play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#4 Lando Norris
Sıra 1| Puanı 408
#33 Max Verstappen
Sıra 2| Puanı 396
#81 Oscar Piastri
Sıra 3| Puanı 392
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 309
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 230
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 152
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 150
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 73
#55 Carlos Sainz
Sıra 9| Puanı 64
#6 Isack Hadjar
Sıra 10| Puanı 51
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 11| Puanı 49
#14 Fernando Alonso
Sıra 12| Puanı 48
#87 Oliver Bearman
Sıra 13| Puanı 41
#30 Liam Lawson
Sıra 14| Puanı 38
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 15| Puanı 33
#31 Esteban Ocon
Sıra 16| Puanı 32
#18 Lance Stroll
Sıra 17| Puanı 32
#10 Pierre Gasly
Sıra 18| Puanı 22
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 19
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:800, Galibiyet:14
Mercedes | Sıra: 2
Puan:459, Galibiyet:2
Red Bull | Sıra: 3
Puan:426, Galibiyet:7
Ferrari | Sıra: 4
Puan:382, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 5
Puan:137, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:92, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:80, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 8
Puan:73, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 9
Puan:68, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:22, Galibiyet:0
Formula1 Abu Dhabi GP 7 Aralık 2025

Yorum: 0 | Görüntüleme: 194
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Valentino Rossi, Moto3'teki "rus ruleti" yarış başlatma kararını eleştirdi
04-10-2021, 17:38
sadmin
Patron
KONU:
205,517
MESAJ:
563,282
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Toprak Razgatlıoğlu Mot...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Toprak Razgatlıoğlu'nun...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Toprak Razgatlıoğlu’nun...
Formula 1 Haberleri
McLaren, Sezon Finalind...
Formula 1 Haberleri
F1 Şampiyonluk Üçlüsünü...

Yorum: #1
Valentino Rossi, Moto3'teki "rus ruleti" yarış başlatma kararını eleştirdi

[Resim: 38837.383bc2bc.f1tr.com]

Petronas SRT pilotu, MotoGP efsanesi Valentino Rossi, Pazar günü yapılan Moto3 yarışında korkutucu bir kazaya sebebiyet veren temsilcimiz Deniz Öncü'ye verilen sert cezayı takdir ederken, yarışın yeniden başlatılma kararında "rus ruleti" oynanmasını eleştirdi.

Pazar günkü Moto3 Amerika GP'si, Filip Salac'ın yaşadığı sert kazanın sonucunda, sekiz turun ardından kırmızı bayrakla durduruldu.

Organizatörler yarışı yeniden başlatma kararı alırken, bu ikinci yarışın beş turluk bir yarış olması kararı aldılar. Ancak yarış, üçüncü turda arka düzlükte yaşanan korku dolu kazanın ardından ikinci kez kırmızı bayrakla durduruldu.

Tech3 pilotu milli sporcumuz Deniz Öncü, Gresini pilotu Jeremy Alcoba'nın ön lastiği ile temas ederek Alcoba'nın ana düzlükte yerde kalmasına neden oldu. Rossi'nin öğrencisi Andrea Migno ve şampiyona lideri Pedro Acosta ise yerdeki motosiklete çarparak havaya uçtular.

Sürücüler bu kazadan yara almadan kurtulurken, Deniz ise kazaya sebebiyet verdiği için iki yarıştan men cezası aldı. Yarış sonucu olarak ise ilk yarışın sonucu kayıt altına alındı - bu da çaylak Izan Guevara'ya, Moto3 kariyerinin ilk galibiyetini sundu.

Geçtiğimiz hafta Supersport 300'de, 15 yaşındaki Dean Berta Vinales'in Jerez'deki yarışta hayatını kaybetmesinin ardından junior klasmanlardaki güvenlik sorunu büyük bir tartışma konusu olmuştu.

Rossi'ye göre Moto3'teki güvenlik sorunu "kontrolden çıktı" ve hakemlerin, Deniz'e sert bir ceza vermekten başka bir çarelerinin olmadığını belirtti - ancak aynı zamanda Rossi, yarışın yeniden başlatılması kararını da eleştirdi.

İtalyan efsane açıklamalarında, "Bunu Deniz veya başka bir sürücü hakkında söylemek istemiyorum, ama bana göre verilen ceza doğru."

"Bunun hakkında bir şey yapmaları lazımdı. Onun (Deniz) en az iki yarış boyunca evde kalması gerekiyor, bu konu hakkında ciddi bir şey yapmalılardı çünkü bana göre bu iş kontrolden çıktı."

"Bana göre bugün, sadece beş tur için Moto3 yarışını yeniden başlatmaları hataydı, çünkü beş tur çok tehlikeli. Rus ruleti oynamak gibi."

"Bunun dışında Deniz, düzlükteyken yanında bir pilot olduğunu bile bile onu sıkıştırdı. Bu ölümcül bir kaza olabilirdi. Ben oradaki herkes için çok korktum. Acosta çok kötü bir kaza yaptı ve kendilerine bir şey olmadığı için çok şanslılar."

"Ancak bu gençler hakkında başlangıçtan itibaren ciddi bir şey yapmalılar."

"Bu durum, bir şey olmadan önce değişmeli. Pistteki bu mantalite, motosiklet yarışları için çok tehlikeli bir şey."

"Kendi güvenliğine ve rakibinizin güvenliğine saygı duymanız lazım ve bu durum, bir pozisyon kazanmaktan çok daha önemli bir şey çünkü burada gençlerin hayatı söz konusu ve ortada potansiyel bir felaket var." dedi.

[Resim: 38838.6ed0f28f.f1tr.com]

Ducati pilotu Jack Miller, Rossi'nin yorumlarına katıldığını ve eğer daha küçük bir pistte olsalardı, bu kazanın daha kötü sonuçları olabileceğini söyledi.

Miller açıklamalarında, "Bu talihsiz bir şey değildi. Düzlükte hareket etmek kabalıktan başka bir şey değil."

"Böyle b*ktan şeyler tüm sezon boyunca oluyor. Bu sene Barcelona'da olanlara bakalım, o yarışta düzlükte yapılan hareketler nedeniyle korkudan ölüyordum ve bugün olanlar gerçekten çok ama çok kötüydü."

"Ve o çocukların o kazadan kurtulmalarından dolayı çok mutluyum, özellikle o s**tiğimin kazasına sadece seyirci olabilen Acosta ve Migno için."

"Onlar sadece normal insanlar gibi hava koridorunu kullanmaya çalışıyorlardı ve öndeki aptallar birbirine çarptı ve düzlüğe motosikletin savrulmasına neden oldular."

"Şanslıyız ki bu kaza Texas'ta oldu, o arka düzlük o kadar geniş ki oraya bir Boeing 747 indirme şansınız var."

"Bu nedenle diğer çocukların kaçacağı bir alan vardı. Ancak bu kaza Jerez'de olsaydı sonuçların bu kadar iyi olabileceğini düşünmüyorum."

"Tabii ki yarışın yeniden başlatılması da büyük bir aptallıktı, bunu muhtemelen onlar da biliyordu."

Miller'ın bahsettiği Barcelona'daki yarışta olan olayların ardından takım patronları, yarış direktörleri tarafından, sürücülerinin tavırları konusunda uyarılmışlardı.

&&&



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
04/10/2021, 17:38

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Casey Stoner: "Valentino Rossi, Marc Marquez ile Gerilim Başlatarak Hata Yaptı" sadmin 0 38 Dün, 15:22
Son Mesaj: sadmin
  Marco Bezzecchi, Aprilia’nın En İyi MotoGP Sezonuna Rağmen Kendisini Sert Şekilde Eleştirdi sadmin 0 48 02/12/2025, 1:44
Son Mesaj: sadmin
  Pecco Bagnaia ve Augusto Fernandez, Valentino Rossi’nin 100km Şampiyonlar Yarışı’nda Zafere Ulaştı sadmin 0 123 30/11/2025, 0:32
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1