play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#4 Lando Norris
Sıra 1| Puanı 408
#33 Max Verstappen
Sıra 2| Puanı 396
#81 Oscar Piastri
Sıra 3| Puanı 392
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 309
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 230
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 152
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 150
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 73
#55 Carlos Sainz
Sıra 9| Puanı 64
#6 Isack Hadjar
Sıra 10| Puanı 51
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 11| Puanı 49
#14 Fernando Alonso
Sıra 12| Puanı 48
#87 Oliver Bearman
Sıra 13| Puanı 41
#30 Liam Lawson
Sıra 14| Puanı 38
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 15| Puanı 33
#31 Esteban Ocon
Sıra 16| Puanı 32
#18 Lance Stroll
Sıra 17| Puanı 32
#10 Pierre Gasly
Sıra 18| Puanı 22
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 19
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:800, Galibiyet:14
Mercedes | Sıra: 2
Puan:459, Galibiyet:2
Red Bull | Sıra: 3
Puan:426, Galibiyet:7
Ferrari | Sıra: 4
Puan:382, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 5
Puan:137, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:92, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:80, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 8
Puan:73, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 9
Puan:68, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:22, Galibiyet:0
Formula1 Abu Dhabi GP 7 Aralık 2025

Yorum: 0 | Görüntüleme: 148
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wolff, FIA Başkanı’nı destekledi: “Formula 1’i büyüttüğü sürece istediğini kovabilir”
03-12-2024, 10:36
sadmin
Patron
KONU:
205,473
MESAJ:
563,234
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
F2/F3
2025 F2 Abu Dabi sprint...
Formula 1 Haberleri
Wolff, pit yolundaki te...
Formula 1 Haberleri
Aston Martin, Alonso ve...
Formula 1 Haberleri
Aston Martin, 2025 Abu ...
Formula 1 Haberleri
Rosberg, Ferrari’deki Z...

Yorum: #1
Wolff, FIA Başkanı’nı destekledi: “Formula 1’i büyüttüğü sürece istediğini kovabilir”

[Resim: 51304.9687a7d0.f1tr.com]

Mercedes takım patronu Toto Wolff, FIA Başkanı Mohammed Ben Sulayem’in Formula 1’in gelişimine katkı sağladığı sürece “istediği kişiyi görevden alma hakkına sahip olduğunu” dile getirdi.

Son haftalarda FIA’da dikkat çeken ayrılıklar yaşandı. Eski F1 Yarış Direktörü Niels Wittich, uzun yıllardır hakemlik yapan Tim Mayer ve eski Formula 2 Yarış Direktör Yardımcısı Janette Tan gibi kilit isimler görevden alındı. Bu gelişmeler, FIA’nın yönetim şekline ilişkin tartışmaları artırırken, sürücülerden özellikle George Russell, şeffaflık eksikliğini eleştirerek FIA Başkanı Ben Sulayem’in yönetimini sorguladı.

Bu eleştirilere yanıt veren Ben Sulayem, FIA’daki işe alım ve görevden alma süreçlerinin “hiç kimsenin meselesi olmadığını” söyledi.

Wolff ise bu görüşe belirli koşullar altında kısmen katıldığını ifade etti.

“Kendi Organizasyonu, Kendi Kararları”

Wolff, Katar Grand Prix’sinin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Ben Sulayem’in bu konuda tam yetkiye sahip olduğunu belirtti.

“İstediği kadar kişiyi görevden alabilir. Bu onun organizasyonu ve kendisi başkan. Bu, başkalarının müdahil olabileceği bir konu değil.”

Ancak Wolff, bu değişikliklerin spor üzerindeki etkisinin önemine dikkat çekti:

🗣 Wolff: “Bize düşen, bu kararların Formula 1 üzerindeki sonuçlarına odaklanmaktır. Bu kararlar, karar alma süreçlerini daha iyi hale getiriyor mu? Yönetmelikleri geliştiriyor mu? Spor, bu değişiklikler sayesinde ilerliyor mu? Eğer bu sorulara verilen yanıt evetse, bu iç meselelerle onun ilgilenmesi gerektiğini düşünüyorum.”

“Rasyonellik Kazanmalı”

Wolff, FIA’nın iç düzenlemelerinin Formula 1’in genel sağlığını olumsuz etkilememesi gerektiğini ifade etti. Formula 1 ekosistemindeki tüm paydaşların—takımlar, sürücüler, medya ve yöneticiler dahil—spora en iyi şekilde hizmet etmesi gerektiğini savundu.

🗣 Wolff: “Haberlerde çıkanlar ve bunun olumsuz yansımaları hepimiz için kötü. Bu sporun bir parçası olan herkes—FIA, takımlar, sürücüler, medya, Liberty Media ve Stefano Domenicali—sorumluluk sahibi bir şekilde hareket etmeli. Tüm paydaşların sporun iyiliği için çalıştığından emin olmalıyız.”

“Çok fazla kutuplaşmanın ve çatışmanın olduğu bir dönemdeyiz. Bu durum, ne yazık ki Formula 1 için iyi bir resim çizmiyor. Bu kadar gergin bir ortamda rasyonellik kazanmamalı mı? Fakat şu anda, gördüğümüz tablo bu yönde değil.”

Wolff, FIA’daki işe alım ve görevden almaların “kendi başına bir reality şov” olabileceğini belirtti. Ancak, bu duruma mizahi bir bakış açısıyla yaklaşırken, esas vurguyu sporu koruma sorumluluğuna yaptı.

🗣 Wolff: “Bütün paydaşlar, spora yönelik bir sorumluluk taşımalı ve bu sorumluluğu şeffaflık ve hesap verebilirlikle yerine getirmelidir. Şu anki görünüm, ne yazık ki bunu yansıtmıyor.”

“Şu anda büyük bir uyum olduğunu söylemek mümkün. Sürücüler, FIA’nın yönetimine yönelik eleştirilerde ortak bir noktada buluştu. Takımlar açısından da benzer bir anlayış var. Bizim üzerimize düşen ise kendi katkılarımızı sorgulamak: ‘Ben bu spora en iyi katkıyı sağlıyor muyum, yoksa sağlamıyor muyum?’ Bunu herkesin kendine sorması gerekiyor.”

trf1.net



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
03/12/2024, 10:36

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Wolff, pit yolundaki temas sebebiyle Tsunoda'dan özür diledi sadmin 0 32 1 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Hamilton, Formula 1 Şampiyonluk Mücadelesindeki Pilotlara Neden Tavsiye Vermiyor? sadmin 0 61 5 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Lawson, 2026’daki Formula 1 geleceğiyle ilgili kararın ne zaman açıklandığını açıkladı sadmin 0 59 5 saat önce
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1