play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#81 Oscar Piastri
Sıra 1| Puanı 99
#4 Lando Norris
Sıra 2| Puanı 89
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 87
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 73
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 47
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 6| Puanı 38
#44 Lewis Hamilton
Sıra 7| Puanı 31
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 20
#31 Esteban Ocon
Sıra 9| Puanı 14
#18 Lance Stroll
Sıra 10| Puanı 10
#87 Oliver Bearman
Sıra 11| Puanı 6
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 12| Puanı 6
#10 Pierre Gasly
Sıra 13| Puanı 6
#55 Carlos Sainz
Sıra 14| Puanı 5
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 15| Puanı 5
#6 Isack Hadjar
Sıra 16| Puanı 5
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 17| Puanı 0
#7 Jack Doohan
Sıra 18| Puanı 0
#30 Liam Lawson
Sıra 19| Puanı 0
#14 Fernando Alonso
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:188, Galibiyet:4
Mercedes | Sıra: 2
Puan:111, Galibiyet:0
Red Bull | Sıra: 3
Puan:89, Galibiyet:1
Ferrari | Sıra: 4
Puan:78, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 5
Puan:25, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 6
Puan:20, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:10, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 8
Puan:8, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 9
Puan:6, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 10
Puan:6, Galibiyet:0
Formula1 Miami GP 4 Mayıs 2025

[Formula 1 Miami GP 3 Mayıs 2025 sprint yarışını izle canlı internetten]

[Formula 1 Miami GP 2 Mayıs 2025 sprint sıralama turlarını izle canlı internetten]

Yorum: 0 | Görüntüleme: 207
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ali Türkkan, yeni nesil WRC aracını test eden ilk Türk pilot oldu
09-11-2024, 00:00
sadmin
Patron
KONU:
198,545
MESAJ:
555,588
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
Aston Martin: "Performa...
Formula 1 Haberleri
Cadillac, 'birden fazla...
Formula 1 Haberleri
Antonelli: “Russell’dan...
Formula 1 Haberleri
Hamilton: "Gelen eleşti...
Formula 1 Haberleri
Tsunoda: “RB21’in sınır...

Yorum: #1
Ali Türkkan, yeni nesil WRC aracını test eden ilk Türk pilot oldu

[Resim: 59679.f960dd84.f1tr.com]

Ali Türkkan, WRC'nin en üst sınıfındaki Ford Puma Hybrid Rally1 aracını test ederek Türk ralli tarihinde bir ilke imza attı.

Castrol Ford Team Türkiye’nin şampiyon pilotu Ali Türkkan, WRC yarış aracının direksiyonuna geçti. Bu yıl Dünya Gençler Ralli Şampiyonası’nda elde ettiği üçüncülükle de dikkat çeken Türkkan, bu testte birlikte ralli dünyasının en üst klasmanındaki otomobili ilk defa kullanan Türk pilot oldu.

Dünya Ralli Şampiyonası’nda (WRC) Ford’un Dünya Ralli Takımı’ndan sorumlu olan M-Sport’un İngiltere’deki merkezini ziyaret eden Ali Türkkan, 500 beygirin üzerinde güce sahip Ford Puma Hybrid Rally1 aracıyla toprak etaplarda sürüşler gerçekleştirdi ve bu testle birlikte WRC’ye bir adım daha yaklaştı.

[Resim: 59680.657cd6b5.f1tr.com]

Testin ardından Ali Türkkan şunları söyledi: "Bu üst düzey aracı kullanmak, yaklaşık 5 yıllık Castrol Ford Team Türkiye ile ortaya koyduğumuz emeklerin bir sonucuydu. WRC Rally1 aracını test etmek çok özel bir duygu ama bundan daha da heyecan verici olanı, Castrol ve Ford gibi global markaların desteğiyle kariyerimi Rally1 aracı kullanabilecek duruma getirmek. Geleceğe dönük umut vaat eden bir test oldu. Bu testin ardından önümüzdeki süreçte bir fırsat geldiğinde bunu değerlendirebileceğimi hem M-Sport hem de bizler biliyoruz. Ülkemiz adına da gurur vericiydi. Bu, Türkiye’yi ralli branşının zirvesinde temsil etmenin ilk adımı olabilir."

Castrol Türkiye, Ukrayna ve Orta Asya Genel Müdürü Nilay Tatlısöz ise şunları belirtti: "Performansın sınırlarını zorlamaya ve sürekli gelişime inanan bir şirket olarak, Castrol Ford Team Türkiye ve ülkemiz motor sporları adına tarihi bir gün oldu. En başından beri takım olarak desteklediğimiz ve genç yaşta önemli başarılara imza atan Ali Türkkan’ın WRC aracıyla gerçekleştiği testi bizzat izlemek çok değerliydi. Ali Türkkan çok yetenekli ve önü açık bir pilot. Ralli dünyasının en gelişmiş aracını kullanarak WRC’ye adım adım yaklaşarak hedefine doğru ilerliyor. Castrol olarak 125 yıllık deneyimimizle motor sporlarına olan bağlılığımızı sürdürüyoruz. Bu bizim teknolojik yenilik ve yüksek performans arayışımızın bir parçası. Ülkemizden genç bir yeteneğin bu sporun en zirvesinde yer alan uluslararası platformlarda olmasına katkı sağlamak bize ayrıca büyük bir mutluluk veriyor."

[Resim: 59681.0b2d483d.f1tr.com]

Son olarak Ford Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Özgür Yücetürk şunları ekledi: "1998 yılından bu yana Türkiye’de motor sporlarına Ford markası olarak destek oluyoruz. Bu uzun ve heyecan verici bir yolculuk. Ali Türkkan gibi genç pilotların yetiştiğini görmek de bizleri teşvik ediyor. Ali Türkkan’ın Ford’un Dünya Ralli Şampiyonası’nın en üst kategorisinde yarışan Rally1 aracını kullanması ülkemiz adına çok önemli. Ali Türkkan, ralli dünyasının en üst düzey aracı olan yeni nesil WRC otomobilini test eden ülkemizden ilk pilot unvanını da bu testle elde etti. Markamızın yenilikçi anlayışının bir ürünü olan Ford Puma Hybrid Rally1, motor sporlarının geldiği üst düzey seviyeyi yansıtıyor. Hibrit bir yarış aracı olarak WRC’deki dönüm noktalarından biri olan Puma Hybrid Rally1, yüksek gücünü çevre dostu performansla birleştiriyor. Ali Türkkan’ın bu üst düzey araçla yaptığı test, aynı zamanda genç sporcularımıza da ilham veriyor."

tr.motorsport.com



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
09/11/2024, 0:00

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  WRC pilotlarından FIA’ya yeni protesto: Küfür yasağına karşı sessiz direniş! sadmin 0 123 20/03/2025, 10:25
Son Mesaj: sadmin
  FIA’nın ilk küfür kurbanı, WRC pilotu Fourmaux oldu sadmin 0 121 17/02/2025, 13:11
Son Mesaj: sadmin
  Ali Türkkan ve Kerem Kazaz, İsveç Rallisi'ni başarıyla tamamladı sadmin 0 128 17/02/2025, 8:03
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1