play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#44 Lewis Hamilton
Sıra 1| Puanı 0
#81 Oscar Piastri
Sıra 2| Puanı 0
#87 Oliver Bearman
Sıra 3| Puanı 0
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 4| Puanı 0
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 5| Puanı 0
#3 Max Verstappen
Sıra 6| Puanı 0
#31 Esteban Ocon
Sıra 7| Puanı 0
#43 Franco Colapinto
Sıra 8| Puanı 0
#4 Lando Norris
Sıra 9| Puanı 0
#30 Liam Lawson
Sıra 10| Puanı 0
#14 Fernando Alonso
Sıra 11| Puanı 0
#10 Pierre Gasly
Sıra 12| Puanı 0
#23 Alexander Albon
Sıra 13| Puanı 0
#16 Charles Leclerc
Sıra 14| Puanı 0
#63 George Russell
Sıra 15| Puanı 0
#55 Carlos Sainz
Sıra 16| Puanı 0
#18 Lance Stroll
Sıra 17| Puanı 0
#41 Arvid Lindblad
Sıra 18| Puanı 0
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 19| Puanı 0
#6 Isack Hadjar
Sıra 20| Puanı 0
#11 Sergio Perez
Sıra 21| Puanı 0
#77 Valtteri Bottas
Sıra 22| Puanı 0
Formula1 Avustralya GP 8 Mart 2026

Yorum: 0 | Görüntüleme: 199
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wolff: "Hamilton, takım arkadaşını belirleyecek kararı etkilemeyi denemedi"
28-07-2021, 22:46
sadmin
Patron
KONU:
208,313
MESAJ:
566,172
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula E
Richard Hammond’un kızı...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
2026 Red Bull F1 motoru...
Formula 1 Haberleri
Gasly: Yeni F1 Kurallar...
Formula E
Formula E EVO Seansları...
WRC
Ali Türkkan, 2026 JWRC ...

Yorum: #1
Wolff: "Hamilton, takım arkadaşını belirleyecek kararı etkilemeyi denemedi"

[Resim: 34925.e5d24afd.f1tr.com]

Toto Wolff, Lewis Hamilton'ın ikinci araca kimin oturacağına yönelik verilecek olan kararı etkilemeyi denemediğini ve İngiliz pilotun koltuğa oturabilecek iki adayla da mutlu olduğunu ifade etti.

Hamilton, geçtiğimiz haftalarda Mercedes'le kontratını 2 sene daha uzatmıştı. Hamilton'ın takımdaki geleceği belli olsa da gelecek sezon 7 kez dünya şampiyonuna kimin takım arkadaşlığı yapacağı belirsizliğini koruyor.

Bu sezon form grafiğinde düşüş yaşayan Valtteri Bottas'ın yerine George Russell'la anlaşmaya varıldığı birçok kaynak tarafından ortaya atılsa da henüz resmi bir açıklama bulunmamakta.

Wolff ise geçtiğimiz günlerde Bottas'la yolların ayrılacağını ima eden demeçler vermiş ve "Birine 'buraya kadarmış [artık seninle devam etmeyeceğiz]' demek kolay değil. Bu, başlatmayı sevmediğim konuşmalardan bir tanesi. Ancak benim öyle bir işim var ki bazen inanılmaz zor da olsa tatsız sohbetler yapmak zorunda kalıyorum." ifadelerini kullanmıştı.

Motorsport.com'un Almanya edisyonu Motorsport-Total.com'a konuşan Wolff, ilk olarak Britanya Grand Prix'sinde Hamilton'ın kazanmasına yardımcı olan Bottas'ın yaptıklarını övdü.

Avusturyalı iş adamı sonrasında ise Hamilton'ın takım arkadaşının kim olacağına dair kararın yaz arasında verileceğini belirtti.

"Gelecek sezonlarda sürücü kadromuzun nasıl görüneceğini belirlemek için Brackley'de bu konu hakkında fikir alışverişinde bulunarak, konuyu Mercedes'le konuşmamız gerekecek."

“Yaz arasında bir araya geleceğiz, bir karara varacağız ve sonra bunu [sürücülerimize] nasıl ileteceğimize karar vereceğiz.” dedi.

Bazı yorumcular Russell'ın bazıları da Bottas'ın ikinci koltuk için daha iyi bir seçim olduğu görüşünde.

Bottas'ın takımda kalacağını düşünenler; Bottas-Hamilton ikilisi gayet sorunsuz bir biçimde çalışabildiğinden, Mercedes'in Bottas'ı takımda tutmaya devam edeceğini ve Russell-Hamilton ikilisi arasında yaşanabilecek potansiyel mücadelelerin riskini almayacağını savunuyor.

Eski F1 pilotu Giedo van der Garde, "Hamilton orada olduğu sürece Russell'ın Mercedes'e gelemeyeceğini" söylemişti. David Coulthard da Russell'ın takıma gelmesinin takım içinde Rosberg/Hamilton dönemine benzer mücadelelerin yaşanmasına neden olabileceği görüşündeydi.

Birçok kişi Bottas daha iyi bir takım oyuncusu olduğundan dolayı Hamilton'ın da Russell'dan ziyade Bottas'ı takım arkadaşı olarak isteyeceğini söylüyordu.

Ancak Wolff, Hamilton'ın bu konuyu umursamadığını belirtti ve devam etti: "Lewis iki senaryoyla da mutlu. Valtteri ve George'un avantajlarını ve dezavantajlarını anlayabiliyor."

"Lewis asla bizim kararımızı etkilemeye çalışmadı ve aracın içinde kimin olacağına yönelik bir tercihi bulunmuyor."

"O, Valtteri'yle olan ilişkisini seviyor ve biz de seviyoruz ancak hiçbir zaman 'bu ya da şu en iyisi olacak" tarzında şeyler söylemedi."

[Resim: 34926.5ad4b18d.f1tr.com]

&&&



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
28/07/2021, 22:46

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Verstappen ve Hamilton’ın F1’e Yönelttiği Sert Eleştiriler Sonrası Destek Mesajları sadmin 0 119 Dün, 17:41
Son Mesaj: sadmin
  Red Bull’dan Mercedes’in ‘referans takım’ iddiasına yanıt sadmin 0 87 Dün, 14:31
Son Mesaj: sadmin
  Hamilton: "Ferrari, Bahreyn testinde SF-26 ile önemli keşifler yaptı" sadmin 2 165 Dün, 14:11
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2026

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1