play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#4 Lando Norris
Sıra 1| Puanı 357
#81 Oscar Piastri
Sıra 2| Puanı 356
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 321
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 258
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 210
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 146
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 97
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 73
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 9| Puanı 41
#6 Isack Hadjar
Sıra 10| Puanı 39
#55 Carlos Sainz
Sıra 11| Puanı 38
#14 Fernando Alonso
Sıra 12| Puanı 37
#87 Oliver Bearman
Sıra 13| Puanı 32
#18 Lance Stroll
Sıra 14| Puanı 32
#31 Esteban Ocon
Sıra 15| Puanı 30
#30 Liam Lawson
Sıra 16| Puanı 30
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 17| Puanı 28
#10 Pierre Gasly
Sıra 18| Puanı 20
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 19
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:713, Galibiyet:13
Ferrari | Sıra: 2
Puan:356, Galibiyet:0
Mercedes | Sıra: 3
Puan:355, Galibiyet:2
Red Bull | Sıra: 4
Puan:346, Galibiyet:5
Williams | Sıra: 5
Puan:111, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:72, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:69, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 8
Puan:62, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 9
Puan:60, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:20, Galibiyet:0
Formula1 Brezilya GP 9 Kasım 2025

[Formula 1 Brezilya 8 Kasım 2025 sprint yarışını izle canlı internetten]

[Formula 1 Brezilya GP 7 Kasım sprint sıralama turlarını izle canlı internetten]

Yorum: 0 | Görüntüleme: 181
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
2024 WSBK Barcelona: 2. yarışta zafer Bautista'nın, Toprak 3. oldu
25-03-2024, 00:07
sadmin
Patron
KONU:
203,941
MESAJ:
561,597
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
Leclerc: “Interlagos'ta...
Formula 1 Haberleri
Antonelli, ‘yarış kahra...
Formula 1 Haberleri
Norris, 2024 Şampiyonlu...
MotoGP
Toprak Razgatlıoğlu, 20...
Formula 1 Haberleri
Stroll: “Emekli olmayac...

Yorum: #1
2024 WSBK Barcelona: 2. yarışta zafer Bautista'nın, Toprak 3. oldu

[Resim: 58296.35956194.f1tr.com]

2024 Dünya Superbike Şampiyonası'nın Barcelona'da gerçekleştirilen 2. hafta sonunda 2. ve son yarışı kazanan isim son iki sezonun şampiyonu Alvaro Bautista oldu.

Barcelona'daki 1. yarış ve Superpole yarışı, güneşli koşullar altında gerçekleştirilmiş ve temsilcimiz Toprak Razgatlıoğlu'nun muhteşem zaferlerine sahne olmuştu.

Hafta sonunun son yarışı, parçalı bulutlu hava altında gerçekleştirildi. Toprak Razgatlıoğlu, ilk iki yarışta olduğu gibi pole pozisyonundan başlarken bu sefer yanında Andrea Iannone ve Alvaro Bautista vardı. Toprak, motosikletinin ön tarafında sert hamurlu lastiği tercih ederek başladı.

Ducati, yarışın başından itibaren Bautista ve Nicolo Bulega ile kontrolü ele geçirdi. Bu iki isim yarışın farklı dönemlerinde liderliği ele geçirirken günün sonunda kazanan isim Bautista oldu. Bautista bu sene ilk kez kazanırken, kariyerinin 60. Superbike zaferini aldı.

Bulega, yarışı 2. sırada tamamlarken podyumun son basamağını kazanan isim, ilk yarışı ve Superpole yarışını muhteşem bir şekilde kazanan temsilcimiz Toprak Razgatlıoğlu oldu.

Yarış raporu

Yarışın başlamasıyla Toprak iyi bir kalkış yapsa da ilk viraja gelirken Ducati sürücülerine geçildi. Bautista ilk sıraya yükselirken Iannone 2., Bulega ise Toprak'ın önünde 3. sıraya yükseldi.

İlk turun içerisinde Bulega ikinci sırayı ele geçirirken Iannone 3. sıraya geriledi. İlk turda Locatelli, Bassani ve Rinaldi kazaya karışırken son iki isim yarış dışı kaldılar.

Toprak, 2. turda Bulega ve Iannone'yi geçerek ikinci sıraya yükselse de devamında Iannone karşı atakla yerini geri aldı. Bautista liderliğini sürdürürken Toprak ve Iannone arasında pozisyonlarda sürekli değişiklik oldu. 3. tur içerisinde Lecuona ve Ray de kazaya karışarak yarış dışı kaldılar.

4. turda Bulega, önce Toprak'ı geçerek ikinciliğe, sonra ise Bautista'yı geçerek liderliğe yükseldi. Bulega, dün olduğu gibi hızla arkasındaki isimlerle fark açmaya çalıştı ve farkı yarım saniyenin üzerine taşıdı. Bulega'nın önü boşken ilk turu 1 saniye kadar daha hızlı olsa da devamında benzer turlar gelmedi ve Bautista, farkın yarım saniyenin üzerine çıkmasına pek izin vermedi.

8. turda Bulega, Bautista'nın 0.5 sn farkla önündeyken Toprak da Bautista'nın yaklaşık yarım saniye gerisindeydi. Toprak'ın 0.8 sn gerisinde Iannone, onun 1 sn gerisinde van der Mark vardı.

Bautista, yarışın 9. turunda Bulega'yı geçerek liderliği ele geçiren isim oldu. Bu bölümde Toprak, liderin 0.9 sn gerisinde 3. sırada devam ediyordu. Yarışın ilk yarısı Bautista'nın liderliğinde tamamlanırken sıralama Bautista, Bulega, Razgatlıoğlu (+1.5 sn), Iannone, van der Mark, Gardner, Petrucci, Lowes, Lowes ve Rea şeklindeydi. Bu bölümde fabrika Ducati sürücüleri, arkasındaki sürücülerden bir tık daha öne geçmeyi başardılar.

Yarışın bitmesine 8 tur varken lider Bautista ile 3. sıradaki Toprak arasındaki fark 2.3 sn'ye yükseldi.

Iannone, Toprak'ın 1 sn arkasında güçlü bir yarış çıkarırken, son 7 tur kala düşerek yarışa erken veda etti.

İlk yarışta Toprak son 10 tura girildiğinde arkadan gelip farkı kapatırken, bugünkü 2. yarışta son turlara doğru ilerlerken Ducati sürücüleri hızlandılar. Son 6 tura girerken Toprak'ın liderle farkı 3.5 sn, son 5 turda 4 sn, son 4 turda 4.8 sn, son 3 turda 5.5 sn oldu. Ducati sürücülerinin bu yarışta daha hızlı oldukları ve lastikleri daha iyi korudukları çok açıktı.

Son bölümde Bautista performansında düşüş yaşamadı ve Bulega'nın 2 sn farkla önünde yarışı kazanan isim oldu.

Razgatlıoğlu, ilk iki yarışı kazanmasının ardından 2. yarışta liderin 7 sn gerisinde 3. oldu ve hafta sonunu 3 podyumla kapatmayı başardı.

Van der Mark'ın 4. olmasıyla BMW Barcelona'da 2. yarışta 3 ve 4. oldu. BMW almış olduğu güçlü puanlarla Kawasaki'yi geride bırakarak markalar şampiyonasında 2. sıraya yükseldi.

Petrucci yarışı 5. sırada tamamlarken ilk 10'u tamamlayan isimler Gardner, Alex Lowrs, Rea, Aegerter ve Gerloff oldular.

tr.motorsport.com



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
25/03/2024, 0:07

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Can Öncü, 2026 sezonu için Ten Kate Racing Yamaha’ya transfer oldu sadmin 0 51 05/11/2025, 18:38
Son Mesaj: sadmin
  Resmi: Can Öncü, Yamaha ile Ten Kate Racing’e transfer oldu sadmin 0 76 04/11/2025, 18:01
Son Mesaj: sadmin
  Toprak Razgatlıoğlu, Babasının ‘Hayali’ İçin MotoGP’ye Geçiş Yapmaya Motive Oldu sadmin 0 53 04/11/2025, 2:35
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1