play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#4 Lando Norris
Sıra 1| Puanı 357
#81 Oscar Piastri
Sıra 2| Puanı 356
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 321
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 258
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 210
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 146
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 97
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 73
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 9| Puanı 41
#6 Isack Hadjar
Sıra 10| Puanı 39
#55 Carlos Sainz
Sıra 11| Puanı 38
#14 Fernando Alonso
Sıra 12| Puanı 37
#87 Oliver Bearman
Sıra 13| Puanı 32
#18 Lance Stroll
Sıra 14| Puanı 32
#31 Esteban Ocon
Sıra 15| Puanı 30
#30 Liam Lawson
Sıra 16| Puanı 30
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 17| Puanı 28
#10 Pierre Gasly
Sıra 18| Puanı 20
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 19
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:713, Galibiyet:13
Ferrari | Sıra: 2
Puan:356, Galibiyet:0
Mercedes | Sıra: 3
Puan:355, Galibiyet:2
Red Bull | Sıra: 4
Puan:346, Galibiyet:5
Williams | Sıra: 5
Puan:111, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:72, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:69, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 8
Puan:62, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 9
Puan:60, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:20, Galibiyet:0
Formula1 Brezilya GP 9 Kasım 2025

[Formula 1 Brezilya 8 Kasım 2025 sprint yarışını izle canlı internetten]

[Formula 1 Brezilya GP 7 Kasım sprint sıralama turlarını izle canlı internetten]

Yorum: 0 | Görüntüleme: 154
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Uluslararası medya, şampiyonada rüzgarın Red Bull'un arkasında olduğunu söylüyor
23-06-2022, 10:00
sadmin
Patron
KONU:
203,702
MESAJ:
561,347
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Serhan Acar Efsane Anla...
Formula 1 Haberleri
Ralf: “Piastri için Ast...
Formula 1 Haberleri
Lazenby: “Verstappen ka...
Formula 1 Haberleri
Hakkinen: “McLaren’da h...
Formula 1 Haberleri
Steiner: "Bir takım kur...

Yorum: #1
Uluslararası medya, şampiyonada rüzgarın Red Bull'un arkasında olduğunu söylüyor

[Resim: 38146.609525ff.f1tr.com]

Kanada GP'sinin ve Ferrari'nin şampiyonadan kopmaya başlamasının ardından uluslararası medya, Ferrari'nin geri dönmesinin zorlaştığını söylüyor.

Kanada'da Ferrari pilotu Carlos Sainz'ı arkasında tutmayı başaran son şampiyon Max Verstappen, sezonun altıncı galibiyetini elde etti ve ikinci şampiyonluğa giden yolda büyük avantaj kazandı.

Verstappen'in şampiyonadaki en büyük rakibi Charles Leclerc ise motor cezası almasının ardından 19. başladığı yarışı beşinci sırada tamamlayarak hasarı azaltsa da, şampiyonadaki farkın 49'a çıkmasına engel olamadı.

Şampiyonadaki son durumu yorumlayan uluslararası medya, konu hakkında farklı görüşlere sahip.

Fransız medyasında, L'Equipe gazetesi Verstappen'in "ulaşılamaz" performansını ve Sainz ile mücadelesini övdü.

Gazete, "Baskı altındaki Verstappen hiçbir hata yapmadı ve İspanyol pilota [Sainz] atak yapabileceği bir alan bırakmamayı başardı." ifadelerini kullandı.

İtalyan medyasında, Gazzette dello Sport'ta aynı şekilde Verstappen'i övdü ve Hollandalı pilotun şampiyonluk şansının her geçen yarış daha da arttığını söyledi.

Haberde, "Şampiyonluk unvanı kendi yolunu çiziyor ve işin doğrusu şu ki, iki yarışta 50 puan toplamayı başaran Verstappen avantaj kazanmış gibi görünüyor."

"Ferrari ise elinden gelen her şeyi yaptı. Sainz ve Leclerc kendilerinden gurur duymalı, özellikle Sainz'in Verstappen'i endişelendirmeyi başarması herkesi ayağa kaldırdı." ifadeleri yer aldı.

[Resim: 38147.c8d1b2e6.f1tr.com]

İspanyol medyasında ise Marca, Ferrari'ye karşı daha acımasızdı, gazete özellikle Ferrari'nin Güvenlik Aracı periyodunda Sainz'a yumuşak hamur takılmamasını eleştiriyor.

Marca'nın haberinde, "Ferrari neden strateji ve lastiklerde her zaman en muhafazakar seçeneği seçiyor?"

"Carlos'un risk almasını beklediler, ancak ona bunu yapması için gereken tüm imkanları sağlamadılar."

"Mattia Binotto, Carlos'un hatalarını işaret edip duruyor, ancak yakında Scuderia ile ilk yarışını kazanmasını umuyor."

Son olarak, İngiliz medyasında BBC, Mercedes'in sıralamada Ferrari'ye görece yakınlığının "her şeyden çok Ferrari'nin ne kadar korkunç bir durumda bulunduğunun bir göstergesi" olduğunu söylüyor.

BBC, "Şu anda Ferrari, Verstappen ve Red Bull'a tutarlı bir şekilde meydan okuyabilecek bir takım gibi görünmüyor. Bu izlenimin yanlış olduğunu kanıtlama sorumluluğu onlara ait."

"Mercedes, Kanada'da aracı yükselterek ve süspansiyonu daha yumuşak hale getirerek ilerleme kaydetti, ancak performans anlamında henüz bir ilerleme yok."

"Bu, Mercedes'in henüz çıkış yolunu nasıl bulacağını bilmediği bir kısır döngü. Bir sonraki yarış olan Britanya GP'sinde daha rekabetçi olmayı umuyorlar çünkü uzun, hızlı virajlar ve pürüzsüz pist yüzeyi araçlarına oldukça uygun."

tr.motorsport.com



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
23/06/2022, 10:00

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Tsunoda, Red Bull'daki geleceğiyle ilgili: "Burada olmayı hâlâ istiyorum" sadmin 0 132 Bugün, 0:36
Son Mesaj: sadmin
  Villeneuve, Red Bull'un Tsunoda konusundaki tutumunu anlamıyor: "Onu gereğinden fazla koruyorlar" sadmin 0 45 Dün, 0:19
Son Mesaj: sadmin
  Buemi: "Red Bull'un 2025 aracını geliştirmeye devam etme kararı zekiceydi" sadmin 0 45 Dün, 0:15
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1