play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#44 Lewis Hamilton
Sıra 1| Puanı 0
#81 Oscar Piastri
Sıra 2| Puanı 0
#87 Oliver Bearman
Sıra 3| Puanı 0
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 4| Puanı 0
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 5| Puanı 0
#3 Max Verstappen
Sıra 6| Puanı 0
#31 Esteban Ocon
Sıra 7| Puanı 0
#43 Franco Colapinto
Sıra 8| Puanı 0
#4 Lando Norris
Sıra 9| Puanı 0
#30 Liam Lawson
Sıra 10| Puanı 0
#14 Fernando Alonso
Sıra 11| Puanı 0
#10 Pierre Gasly
Sıra 12| Puanı 0
#23 Alexander Albon
Sıra 13| Puanı 0
#16 Charles Leclerc
Sıra 14| Puanı 0
#63 George Russell
Sıra 15| Puanı 0
#55 Carlos Sainz
Sıra 16| Puanı 0
#18 Lance Stroll
Sıra 17| Puanı 0
#41 Arvid Lindblad
Sıra 18| Puanı 0
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 19| Puanı 0
#6 Isack Hadjar
Sıra 20| Puanı 0
#11 Sergio Perez
Sıra 21| Puanı 0
#77 Valtteri Bottas
Sıra 22| Puanı 0
Formula1 Avustralya GP 8 Mart 2026

Yorum: 0 | Görüntüleme: 231
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wolff: "Lewis'in yaptığı kaza, griddeki yerine etki etmedi"
25-09-2021, 19:30
sadmin
Patron
KONU:
208,404
MESAJ:
566,263
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
2026 Formula 1 Motor Ku...
Formula 1 Haberleri
Red Bull, Yeni Formula ...
MotoGP
Rins: “Gresini Ducati t...
Formula 1 Haberleri
Coulthard: "Verstappen’...
Formula 1 Haberleri
Hadjar: “Rekor kırabile...

Yorum: #1
Wolff: "Lewis'in yaptığı kaza, griddeki yerine etki etmedi"

[Resim: 38259.8dfc3da1.f1tr.com]

Mercedes AMG-Petronas takım patronu Toto Wolff, Hamilton'ın pit girişinde duvar ile temas etmesinin ardından tur zamanını geliştirememesinin, kaza nedeniyle olmadığını söyledi.

Seansın bitimine 4 dakika kala, kuru zemin lastiklerini takmak için pite gelen Hamilton, arkadan kayma yaşayarak duvara çarptı. Ön kanat değişikliğinin ardından piste geri çıkan Hamilton, kuru zemin lastiklerinde istediği yol tutuşu yakalayamadı ve geçiş lastikleri ile attığı turdan iyi bir tur atamadı.

Seans hakkında konuşan Wolff, "Bazen ortada oldukça şanssız olan durumlar vardır, bizim hatamızla olan bir şeydi. Tüm sürücüler bunun bir parçasıydı."

"Seansta tur atmaya başlayan ilk araçlar bizdik ve bu nedenle ya geçiş lastikleriyle attığımız son iki turu bırakıp yumuşak lastiğe geçmemiz gereken bir sekans geçirecektik, ya da daha güvenli şekilde hareket edecektik, yani önce geçiş lastiğindeki turları bitirip sonra kuru zemin lastiğine geçecektik."

"Ancak ikinci seçeneği yaptığımız için, Lewis'in duvara çarpması bir şey değiştirmedi, her türlü durumda iki tane hızlı tur atamayacaktık." dedi.

Aldığı motor ve Monza'daki kaza cezası nedeniyle yarışa son sıradan başlayacak olan şampiyona lideri Red Bull pilotu Max Verstappen'in yokluğunda, Hamilton ve Mercedes'in önde yer alması çok büyük bir öneme sahipti.

Ancak değişken koşulların etkisiyle beraber Hamilton, yarınki yarışa dördüncü sırada başlayacak.

Bu durumun, şampiyonluk savaşında ne kadar kritik olduğu sorusunu yanıtlayan Wolff, "Dürüst olmak gerekirse bence bugün hiçbir hata yapmadık. Eğer geriye dönseydik, yapacağımız şey belki piste ilk çıkmamak ve bir dakika geç çıkmak olurdu, ancak bu kararın ne tür sonuçlar doğuracağını bilmek bir nevi falcılık yapmak gibi bir şey."

"Bu nedenle günün sonunda sadece şanssız olduğumuzu söyleyebilirim. Bu durum, gridde 1-2'ye mâl oldu. Şu anda da yarın bu durumu tersine çevirmek üzerine uğraşmamız gerekiyor, bazen işler sizin istemediğiniz şekilde de ilerleyebiliyor."

Hamilton, pitte yaptığı kazanın ardından ön kanadını kırdı ve takım, acil bir şekilde ön kanadı değiştirmek zorunda kaldı. Yapılan hızlı kontrollerin ardından piste yeniden dönen Hamilton'ın aracında, ön kanadın dışında bir hasar gözükmüyordu.

Araçta farklı bir hasar olup olmadığı sorusunu yanıtlayan Avusturyalı takım patronu, "Ben de daha ne olduğunu bilmiyorum. Ancak bu temas, Lewis'in gridde bulunacağı yeri etkilemedi, sadece çizgiyi daha önce geçerdik o kadar."

"Kuru zemin lastiklerini iki turda hazırlamak gerekiyordu ve eğer bunu yapabilseydik, ilk çizgiyi alacak kadar hızlı olabilirdik. Ancak tek turda lastiği ısıtma şansınız yok."

"Lewis'in teması hiçbir şeyi değiştirmedi, belki 30-45 saniye etki etti, ki bu da çizgiyi geçmekte hiçbir fark yaratmazdı." dedi.

Yarınki yarışa Hamilton ile dördüncü, Bottas ile yedinci sıradan başlayacak olan Mercedes'te Wolff, hedefin galibiyet olduğunu belirtti.

Wolff açıklamasında, "Bence Lewis gridin neresinde olursa olsun yarış kazanabilir ve eğer her şey istendiği gibi giderse hedefi de bu olmalı."

"Valtteri de yedinci sıradan başlayacak. Şu anda düşünülemsi gereken başka şeyler var. Ancak o yedinci başlarsa, rahat şekilde podyuma çıkabilir. Hedefimiz bu olmalı." ifadelerini kullandı.

&&&



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
25/09/2021, 19:30

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Lawson, Toto Wolff’un Red Bull Hakkındaki Çarpıcı Yorumlarına Gülerek Karşılık Verdi sadmin 0 180 13/02/2026, 0:50
Son Mesaj: sadmin
  Wolff: "Mercedes-AMG, Verstappen yarışabilsin diye NLS tarih değişikliğini destekledi" sadmin 0 86 12/02/2026, 23:21
Son Mesaj: sadmin
  Sainz, Toto Wolff’un Red Bull F1 motoru endişelerine katıldı sadmin 0 118 12/02/2026, 13:27
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2026

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1