Biz Çek üretici Skoda’dan 2013 Rapid sedanı beklerken, İspanyol aromalı ikiz kardeşi 2013 Seat Toledo’nun ilk fotoğrafları internete sızdı.
Bu yıl Cenevre’de tanıtılan Toledo Concept’ten küçük detaylar ile ayrılan üretim modelinde düz dipli direksiyon simidi, büyük alaşım jantlar ve (konsept)ızgara çerçevesi yerine daha geleneksel tatlar veren parçalara yer verilmiş.
İç ve dış mekanda güncel VW Jetta’nın sade ve sağlam görümlü tasarımına sıkı bir gönderme yapan 2013 Seat Toledo’nun kaputunun altında görev yapacak muhtemel motor seçenekleri arasında; 1.2 litre 75 PS, 1.2 litre 85 PS, 1.2-litre TSI turbo 105PS ve 1.4-litre TSI turbo 122PS benzinli, 1.6-litre TDI CR 105 PS ve 1.6-litre TDI CR 90 PS dizel güç üniteleri bulunuyor.
Öte yandan, yeni Toledo kompakt sedan manuel şanzıman veya DGS çift kavramalı şanzımanı görmek sürpriz sayılmayacaktır.
2013 Skoda Rapid’in ikiz kardeşi gibi görünen 2013 Seat Toledo’nun dünya prömiyeri Paris Otomobil Fuarı’nda gerçekleştirilebilir.