play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#4 Lando Norris
Sıra 1| Puanı 423
#33 Max Verstappen
Sıra 2| Puanı 421
#81 Oscar Piastri
Sıra 3| Puanı 410
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 319
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 242
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 156
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 150
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 73
#55 Carlos Sainz
Sıra 9| Puanı 64
#14 Fernando Alonso
Sıra 10| Puanı 56
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 11| Puanı 51
#6 Isack Hadjar
Sıra 12| Puanı 51
#87 Oliver Bearman
Sıra 13| Puanı 41
#31 Esteban Ocon
Sıra 14| Puanı 38
#30 Liam Lawson
Sıra 15| Puanı 38
#18 Lance Stroll
Sıra 16| Puanı 33
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 17| Puanı 33
#10 Pierre Gasly
Sıra 18| Puanı 22
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 19
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:833, Galibiyet:14
Mercedes | Sıra: 2
Puan:469, Galibiyet:2
Red Bull | Sıra: 3
Puan:451, Galibiyet:8
Ferrari | Sıra: 4
Puan:398, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 5
Puan:137, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:92, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:89, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 8
Puan:79, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 9
Puan:70, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:22, Galibiyet:0
Formula1 Avustralya GP 8 Mart 2026

Yorum: 0 | Görüntüleme: 179
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Alonso: "Sakinim çünkü takım A522'yi geliştirmek için güncellemeler hazırlıyor"
23-05-2022, 19:49
sadmin
Patron
KONU:
205,791
MESAJ:
563,568
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
MotoGP’de Büyük Planlar...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
MotoGP’nin Türkiye’den ...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Toprak Razgatlıoğlu'nun...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Honda 2026 sesi Aston M...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Hamilton’a Macaristan’d...

Yorum: #1
Alonso: "Sakinim çünkü takım A522'yi geliştirmek için güncellemeler hazırlıyor"

[Resim: 36089.5aba7bcc.f1tr.com]

Fernando Alonso, İspanya GP hafta sonuyla istikrarlı şekilde puan almayı hedeflediğini söyledi ve takıma olan güvenini dile getirdi.

Fernando Alonso, yarıştan sonra röportaj yaparken "günün pilotu kim oldu?" sorusunu yöneltti. Taraftar oylamasına göre günün pilotu Lewis Hamilton'dı. İngiliz pilot ilk turda en geriye düşmüş ve ardından güçlü bir yükselişle beşinci olmuştu.

Fakat Alonso da çok güçlü bir yarışı geride bıraktı ve günün sürücüsü oylamasında beşinci sırada yer aldı. Bu, 20. sıradan başladığı ve 11 sıra kazanıp, dokuzuncu olduğu yarışın ardından geldi ve böylelikle Bahreyn'den sonra ilk kez puan almış oldu.

AS gazetesine konuşan Alonso, yarıştan sonraki röportajında şöyle devam etti: "Kötü geçen sıralama turlarından sonra puan almak harika. Bu yüzden çok mutluyum. Bugün özel bir atmosfer vardı ve sonuncu başlamamıza rağmen gösterdiğim performansla taraftarları memnun etmeyi başardım. Umarım artık istikrarlı şekilde puan kazanmaya başlarım."

"Bugün karşı karşıya olduğumuz sorunları çözmeliydik çünkü bu kadar sıcak şartlarda lastikler iyi çalışmıyordu, araç kayıyordu ve ayrıca önceki günlere göre rüzgar daha fazlaydı."

[Resim: 36090.a93b2837.f1tr.com]

"Bu lastikleri ne kadar agresif şekilde zorlayabileceğimizi anlamak zordu. Bir tur hızlı gittiğinizde, sonraki üç turda lastiğin aşırı ısınması nedeniyle aniden sorun yaşamaya başlıyorsunuz."

"Güzel bir yükseliş gerçekleştirdik çünkü yarışa, hızımıza denk gelmeyen bir konumdan başladık: Bu takıma saygısızlık etmek istemem ama Williams'ı geçmek zor değildi. Fakat sonra AlphaTauri sürücülerinin, McLaren pilotlarının ve takım arkadaşımın arkasında sıkışıp kaldım. "

"Erken pit stop sayesinde üçünün önüne geçmeyi başardık ancak bu riskli bir karardı çünkü pitlerde sorun olabilirdi. Fakat sonunda işe yaradı."

Alonso, normalde 17. başlayacaktı fakat güç ünitesini değiştirdi ve grid cezası aldı.

Bu konuda Alonso, "Bakü'de bunu yapmaktan kaçınmak adına İspanya GP'yi feda etmeye ve motoru değiştirmeye karar verdik. Bundan ötürü de grid cezası aldık."

"Buna rağmen 9. olarak iyi puanlar aldık fakat önceki yarışlarda ilk 10'un ortasından başlasam da hiçbir şey kazanmadım. Bu dünyada yanlış giden bir şeyler var gibi görünüyor."

"Normal bir pozisyondan başlasaydım, sahip olduğum tempo ile 8. veya 9. olurdum. Aracımız hızlı değildi çünkü yarışta genellikle savaştığımız takımlarla aynı seviyedeydik. Bu takımlar da Alfa Romeo ve McLaren. Sıralamalarda bazen onların önünde oluyoruz hatta bazen Mercedes'e yaklaşmayı bile başardık ama bu sefer olmadı."

"Şimdi önümüzdeki hafta sonunu normal bir şekilde geçirmemiz gerekiyor."

"A522'nin hızını artırmamız lazım ama sakinim çünkü takımın güncellemeler üzerinde çalıştığını biliyorum."

&&&



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
23/05/2022, 19:49

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  McLaren’ın özel jeti FIA Gala’sı için yolda! sadmin 0 59 4 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Mercedes, güç ünitesi tedarik ettiği takım sayısını azaltmayı hedefliyor sadmin 0 59 4 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Alonso: "Aston Martin'deki yönetim değişikliği pist üstü sonuçlarla ilgili değil" sadmin 0 51 4 saat önce
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1