verdi.

MotoGP’de arka aerodinamik unsurlar için herhangi bir homologasyon kuralı bulunmadığından, Razgatlıoğlu’nun Tayland Grand Prix’sinde arka kanatlar olmadan da yarışması mümkün. Ancak, özellikle viraj girişinin son bölümünde motor frenine yaslanmayı seven bir pilot olarak bilinen Razgatlıoğlu için arka kanatların sağladığı ek yere basma kuvveti ve yol tutuşunun performansına önemli katkı sağlaması bekleniyor.

Buriram testlerinde Razgatlıoğlu çoğunlukla arka aerodinamik unsurlar olmadan sürüş yaparken, bazı turlarda ise arka kanatlarla piste çıktı.

trf1.net



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
2 saat önce

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Toprak Razgatlıoğlu, ilk MotoGP yarışı öncesinde oruç tutmaya ara vermiş sadmin 0 65 2 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  MotoGP, Toprak Razgatlıoğlu’nu içeren 2026 Sezonu Jeneriğini Tanıttı sadmin 0 42 2 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Toprak Razgatlıoğlu, ilk MotoGP yarışı öncesi: “Belki de zaman ekranlarını kapatmalıyız” sadmin 0 66 2 saat önce
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 10 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2026

F1tr.com altyapı gücünü Sncopt'dan alır.
Formula1Formula1