Fernando Alonso, Aston Martin’in AMR26 F1 aracıyla yaşanan sorunların kısa sürede giderilebileceğine dair güvenini dile getirdi.
Bahrain’de devam eden sezon öncesi testlerinde GPblog’a konuşan Alonso, Aston Martin ekibinin 2026 sezonu için geliştirdiği AMR26 ile karşılaşılan her türlü problemi çözmek için yoğun şekilde çalışmaya devam ettiğini vurguladı ve sorunların çözümü için öngördüğü takvimi paylaştı.
“Bence her şey kesinlikle kısa ve orta vadede çözülebilir. Çözülemeyecek hiçbir şey olduğunu düşünmüyorum. Avustralya Grand Prix’sinden önce elimizden gelen her şeyi çözmeye çalışacağız. Sonrasında ise şampiyonada çok geç olmadan, ilk birkaç yarışta olabildiğince fazla sorunu gidermeyi hedefleyeceğiz. Bir çözümün mevcut olduğuna inanıyorum,” ifadelerini kullandı.
Alonso’nun bu açıklamaları, AMR26’nın Barselona’daki ilk sürüşünde büyük övgü toplamasına rağmen, beklentileri karşılayamamasının ardından geldi. Adrian Newey’nin tasarladığı araç, ön sıralardaki rakipleriyle kıyaslandığında beklenen performansı gösteremedi ve Bahreyn testlerinde en az mesafe kat eden araç oldu. Dün gerçekleştirilen seansta ise Lance Stroll’ün öğleden sonraki hızlı turunda yaşadığı güç kaybı nedeniyle AMR26, günün ilk kırmızı bayrağına sebep oldu.
Alonso: Yeni Teknik Düzenlemelerde Sürücü Etkisi Azalabilir
İki kez dünya şampiyonu olan Alonso, yeni teknik düzenlemelerin sürücü etkisini azaltabileceği yönünde de uyarıda bulundu. Alonso, içten yanmalı motor ile elektrik enerjisi arasındaki dengenin, birçok takımın daha çok enerji yönetimine odaklanmasına yol açabileceğini ve bu durumun doğrudan mücadeleye gölge düşürebileceğini belirtti.
Bununla birlikte tecrübeli İspanyol pilot, kuralların getirdiği tüm zorluklara rağmen, pilotların Grand Prix’lerde her zaman maksimumunu zorlamaya devam edeceğinin altını çizdi.
trf1.net