play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#81 Oscar Piastri
Sıra 1| Puanı 336
#4 Lando Norris
Sıra 2| Puanı 314
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 273
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 237
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 173
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 125
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 88
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 70
#6 Isack Hadjar
Sıra 9| Puanı 39
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 10| Puanı 37
#14 Fernando Alonso
Sıra 11| Puanı 36
#55 Carlos Sainz
Sıra 12| Puanı 32
#18 Lance Stroll
Sıra 13| Puanı 32
#30 Liam Lawson
Sıra 14| Puanı 30
#31 Esteban Ocon
Sıra 15| Puanı 28
#10 Pierre Gasly
Sıra 16| Puanı 20
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 17| Puanı 20
#87 Oliver Bearman
Sıra 18| Puanı 18
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 18
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:650, Galibiyet:12
Mercedes | Sıra: 2
Puan:325, Galibiyet:2
Ferrari | Sıra: 3
Puan:298, Galibiyet:0
Red Bull | Sıra: 4
Puan:290, Galibiyet:4
Williams | Sıra: 5
Puan:102, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:72, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:68, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 8
Puan:55, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 9
Puan:46, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:20, Galibiyet:0
Formula1 Amerika GP 19 Ekim 2025

[Formula 1 Amerika GP 18 Ekim 2025 sprint yarışını izle canlı internetten]

[Formula 1 Amerika GP 18 Ekim 2025 sprint sıralama turlarını izle canlı internetten]

Yorum: 0 | Görüntüleme: 288
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
2024 WRC Safari Rallisi: Rovanpera lider, Tanak ve Lappi yarış dışı
29-03-2024, 23:55
sadmin
Patron
KONU:
202,856
MESAJ:
560,415
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
Formula 1 Hatıra Eşyala...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Max Verstappen KAZANMAK...
Formula 1 Haberleri
Racing Bulls, 2025 Amer...
Formula 1 Haberleri
Steiner: Verstappen 202...
Formula 1 Haberleri
F1, Austin’da Kavurucu ...

Yorum: #1
2024 WRC Safari Rallisi: Rovanpera lider, Tanak ve Lappi yarış dışı

[Resim: 58571.24cdd6d7.f1tr.com]

Dünya ralli şampiyonu Kalle Rovanpera, cuma günkü tüm etapları kazanarak devam ettiği Safari Rallisi'nde Hyundai'den Ott Tanak ve Esapekka Lappi'nin yarış dışı kalmasıyla liderliğini pekiştirdi.

Rovanpera, fabrika Toyota'sıyla günün altı etabında müthiş bir tempo tutturarak takım arkadaşı Elfyn Evans'ın 56.9 saniye önünde günü noktaladı.

Takamoto Katsuta günü üçüncü sırada tamamlayarak [+1:00.8 saniye] Hyundai için kabus gibi geçen bir günün ardından geçici olarak gene klasmanda Toyota ilk üç sırada yer aldı.

Lappi öğleden önce Rovanpera'nın 15.5 saniye gerisindeyken şanzıman sorunu İsveç Rallisi galibinin gününün erken noktalanmasına neden oldu. Tanank, Lappi'nin yarış dışı kalmasının ardından geçici olarak ikinci sıraya çıktı. Ancak bir sonraki etapta Tanak da kaza yaptı ve yarış dışı kaldı.

Kalan tek Hyundai ile şampiyona lideri Thierry Neuville, üçüncü etapta bir lastik patlaması atlatarak cuma gününü M-Sport-Ford ikilisi Adrien Fourmaux [1:46.6 saniye] ve Gregoire Munster'in [+3:34.2 saniye] önünde dördüncü sırada [+1:07.3 saniye] tamamladı.

Cuma öğleden sonra koşullar sıcak kalmaya devam etti. Ancak açık gökyüzü yerini gri bulutlara bıraktı.

Rovanpera, Loldia [19.17km] etabının ikinci geçişinde üst üste dördüncü etap galibiyetini elde ederek sabahki etkileyici temposunu sürdürdü.

Fin pilot yine de çabasından çok memnun değildi ancak aynı zamanı yapan Toyota takım arkadaşları Evans ve Katsuta'yı geride bırakarak etabı 0.6 saniye farkla kazanmayı başardı. Hem Evans hem de Katsuta GR Yaris araçlarının yol tutuşundan çok daha memnunlardı.

Bu etap sonucu, en yakın rakibi değişmiş olsa da, Rovanpera'nın genel klasmanda farkı arttırdığı anlamına geliyordu.

Lappi beşinci etaba Rovanpera'nın 15.5 saniye gerisinde başladı ancak zafer umutları kısa sürede söndü. Fin pilot, zorlu çakıl etabının dokuzuncu kilometresinde şanzımanına zarar veren küçük bir darbe aldı ve aracını kenara çekmek zorunda kaldı.

Lappi'nin Hyundai takım arkadaşı Tanak, lider Rovanpera'nın 18.6 saniye gerisinde ikinci sıraya yükseldi. Tanak etapta Rovanpera'dan 1.8 saniye daha yavaştı. Ancak takım arkadaşı Neuville'in i20 N aracında bu sabah patlattığı lastiğin ardından oluşan hasarın boyutu nedeniyle ekibinin servis sırasında aracı üzerinde çalışamadığını açıkladı.

Tanak, "Lappi'nin yarış dışı kalması utanç verici, büyük bir utanç. Bizim için yine zor bir etap oldu. Thierry'nin aracında o kadar çok çalışma yapıldı ki bizim aracımız üzerinde çalışamadılar. Bakalım kendimiz üzerinde çalışabilecek miyiz?" dedi.

Ekibine aracını tamir edebildiği için teşekkür eden Neuville, M-Sport Ford Puma'sında güçlü temposunun ilk sinyallerini veren Fourmaux'nun ardından etabın en hızlı beşinci ismi oldu.

Ancak, Hyundai'nin Safari Rallisi şanssızlığı altıncı etapta [Jeotermal, 13.12 km] tekrar ortaya çıktı ve bu kez Tanak'ın başı belaya girdi.

2019 dünya şampiyonu yolun ortasında duran bir kayaya çarparak i20N'inin ön kısmını havaya fırlattı ve ardından bir toprak yığınına çarptı. Tanak ve yardımcı sürücü Martin Jarveoja yara almazken, çarpma ikinci sırada yer alan Hyundai'lerinin direksiyonuna hasar verdi.



Tanak'ın yarış dışı kalması, Rovanpera'nın cuma günü etapları kazanma serisinin devam etmesinin ardından kendisine 46.4 saniyelik bir avantaj getirdi. Rovanpera kayalık etapta takım arkadaşı Katsuta'dan 4.5 saniye daha hızlıyken, Evans üç saniye daha yavaş kaldı.

Munster, Fourmaux ve Neuville'in önünde dördüncü en iyi zamanı yaparak temiz yoldan en iyi şekilde yararlandı.

Son etap başlamadan önce yağmur yağdı. Ancak ekipler 31.50 km'lik Kedong etabına başladıklarında koşullar oldukça kuruydu.

Rovanpera, günün etaplarını temiz bir şekilde tamamlamak için yol açıcı Neuville'den 4.4 saniye daha hızlı bir süre kaydederek bir kez daha Kenya'daki üstünlüğünü kanıtladı.

Evans, Katsuta'nın bir kavşağı kaçırmasının ardından ikinci sıraya yükselmeyi başardı.

WRC2'de Toksport Skoda sürücüsü Gus Greensmith mide rahatsızlığıyla mücadele ederek günü yedinci sırada tamamladı [+6:51.3s]. İngiliz sürücü en yakın WRC2 rakibi Kejetan Kajetanowicz'e 3:23.0 saniye fark attı.

Safari Rallisi cumartesi günü 160.96 kilometrelik altı etabın geçilmesiyle devam edecek.



tr.motorsport.com



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
29/03/2024, 23:55

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Kalle Rovanpera, 2026’da WRC'den ayrılıp Super Formula'ya geçecek sadmin 0 126 10/10/2025, 1:02
Son Mesaj: sadmin
  Dünya Ralli Şampiyonu Rovanpera ralliyi bırakıp Super Formula’ya geçiyor! sadmin 0 57 10/10/2025, 0:39
Son Mesaj: sadmin
  WRC İtalya Rallisi 2027’den itibaren Sardinya’dan Roma’ya taşınıyor sadmin 0 201 24/09/2025, 2:05
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1