play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#4 Lando Norris
Sıra 1| Puanı 390
#81 Oscar Piastri
Sıra 2| Puanı 366
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 341
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 276
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 214
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 148
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 122
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 73
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 9| Puanı 43
#6 Isack Hadjar
Sıra 10| Puanı 43
#87 Oliver Bearman
Sıra 11| Puanı 40
#14 Fernando Alonso
Sıra 12| Puanı 40
#55 Carlos Sainz
Sıra 13| Puanı 38
#30 Liam Lawson
Sıra 14| Puanı 36
#18 Lance Stroll
Sıra 15| Puanı 32
#31 Esteban Ocon
Sıra 16| Puanı 30
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 17| Puanı 28
#10 Pierre Gasly
Sıra 18| Puanı 22
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 19
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:756, Galibiyet:14
Mercedes | Sıra: 2
Puan:398, Galibiyet:2
Red Bull | Sıra: 3
Puan:366, Galibiyet:5
Ferrari | Sıra: 4
Puan:362, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 5
Puan:111, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:82, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:72, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 8
Puan:70, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 9
Puan:62, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:22, Galibiyet:0
Formula1 Las Vegas GP 23 Kasım 2025

Yorum: 0 | Görüntüleme: 185
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Savunma hareketleri üzerinden şaka yapan Alonso: "Diskalifiye edilecek miyim? Görelim"
10-04-2024, 18:38
sadmin
Patron
KONU:
204,315
MESAJ:
561,995
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
Alonso, 2026 F1 Kuralla...
Formula 1 Haberleri
Hadjar: "Red Bull’daki ...
Formula 1 Haberleri
Steiner: "Elkann'ın Fer...
Formula 1 Haberleri
FIA, Başkanlık Seçimind...
MotoGP
2025 MotoGP Valensiya s...

Yorum: #1
Savunma hareketleri üzerinden şaka yapan Alonso: "Diskalifiye edilecek miyim? Görelim"

[Resim: 59264.023b9c52.f1tr.com]

Fernando Alonso, Japonya Grand Prix'sinde etkileyici savunma hamleleri yaptıktan sonra Formula 1 sezonunun geri kalanında diskalifiye edilme ihtimalini göz ardı edemeyeceğini söylediği bir şaka da yaptı.

Avustralya'daki son turda George Russell'a karşı tehlikeli sürüş yapması nedeniyle ceza aldıktan iki hafta sonra, Alonso kendisini Suzuka'da bir kez daha rakiplerini geride tutmak zorunda kaldığı durumun içerisinde buldu.

Yarışın son bölümünde Alonso, altıncılık mücadelenin en önündeki ismiydi. Sekizinci sıradaki George Russell yeni lastikleriyle yedinci sıradaki Oscar Piastri'ye yaklaşmaya başladı.

Tekerlek tekerleğe mücadele etmek zorunda kaldıklarında daha taze lastiklerin Russell'a büyük bir avantaj sağlayacağının farkında olan Alonso, rakibinin ilerleyişini engellemek için en iyi umudunun arkasındaki Piastri'ye DRS'nin avantajını vermek olduğunu biliyordu.

Piastri, McLaren'i ile Alonso'nun DRS mesafesine girerek düzlükteki hızını artırdı ve Russell'ın geçebileceği bir yol bulmasını çok daha zorlaştırdı.

Bu hamle, geçen yıl Singapur'da Carlos Sainz'in peşindeki Lando Norris'in DRS mesafesi içinde kalmasını sağlayarak, üçüncü sıradaki Russell'ın benzer bir geri dönüşünü engellemeye yardımcı olmak için kullandığı taktiğin aynısıydı.

Alonso'nun taktikleri Russell'ın yükselişini yavaşlatmak için mükemmel bir şekilde işe yaradı. Alonso, Russell'ın son şikanda Piastri'ye geç frenle yaptığı atağın ardından zaman kaybetmelerinden yararlanarak farkı açtı.

Yarıştan sonra İspanyol televizyon kanalı DAZN'a savunma oyunlarıyla ilgili konuşan Alonso, bunun normal bir hareket olduğunu söyledi. Ancak Avustralya'da aldığı cezadan sonra artık hiçbir şeyin hafife alınamayacağını da belirtti.

Alonso, "Avustralya'dan sonra artık ne diyeceğimi bilmiyorum. Bakalım şampiyonanın geri kalanında diskalifiye edilecek miyim [Gülümsedi]?"

"Piastri'nin arkada olmasının kendimi Russell'dan korumanın bir yolu olduğu açık. Piastri ile farkımı bir saniyenin altında tutmak için son düzlükte biraz bataryamı boşaltıyordum."

"Carlos geçen yıl Singapur'da da böyle yapmıştı ve bu normal bir yarış olayı." dedi.

[Resim: 59265.58240388.f1tr.com]

Piastri, Alonso'nun nasıl bir oyun peşinde olduğunun kendisi için oldukça açık olduğunu ve son şikanda bir hata yapıp momentum kaybettikten sonra yedinciliği Russell'a kaptırdığını söyledi.

Motorsport.com'un olaylar hakkındaki görüşünü sorduğu Piastri, "Fernando'nun bataryasını kullanma şeklinden beni DRS mesafesinde tutmaya çalıştığını anlayabiliyordum."

"Bu araçlarda takip etmenin ne kadar zor olduğu düşünüldüğünde, daha hızlı bir aracın gelmesini engellemek oldukça iyi bir strateji."

"George ile birkaç zor an yaşadık ama bir hata yaptım ve o da beni geçti."

"Sonunda bir pozisyon kaybetmek hayal kırıklığı yarattı ama bugün genel olarak biraz zorlandım." dedi.

tr.motorsport.com



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
10/04/2024, 18:38

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Alonso, 2026 F1 Kurallarına Yönelik Şüphelerini Açıkladı sadmin 0 77 Dün, 15:54
Son Mesaj: sadmin
  Jack Whitehall, F1-75 için Russell’a şaka onayı almak zorunda kaldığı ‘gerçeküstü’ anı anlattı sadmin 0 93 14/11/2025, 11:40
Son Mesaj: sadmin
  Alonso: “Sorunu ben yapınca çözüyorlar” sadmin 0 85 14/11/2025, 10:41
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1