Eski Formula 1 pilotu ve şu anda Viaplay'de yorumculuk yapan Christijan Albers, Max Verstappen'in Red Bull ile olan sözleşmesinden kolayca ayrılabileceği yönündeki iddiaları kesin bir dille reddetti
27 yaşındaki Verstappen’in Red Bull ile 2028 sonuna kadar sözleşmesi bulunuyor. Ancak bazı yorumcular, Red Bull’un rekabetçi bir araç sunamaması durumunda Verstappen’in takımdan ayrılabileceğini savunuyordu.
Mercedes gibi takımların da bu ihtimali değerlendirdiği ve Verstappen’i kadrosuna katmak istediği konuşuluyor.
Albers, De Telegraaf'ın Formula 1 podcast’inde konuya şu sözlerle yaklaştı: "Yarıştan önce sonuçlara bakıldığında Toto Wolff 'Verstappen’e ihtiyacım var mı?' diye düşünebilir. Ama yarıştan sonra, Verstappen’in mücadeleci ruhunu izleyince, farklı düşünürsün. İşte o zaman 'bu çocuğu kadroya katmak harika olurdu' diye düşünüyorsun."
"Fakat tüm analistlerin Verstappen’in bir anda takım değiştirebileceğini düşünmesi bana biraz safça geliyor. Ortada birçok sözleşme var ve bunlar öylece feshedilemez. Sponsorlar ve diğer paydaşlarla yapılan anlaşmalar da var."
Albers, sözleşmelerde “ilk üç dışında kalırsa ayrılabilir” gibi maddelerin yer almasının ticari açıdan da gerçekçi olmadığını belirtti.
"Sizce Verstappen’in sözleşmesinde 'ilk üçe giremezse takımdan ayrılabilir' maddesi var mı? Ben buna inanmıyorum. Eğer Red Bull böyle bir madde koyduysa, onu takımda tutmak için gerçekten çok çaresiz kalmışlardır."
Programın diğer katılımcısı Erik van Haren, Verstappen’in sözleşmesini Christian Horner’ın değil, Helmut Marko ve Red Bull’un merhum kurucusu Dietrich Mateschitz’in imzaladığını hatırlattı.
Bu kontrat, Verstappen’in ilk dünya şampiyonluğunu kazandıktan hemen sonra, 2022 yılında yürürlüğe girmişti.
Albers sözlerini şu şekilde noktaladı: "Üçüncü sıradayken hâlâ iyi bir araca sahipsin. Bu yüzden böyle bir çıkış maddesi olması mantıklı gelmiyor. Pilot olarak sözleşme imzalarken 'en iyi aracı istiyorum' diye şart koşmak imkânsızdır."
tr.motorsport.com