play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#4 Lando Norris
Sıra 1| Puanı 423
#33 Max Verstappen
Sıra 2| Puanı 421
#81 Oscar Piastri
Sıra 3| Puanı 410
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 319
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 242
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 156
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 150
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 73
#55 Carlos Sainz
Sıra 9| Puanı 64
#14 Fernando Alonso
Sıra 10| Puanı 56
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 11| Puanı 51
#6 Isack Hadjar
Sıra 12| Puanı 51
#87 Oliver Bearman
Sıra 13| Puanı 41
#31 Esteban Ocon
Sıra 14| Puanı 38
#30 Liam Lawson
Sıra 15| Puanı 38
#18 Lance Stroll
Sıra 16| Puanı 33
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 17| Puanı 33
#10 Pierre Gasly
Sıra 18| Puanı 22
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 19
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:833, Galibiyet:14
Mercedes | Sıra: 2
Puan:469, Galibiyet:2
Red Bull | Sıra: 3
Puan:451, Galibiyet:8
Ferrari | Sıra: 4
Puan:398, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 5
Puan:137, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:92, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:89, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 8
Puan:79, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 9
Puan:70, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:22, Galibiyet:0
Formula1 Avustralya GP 8 Mart 2026

Yorum: 0 | Görüntüleme: 190
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Villeneuve: "Verstappen ve Hamilton kirli savaşmıyor"
16-09-2021, 16:38
sadmin
Patron
KONU:
206,269
MESAJ:
564,071
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
MotoGP
Pedro Acosta: "Şampiyon...
Formula 1 Haberleri
Çocukluk Hayali Abu Dab...
Formula 1 Haberleri
Lando Norris, 2025 F1 Ş...
Formula 1 Haberleri
Verstappen’in Yarış Müh...
Formula 1 Haberleri
Verstappen’den 2025 Sez...

Yorum: #1
Villeneuve: "Verstappen ve Hamilton kirli savaşmıyor"

[Resim: 37786.c590b1e3.f1tr.com]

Eski Formula 1 dünya şampiyonu Jacques Villeneuve, Lewis Hamilton ve Max Verstappen'in agresif olsalar bile sınırı aşmadıklarını, birbirlerine karşı kirli oyunlar oynamadıklarını söyledi.

Max Verstappen ve Lewis Hamilton, Formula 1 taraftarlarının uzun süredir hayalini kurduğu şekilde şampiyonluk savaşı veriyorlar.

Red Bull ve Mercedes, tempo olarak birbirlerine çok benzer olduğu için iki şampiyonluk adayı bu yıl birden fazla kez tekerlek tekerleğe mücadele etti.

Silverstone'da bu mücadele, Max Verstappen'in bariyerlere girmesiyle sonuçlanırken, son yarış İtalya'da iki pilot birden yarış dışı kaldı.

Verstappen ve Hamilton arasındaki mücadelenin dozunun giderek artacağı söylenirken, bazıları bu savaşı Ayrton Senna ve Alain Prost arasında yaşananlara benzetiyor.

Bu konuda açıklamalarda buluna Jacques Villeneuve, iki mücadelenin tamamen farklı olduğunu ve hem Verstappen hem de Hamilton'ın kirli yarışmadığını söyledi.

Corriere della Sera'ya konuşan Villeneuve şöyle dedi: "Verstappen'e ceza verilmemeliydi."

"Monza'daki olayda iki sürücü de hatalıydı. Verstappen agresifti ve şikanı kesebilirdi ama bunu yapması halinde pozisyonunu bırakması gerekecekti. Lewis orada 10 cm daha yer bırakabilirdi fakat önde kalmak istedi. Olay kasıtlı hale gelmeden önce temas başladığında, birine bilerek bunu yaptığı konusunda ceza veremezsiniz."

"Red Bull'un tekerleği Hamilton'ın başının üzerine çarptığı için ona ceza vermek zorunda kaldılar. Hakemler, kararlarının olayın sonuçlarıyla bağlantılı olmadığını söylüyorlar fakat yaptıkları şey buydu."

"Bence bu, isteyerek yapılmayan bir hareketti. Hatalar oluyor ve bunlara ceza verilmesi beni hayal kırıklığına uğratıyor."

"Açıkçası Verstappen her zaman çok agresif, Hamilton'la yarışınca daha da agresif oluyor. Onları aynı virajda bir araya getirdiğinizde ise abartıyorlar fakat bu anlar Formula 1'in bir parçası. Her defasında bir ceza verilecekse artık yarış diye bir şey olmaz çünkü kimse birbirini geçmeye çalışmaz."

"Burada en önemli şey her ikisinin de şampiyonluk için savaşması ve kimsenin birbirinin arkasında kalmak istememesi."

"Bence sakinleşmelerine gerek yok. Neden sakinleşsinler? Bu bir savaş, onlar da gladyatörler. Bence çok agresif değiller ve birbirlerinin önünde kalmak istiyorlar hepsi bu."

"Senna ve Prost gibi de değiller çünkü onların rekabeti, sınırların çok ötesine geçmişti. Artık nefrete ve kirli yarışmaya dönmüştü. Lewis ve Max böyle mi? Hayır. Eğer tekrar olacaksa da, duvarda bitmeden daha fazla savaş görmeyi umuyorum." dedi.

Villeneuve, kimin şampiyon olacağı sorusuna, "Verstappen üstün olan taraf ve ciddi hatalar yapmadı. Her zaman saldırı modundaydı. Oysa Lewis zayıflıklar yaşadı. Ayrıca Mercedes de Red Bull'dan daha fazla hata yaptı. "dedi ve ekledi: "Rosberg'den sonra hayat Lewis için kolaydı. Belki de biraz uyuyakalmıştı. Bu yıl aniden uyanmak zorunda kaldı. Yine de olağanüstü bir sürücü olmaya devam ediyor." dedi.

[Resim: 37787.9a25f335.f1tr.com]

&&&



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
16/09/2021, 16:38

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Verstappen’in Yarış Mühendisi Lambiase, Aston Martin’e Transfer Olabilir sadmin 0 24 39 dakika önce
Son Mesaj: sadmin
  Verstappen’den 2025 Sezonunun Sonunda Etkileyici Yükseliş sadmin 0 29 40 dakika önce
Son Mesaj: sadmin
  Hamilton, Ferrari ile Tarihi Bir Döneme Adım Atıyor sadmin 0 37 1 saat önce
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1