play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#44 Lewis Hamilton
Sıra 1| Puanı 0
#81 Oscar Piastri
Sıra 2| Puanı 0
#87 Oliver Bearman
Sıra 3| Puanı 0
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 4| Puanı 0
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 5| Puanı 0
#3 Max Verstappen
Sıra 6| Puanı 0
#31 Esteban Ocon
Sıra 7| Puanı 0
#43 Franco Colapinto
Sıra 8| Puanı 0
#4 Lando Norris
Sıra 9| Puanı 0
#30 Liam Lawson
Sıra 10| Puanı 0
#14 Fernando Alonso
Sıra 11| Puanı 0
#10 Pierre Gasly
Sıra 12| Puanı 0
#23 Alexander Albon
Sıra 13| Puanı 0
#16 Charles Leclerc
Sıra 14| Puanı 0
#63 George Russell
Sıra 15| Puanı 0
#55 Carlos Sainz
Sıra 16| Puanı 0
#18 Lance Stroll
Sıra 17| Puanı 0
#41 Arvid Lindblad
Sıra 18| Puanı 0
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 19| Puanı 0
#6 Isack Hadjar
Sıra 20| Puanı 0
#11 Sergio Perez
Sıra 21| Puanı 0
#77 Valtteri Bottas
Sıra 22| Puanı 0
Formula1 Avustralya GP 8 Mart 2026

Yorum: 0 | Görüntüleme: 286
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stella “Tüm hafta sonu bizim için zorlu geçti”
29-10-2023, 19:01
sadmin
Patron
KONU:
208,394
MESAJ:
566,253
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
Pirelli, F1'le olan anl...
Formula 1 Haberleri
Ferrari, Bahreyn'e yeni...
Formula 1 Haberleri
Red Bull'un baş tasarım...
Formula 1 Haberleri
Petronas, sürdürülebili...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Aston Martin AMR26 gerç...

Yorum: #1
Stella “Tüm hafta sonu bizim için zorlu geçti”

[Resim: 48887.e0bf4d9a.f1tr.com]

Meksika GP hafta sonunda sıralama seansının hayal kırıklığı yaşayan ekibi Mclaren’de Lando Norris ilk bölümde elenirken, Oscar Piastri’de rekabetçi turlar atamadı.

Meksika’da son haftaların formda takımı Mclaren, Norris’in sıralama turları seansının ilk bölümünde elenmesiyle şok yaşadı. Oscar Piastri ise, son bölüme kalmasına rağmen rekabetçi bir tur atamadı ve pole pozisyonunu alan Charles Leclerc’in yaklaşık 0.5 saniye gerisinde kaldı.

Hafta sonuna büyük umutlarla gelmeyen McLaren'ın yaptığı ayar değişiklikleriyle antrenman seanslarında bekledikleri kadar yavaş olmadıkları gözlendi. Ancak bu performanslarını sıralama turlarına taşıyamadılar.

Sıralama seansının ardından Mclaren takım patronu Andrea Stella: “Tüm hafta sonu zorlu geçti. Düşük hava yoğunluğu sürpriz değildi. Mühendislik açışından üzerinde çalıştığımız bir konuydu. Sıralama seansının ardından ana konumuz bu olacak.”

“Lando yumuşak lastikle piste çıktığında hızımız iyiydi ancak aniden pist dışına çıktı. Burada turu aniden kaybedebiliyorsunuz. Bu konu koşullarla ilgili ancak bunun otomobili ayarlama şeklimizle de ilgili olduğu gerçeğini göz ardı etmiyoruz.”

Stella’ya Red Bull’un son yarışlardaki ana rakibi olarak görülmelerine rağmen burada işlerin yolunda gitmeme sebebinin pist sıcaklığı mı yoksa ayar değişiklikleri olduğu soruldu.

[Resim: 48888.0efb8769.f1tr.com]

“Bazı ayar değişiklikleri yaptık. Bu değişiklikler dün işe yarar gibi gözükse de bugün çalışmadı. Dolayısıyla ayar değişikliklerinin bu kadar fark yarattığını söyleyemem.”

“Koşullarının değişken olmasının ayar değişikliklerinden fazla etkili olduğunu düşünüyorum. Bunu sezon boyunca da gördük. Hava çok çok sıcak olduğunda performanstan yararlanma konusunda marjinal olma eğilimindeyiz. Dolayısıyla çok fazla zorladığınızda hatalar yapmaya o kadar çok yaklaşıyorsunuz.” dedi.

Norris, ilk bölümde piste çıktı ancak ilk zaman turunun ardından pite döndü. Seansın son bölümünde yumuşak lastiklerle tekrar piste dönen Norris, istediği zamanı yapamadı ve 19. sırada kaldı.

“Yakıt sisteminde kontrol etmemiz gereken bir sorun vardı. Bu nedenle aracı pite çağırmaya ve kontrol etmeye ve daha sonra yumuşak lastikle piste dönmeye karar verdik. Piste döndüğümüzde yumuşak lastiğin çalışmadığını gördük ve tekrar pite dönmeye karar verdik.”

Pit yolundaki engellemeler hakkında da konuşan Stella: “Bence derhal önlem alınması gerekiyor. Aracınızı piste gönderiyorsunuz ancak ne zaman piste çıkacağının bilmeden diğer sürülerin insafıyla karşılaşıyorsunuz.” dedi.

tr.motorsport.com



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
29/10/2023, 19:01

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Petronas, sürdürülebilir yakıtına onay alabilmek için zamana karşı yarışıyor; risk kapıda sadmin 0 61 8 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  2026 Bahreyn İkinci Hafta Sezon Öncesi Testlerinde Pilot Kadroları Açıklandı sadmin 0 79 11 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Pirelli, 2026 F1 Islak Zemin Lastik Testleri İçin Neden Sıradışı Bir Pist Seçti? sadmin 0 70 11 saat önce
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2026

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1