Rene Rast, DTM'in Hockenheim'daki sıralama turlarında pole pozisyonunu kazanmayı başardı.
Hockenheim'da gerçekleştirilen sıralama turları yağmur altında gerçekleştirilirken, 20 dakika boyunca sürücüler en hızlı dereceyi yapmaya çalıştılar.
İlk 14 dakika geride kalırken Rene Rast liderdi. Daha sonra liderliği Daniel Juncadella aldı.
Ancak her geçen tur hızlanan pistte dereceler hızla gelişti. İlk denemelerin ardından Jonathan Aberdein 1:47.099 ile ilk sırada yer aldı.
Ancak son beş dakikaya girilirken Mike Rockenfeller 1:47.083'le liderliğe yükseldi. Son bölümde dereceler hızla gelişmeye devam ederken Rene Rast 1:45.891'le 1 dakikaya lider girdi.
Marco Wittmann 1:45.679 yapmasının ardından pole pozisyonunu kazanacak gibiydi, ancak son sözü Rast söyledi ve 1:45.552 ile ilk sıranın sahibi oldu.
Wittmann ikinci olurken, Rockenfeller üçüncü sırada yer aldı.
Aberdein'in dördüncü olduğu sıralama turlarında Loic Duval beşinci ve Super GT araçları arasında en iyisi olan Jenson Button altıncı oldu. 2009 F1 dünya şampiyonu, ıslak zeminde harika bir performans gösterdi ve Honda NSX-GT 1:46.206 ile altıncı oldu.
Timo Glock yedinci olurken, Robin Frijns sekizinci, Sheldon Van der Linde dokuzuncu ve Joel Eriksson onuncu oldu.
Aston Martin sürücüleri arasında en iyisi Fernand Habsburg olurken, Lexus'la piste çıkan Ryo Hirakawa 20. ve Nissan'la pist çıkan Tsugio Matsuda 21. oldu.
Jenson Button, Team Kunimitsu Honda, Honda NSX Super-GT
tr.motorsport.com