Şampiyona lideri Fernando Alonso, beşinci cepten start alacağı Singapur Grand Prix'de podyumun gerçekçi bir hedef olduğunu söyledi.
Alonso: Podyum gerçekçi bir hedef
Antrenmanların ardından Singapur'un Ferrari için harika bir pist olmayacağı itirafında bulunan Alonso, sıralamalarda, pole pozisyonunu kazanan LewiS Hamilton'dan 0.8 saniye yavaş kaldı.
Alonso, "Tüm hafta sonu yaşadığımız sıkıntının ardından bu pozisyonumuz bizi mutlu etmeli" ifadesini kullandı.
"Serbest antrenmanlarda yeterince hızla değildik, aynı şekilde sıralamalarda da yeterince hızlı olamadık" diyen İspanyol pilot, "McLaren'ın mağlup etmek, en azından pole pozisyonu için, mümkün değildi" dedi.
Ferrari'nın Singapur'da, hız konusunda istediği seviyede olmamasına rağmen, yarışta değerlendirilebilecek fırsatlar olacağına inandığını dile getirdi.
Alonso, "Beşinci cepten, iç tarafından start almak podyum mücadelesi için iyi bir pozisyon, ki bu da yarışta elde edebieleceğimiz en iyi sonuç olur" dedi.
Geçtiğimiz sene lastiklerde aşınma gördüklerini hatırlatan Alonso, "O yüzden lastiklere iyi bakmamız, pit stoplarda ve startta dikkatli olmamız lazım. Yarın hava durumu gibi birçok etken rol oynayabilir. Hatta bir fırtına olabileceğini duyduk. Yarın göreceğiz" diye konuştu.