play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#4 Lando Norris
Sıra 1| Puanı 408
#33 Max Verstappen
Sıra 2| Puanı 396
#81 Oscar Piastri
Sıra 3| Puanı 392
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 309
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 230
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 152
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 150
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 73
#55 Carlos Sainz
Sıra 9| Puanı 64
#6 Isack Hadjar
Sıra 10| Puanı 51
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 11| Puanı 49
#14 Fernando Alonso
Sıra 12| Puanı 48
#87 Oliver Bearman
Sıra 13| Puanı 41
#30 Liam Lawson
Sıra 14| Puanı 38
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 15| Puanı 33
#31 Esteban Ocon
Sıra 16| Puanı 32
#18 Lance Stroll
Sıra 17| Puanı 32
#10 Pierre Gasly
Sıra 18| Puanı 22
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 19
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:800, Galibiyet:14
Mercedes | Sıra: 2
Puan:459, Galibiyet:2
Red Bull | Sıra: 3
Puan:426, Galibiyet:7
Ferrari | Sıra: 4
Puan:382, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 5
Puan:137, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:92, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:80, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 8
Puan:73, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 9
Puan:68, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:22, Galibiyet:0
Formula1 Avustralya GP 8 Mart 2026

Yorum: 0 | Görüntüleme: 143
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Steiner: "Olası bir kural değişikliği kötü yönde emsal oluşturacak"
11-08-2022, 15:18
sadmin
Patron
KONU:
205,646
MESAJ:
563,415
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
Ferrari, Hamilton’ın 20...
Formula 1 Haberleri
Eski McLaren Genç Sürüc...
Formula 1 Haberleri
Mercedes, 2025 Abu Dhab...
Formula 1 Haberleri
Marko’nun Ayrılığıyla V...
Formula 1 Haberleri
Red Bull, 2025 Abu Dabi...

Yorum: #1
Steiner: "Olası bir kural değişikliği kötü yönde emsal oluşturacak"

[Resim: 41389.de5bbeb4.f1tr.com]

Haas takım patronu Gunther Steiner, 2023 sezonunda dalgalanma sebebiyle gerçekleşecek kural değişikliklerinin gelecekte emsal oluşturma riski taşıdığını söylüyor.

Geçen ay, altı takımın FIA tarafından planlanan ve dalgalanma sorununu önlemeyi amaçlayan kural değişikliklerini protesto etmeye hazırlandığı ortaya çıktı.

Ancak yine de yaz tatilinden sonra yürürlüğe girecek bir teknik direktif yayınlayan FIA, planlarına devam edecek gibi görünüyor. Yönetim organı dalgalanmayı bir güvenlik sorunu olarak kabul ediyor -bu da kendilerine takımların onayı alınmaksızın değişiklik yapma hakkı tanıyor.

Pazartesi günü bir açıklama yapan FIA başkanı Mohammed ben Sulayem, kural değişikliklerinin bu hafta Dünya Motor Sporları Konseyi'nde tartışılacağını duyurdu, ancak protestolar devam ediyor.

Ben Sulayem, Twitter hesabında, "20 F1 pilotu ve 10 takım patronu ile dalgalanma konusunu tartıştıktan sonra, bu hafta WMSC'ye güncellenmiş 2023 Teknik Düzenlemelerini getireceğimizi ve bunu sezonun geri kalanı için halihazırda alınmış olan önlemlere ek olarak sunacağımızı onaylamaktan mutluluk duyuyorum." şeklinde bir tweet atarak durumu açıkladı.

[Resim: 41390.ea046076.f1tr.com]

Sezon başından bu yanında neredeyse hiç dalgalanma yaşamayan Haas'ta takım patronu Steiner, bu kararın emsal oluşturma riski taşıdığını savunuyor.

GPFans.com'a konuşan Steiner, "Maliyet meselesini dışarıda tutarak söylemeliyim ki tabanı değiştirmemeliyiz, böyle bir değişiklik yapmak için hiçbir bir nedenimiz yok."

"Dalgalanma yaşayan kimse kalmadı, aracın yere dokunmasını ise kolayca çözebilirsiniz: aracın sürüş yüksekliğini arttırarak. Bunun güvenlikle ne alakası var?"

"Güvenlik ile kast edilenin ne olduğunu anlayamıyorum, nitekim bu karar bir emsal oluşturacak ve bir şeyin pilotunuzu incittiğini hissettiğinizde güvenlik bahanesi ile kuralları değiştirebileceksiniz."

"Bunun doğru olduğunu düşünmüyorum." dedi.

[Resim: 41391.3373540f.f1tr.com]

Değişiklikler, takımları ikiye böldü. Red Bull'un başını çektiği toplam altı takım değişikliklere karşı çıkarken, Mercedes'in başını çektiği diğer takımlar ise nispeten daha sıcak bakmaktalar.

Değişime karşı olduğunu belirten Alpine takım patronu Otmar Szafnauer, "Yılın başında çok fazla dalgalanma vardı. İlk testi hatırlarsanız, neredeyse herkes zıplıyordu."

“Şimdiye kadar, tüm yarışa bakarsanız, herhangi bir dalgalanma var mı? Artık yok."

"Bence takımlar doğal olarak dalgalanmanın ortadan kalktığı bir konuma gelecekler, araçtan en iyisini çıkarabileceksiniz ve pilotlar da çok iyi olacaklar."

"Bir diğer değişiklik gerçekleştirmek büyük risk taşıyor. Sezon biterken dalgalanma tamamen ortadan kalkmış olacak, bu yüzden her şeyi olduğu gibi bırakmalıyız."

Red Bull takım patronu Christian Horner, "gelecek yıl için saat gece yarısını 10 geçiyor ve Külkedisi çoktan ayrıldı" şeklinde esprili bir dille değişikliklere karşı çıktığını belirtirken, Ferrari de bunun bir güvenlik sorunu olduğunu öne sürmek için "hiçbir sebep" olmadığını belirtti.

Auto Motor und Sport'a konuşan Mattia Binotto, "Çoğu takım uzun süredir dalgalanmayı kontrol altına aldı ve zaten Spa'daki yarış için sabit sınırlar var."

"Araçlar spesifikasyonlara uyuyorsa, güvende olmaları gerekir. Eğer bir güvenlik argümanı yoksa, kurallar normal oylama sürecine uyularak değiştirilmelidir."

&&&



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
11/08/2022, 15:18

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Leclerc’den Ferrari’ye 2026 F1 Kural Değişiklikleri Öncesi Net Mesaj: “Şimdi Ya Da Asla” sadmin 0 48 Dün, 23:54
Son Mesaj: sadmin
  Norris, 2025 Abu Dabi’deki pist dışı geçiş nedeniyle olası şampiyona belirleyici cezadan nasıl kurtuldu? sadmin 0 97 Dün, 0:01
Son Mesaj: sadmin
  McLaren, 2025 Abu Dabi GP’de Verstappen’in Olası Taktiklerinden Endişe Duymuyor sadmin 0 57 07/12/2025, 22:12
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1