play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#81 Oscar Piastri
Sıra 1| Puanı 216
#4 Lando Norris
Sıra 2| Puanı 201
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 155
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 146
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 119
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 91
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 63
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 42
#31 Esteban Ocon
Sıra 9| Puanı 23
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 10| Puanı 22
#6 Isack Hadjar
Sıra 11| Puanı 21
#14 Fernando Alonso
Sıra 12| Puanı 14
#18 Lance Stroll
Sıra 13| Puanı 14
#55 Carlos Sainz
Sıra 14| Puanı 13
#30 Liam Lawson
Sıra 15| Puanı 12
#10 Pierre Gasly
Sıra 16| Puanı 11
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 17| Puanı 10
#87 Oliver Bearman
Sıra 18| Puanı 6
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 4
#7 Jack Doohan
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:417, Galibiyet:8
Ferrari | Sıra: 2
Puan:210, Galibiyet:0
Mercedes | Sıra: 3
Puan:209, Galibiyet:1
Red Bull | Sıra: 4
Puan:162, Galibiyet:2
Williams | Sıra: 5
Puan:55, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:36, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 7
Puan:29, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 8
Puan:28, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 9
Puan:26, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:11, Galibiyet:0
Formula1 İngiltere GP 6 Temmuz 2025

Yorum: 0 | Görüntüleme: 202
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Szafnauer: "Düşük taban eğimi kullananlar geçen sene, yeni kurallar hakkındaki tedirginliklerini belirtmişti"
31-03-2021, 13:35
sadmin
Patron
KONU:
200,168
MESAJ:
557,456
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Tekrar İzle
Formula 1 İngiltere GP ...
Yarış ve Sıralama Sonuçları
İngiltere GP 2025 - Pol...
Yarış ve Sıralama Sonuçları
İngiltere GP 2025 - 3. ...
Formula 1 Haberleri
Antonelli: "Geliştirmem...
Formula 1 Haberleri
Russell: "Her hafta hav...

Yorum: #1
Szafnauer: "Düşük taban eğimi kullananlar geçen sene, yeni kurallar hakkındaki tedirginliklerini belirtmişti"

[Resim: 46814.9501abe1.f1tr.com]

Aston Martin F1 takımı patronu Otmar Szafnauer, Bahreyn GP'sinden sonra, basın toplantısı sırasında yeni kurallar hakkındaki fikirlerini bizlerle paylaştı.

Szafnauer öncelikle ilk yarış hafta sonuna dair bir değerlendirmede bulundu: "Düşük taban eğimine sahip araçların yeni regülasyonlardan büyük oranda etkilendiğini görünce zor bir yarış olmasını bekliyorduk, fakat buradan ayrılırken kendimize katabileceğimiz bazı şeyler var."

"Yumuşak ve orta hamurlarla orta sıra mücadelesinde çok rekabetçi görünüyorduk, bazı rakiplerimizi geçtik, bazılarını ise yakalıyorduk. Sert hamurlarla biraz zorlandık ve günün sonunda bunu anlamamız gerek."

"Yarış şartlarında tek tur üstünde olduğumuzdan biraz daha rekabetçiydik, fakat regülasyon değişikliği yapılmadan birkaç ay önceki halimizle kendimizi kıyasladığımızda daha yapmamız gereken çok şey olduğunu görebiliyoruz."

Sonrasında, düşük taban eğimli araçların daha çok etkilenmesinin kötü bir şans mı yoksa Lewis Hamilton'ın dediği gibi Mercedes'i durdurmak için bilerek yapılan bir şey mi olduğu sorulduğunda Szafnauer şu cevabı verdi: "Ben bir komplo teoristi değilim."

"Ancak geçen sene düşük taban eğimi kullanan takımlar tarafından, bunun kendilerini yüksek taban eğimi kullananlardan daha çok etkileyeceği ifade edilmişti, ve doğruyuz da. Zamanında regülasyonlar tasarlanırken, bu belirtilmişti."

Yani kural değişikliği yapılırken tüm takımların oy birliğiyle bunu kabul ettiği bilgisinin doğru olup olmadığı sorulduğu takım patronu, "Hayır. Öncelikle, herhangi bir oylama olmadı."

"İkincisi ise, oy çokluğu aramak için seçenekli bir oylama yapıldı. Bu teknik komitenin altında yapılan bir şeydi, dolayısıyla tüm teknik direktörlerin oy çokluğu elde edilebilmesi için seçenekli bir oylamada bulunması gerekiyordu ve 3 takım bu fikre karşı oy verdi."

"Şunu hatırlamalısınız ki, sadece 2 takım düşük taban eğimi konseptini kullanıyor, yani yüksek taban eğimi kullanan bir takım dahi buna karşı oy verdi. Dolayısıyla oy birliğiyle uzaktan yakından alakası yok. Ayrıca 10 oydan 8'inin alınması gerektiğini belirten kural altında da geçemezdi, çünkü 3 kişi karşı oy verdi."

Bu durumda geçen sene kural değişikliğinde bulunurken sebep olarak gösterilen güvenlik endişelerinin gerçekliği -ve eğer sahteyse, bunun sadece takımlar arasındaki güç dengesini değiştirmek için bir girişim olup olmadığı sorulduğunda Szafnauer şu cevabı verdi: "Bilmiyorum."

"Bu konudaki uzman ben değilim çünkü Pirelli'nin lastikler hakkında ne dediğini de bilmiyorum. Ancak değişiklikler yapıldıktan hemen sonra Pirelli, ayrıca yeni bir lastik tanıtacaklarını da açıkladı."

Son olarak bu durumda araçlarını yüksek taban eğimi konseptine geçirip geçiremeyecekleri sorulduğunda takım patronu, "Ne yazık ki bundan da kötüsü, hatırladığım kadarıyla, spordaki 24 yılım boyunca ilk defa -COVID regülasyonları sebebiyle, hatırlarsınız ki- süspansiyonumuzu da homologe etmek zorunda kaldık."

"Eğer süspansiyonunuzu değiştirmek isteseydiniz bunun için jetonlarınızı kullanmanız gerekiyordu. Yani arka taban yüksekliğimizi 150 mm'ye çıkarmak istesek de bunu yapamayız." diyerek sözlerini tamamladı.

tr.motorsport.com



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
31/03/2021, 13:35

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Steve Nielsen, Alpine F1'in yeni genel müdürü oldu sadmin 0 26 04/07/2025, 21:20
Son Mesaj: sadmin
  Alonso: "Değişen kurallar yarış stilime hiçbir zaman etki etmedi" sadmin 0 25 03/07/2025, 22:56
Son Mesaj: sadmin
  Leclerc, 2026 aracı hakkında: "Sürdüğüm en keyifli araç değil ama her şey hâlâ çok yeni" sadmin 2 74 28/06/2025, 0:45
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1