Alex Lowes, Jerez’de yapılan tek günlük ve yağmurdan etkilenen testin ardından Nicolo Bulega’nın 2025 sezonunda MotoGP’ye adım atacağını düşünmediğini söyledi.
İngiliz pilot, elde edilen sınırlı verilerle sezon ortasında MotoGP’ye geçmenin zor olacağını düşündüğünü ifade etti.
Lowes’un bu öngörüsü doğru çıkmadı. Bulega, 2025 Dünya Superbike Şampiyonası’nı temsilcimiz Toprak Razgatlıoğlu’nun ardından ikinci sırada tamamladıktan sonra Portimao ve Valensiya’daki son iki MotoGP yarışında piste çıktı ve sezon sonrası Valensiya testine katıldı.
Crash.net’e konuşan Lowes, Jerez’deki şartların belirleyici olduğunu vurguladı. Pist koşullarının tam olarak kuru olmadığını belirten Lowes, Bulega’nın MotoGP motosikletiyle yaklaşık 20 tur atabildiğini ve bunun yarış temposuna alışmak için yetersiz olduğunu düşündüğünü söyledi.
Lowes, “Jerez’deydim, pist nemliydi ve tam anlamıyla kuru değildi. Yaklaşık 20 tur attı. Kardeşimle telefonda konuşurken ‘Sence yarışır mı?’ diye sordu, ben de ‘Hayır, sanmıyorum’ dedim” ifadelerini kullandı.
MotoGP padoğunun zorlu bir ortam olduğuna dikkat çeken Lowes, hazırlık eksikliğiyle piste çıkmanın riskli olduğunu belirtti. Sonuçlara yüzeysel bakılmaması gerektiğini, asıl önemli olanın tur zamanları ve istikrar olduğunu vurguladı.
Jerez testinin Michelin’in iki günlük WorldSBK lastik testi kapsamında yapıldığını hatırlatan Lowes, yağmurun planları bozduğunu söyledi. Bulega’nın günün büyük bölümünü Superbike ile geçirdiğini, MotoGP motosikletine ise sınırlı zaman ayırabildiğini ifade etti.
Bu nedenle Bulega’nın yarışlara katılmasına şaşırdığını dile getiren Lowes, yine de İtalyan sürücünün güçlü bir yetenek olduğunu kabul etti. Portimao hafta sonuna fena başlamadığını, ancak yağmur, iptal edilen seanslar ve sprint yarışındaki kazanın uyum sürecini zorlaştırdığını belirtti.
Lowes, Bulega’nın Ducati ile bir test sürücülüğü rolü olduğu için 2026’yı bekleyeceğini düşündüğünü de ekledi. Ancak MotoGP’de fırsatların nadir olduğunu söyleyerek, “Neden olmasın?” yaklaşımını da anlayabildiğini ifade etti.
Deneyimlerine dayanarak değerlendirme yaptığını belirten Lowes, doğru motosiklet ve yeterli süre verildiğinde Bulega’nın MotoGP’de istikrarlı ve güçlü bir performans gösterebileceğini söyledi.
tr.motorsport.com