play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#4 Lando Norris
Sıra 1| Puanı 423
#33 Max Verstappen
Sıra 2| Puanı 421
#81 Oscar Piastri
Sıra 3| Puanı 410
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 319
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 242
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 156
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 150
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 73
#55 Carlos Sainz
Sıra 9| Puanı 64
#14 Fernando Alonso
Sıra 10| Puanı 56
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 11| Puanı 51
#6 Isack Hadjar
Sıra 12| Puanı 51
#87 Oliver Bearman
Sıra 13| Puanı 41
#31 Esteban Ocon
Sıra 14| Puanı 38
#30 Liam Lawson
Sıra 15| Puanı 38
#18 Lance Stroll
Sıra 16| Puanı 33
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 17| Puanı 33
#10 Pierre Gasly
Sıra 18| Puanı 22
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 19
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:833, Galibiyet:14
Mercedes | Sıra: 2
Puan:469, Galibiyet:2
Red Bull | Sıra: 3
Puan:451, Galibiyet:8
Ferrari | Sıra: 4
Puan:398, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 5
Puan:137, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:92, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:89, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 8
Puan:79, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 9
Puan:70, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:22, Galibiyet:0
Formula1 Avustralya GP 8 Mart 2026

Yorum: 0 | Görüntüleme: 628
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sainz: "Verstappen üçüncülüğü istiyorsa 'savaşması' gerekecek"
06-09-2020, 11:04
sadmin
Patron
KONU:
206,569
MESAJ:
564,387
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
Piastri, Formula 1’in “...
Formula 1 Haberleri
Brown’dan çağrı: "Formu...
Formula 1 Haberleri
Zhou Guanyu, Cadillac’ı...
Formula 1 Haberleri
Hadjar’ın Adaptasyon Ye...
Formula 1 Haberleri
Verstappen’in Mühendisi...

Yorum: #1
Sainz: "Verstappen üçüncülüğü istiyorsa 'savaşması' gerekecek"

[Resim: 34083.f78216f8.f1tr.com]

McLaren Formula 1 pilotu Carlos Sainz, İtalya GP'sinin başında atağa kalkmayı planlasa da, yarışının savunma yapmakla geçebileceğinin farkında.

Sainz, Monza'daki sıralama turlarında Mercedes pilotları Lewis Hamilton ve Valtteri Bottas'ın ardında üçüncü olmayı başardı. Böylelikle takım arkadaşı Lando Norris ve Renault'dan Daniel Ricciardo ile birlikte Max Verstappen ve Sergio Perez'i de geçti.

McLaren sürücüleri genellikle bu yıl iyi startlar alıyorlar ve Sainz, başlangıçta Mercedes sürücüleriyle mücadele edebileceğini düşünüyor. Ancak genel olarak kendisi için bir savunma yarışı olabileceğini düşünüyor.

Sainz, Red Bull ve Renault'nun iyi bir yarış temposuna sahip olduğunu kabul etti ve özellikle yarışa beşinci sıradan başlayacak Verstappen'le bazı mücadeleler olabileceğini belirtti.

”Bence üçüncülükten daha fazlası için Mercedes'in bir şeyleri yanlış yapması gerekiyor ve normalde yanlış bir şey yaptıklarını ya da dayanıklılık sorunları yaşadıklarını görmüyoruz. Ama bilirsiniz, asla asla dememek lazım."

"Max'e gelirsek, eğer daha hızlı olacaksa, umarım onu başlangıçta arkamızda tutabiliriz ve bunun için savaşması ve bizi ya yarış performansıyla ya da pit stoplarla geçmesi gerekecek. Şahsen kendi açımdan bunun için savaşacağım."

[Resim: 34084.2eabe6e9.f1tr.com]
[Resim: 34085.a2570718.f1tr.com]

"Açıkçası, normalde iyi başlangıçlar yapıyoruz. Ve her zaman atağa kalkmayı düşünüyorum. Yarın önümdekilerden bağımsız olarak atağa kalkmaya devam edeceğim, çünkü bu yaklaşım benim için her zaman işe yaradı ve önümdekilerin kim olduğuna bağlı olarak stratejimizi değiştirmeyeceğim."

“Ama yarışın geri kalanının bir savunma yarışı olabileceğini de kabul ediyorum. Bundan götürü gözümüzü açık tutmalı ve her şeyi yapmalıyız.”

Sainz, Red Bull'un yarış performansı göz öz önüne alındığında Verstappen'in büyük bit tehdit olacağını belirtti.

"Red Bull ve Renault'nun önünde olmak biraz sürpriz oldu, çünkü doğruyu söylemek gerekirse uzun sürüşlere bakıldığında daha hızlı bir araca sahip gibi görünüyorlardı. Bildiğimiz gibi, aracımızın deposu boşaldığında sürüşü daha iyi hale geliyor."

“Diğer tarafta bence Verstappen, normalde yarış temposunda Mercedes sürücülerine ayak uydurmayı başarabilen tek isim ve bizim için bunu yapmanın imkansız olduğunu düşünüyorum. Yani yarışta her zaman hayat bulan Red Bull ile eğer normalde sahip olduğu yarış hızına sahip olmayı başarırsa, onu geride tutmak bizim için çok zor olacak."

"Ricciardo sanırım biraz daha soru işareti olacak, çünkü biraz daha geriden başlıyor. Ancak Yarış temposuna bakıldığında Renault, Spa'da çok güçlü görünüyordu. Ayrıca buradaki ikinci antrenman seansında da çok güçlü görünüyordu. Bu yüzden en zoru bu adamlarla savaşmak olacak."

[Resim: 34086.c46c3d0d.f1tr.com]
[Resim: 34087.98ee688d.f1tr.com]

“Racing Point'i ise bilmiyorum. Dürüst olmak gerekirse, bu yılki sahip oldukları yeni araç ile bir soru işareti gibiler. Aracı doğru anladıkları zaman uçuyorlar, doğru anlamadıkları zaman bazen biraz daha fazla mücadele ediyorlar. Dürüst olmak gerekirse, nasıl olacaklarını tahmin etmek bizim için çok zor."

"Açıkçası geride tutmaya ihtiyacımız olan kişiler her kimse onları arkamızda tutmaya çalışacağız. Çok iyi bir pozisyondayız ve Verstappen ile Renault sürücülerini arkamızda tutmanın çok ama çok zor olacağını bilsek bile kendimizi orada tutmaya çalışacağız."

"Bence kesinlikle yarış hızında tur başına 0.2 saniye avantajları var. Bu rakam, Monza'da geçiş yapmak ve hayatımı çok zorlaştırmak için yeterli. Ama yine de önde kalmak için elimden geleni yapacağım. Sanırım olduğum yere kalmak için bir şansım olacak."

“Ama burada, Monza'da çok uzun bir yarış var. Çok fazla tur var ve 50'den fazla turda, tur başına 0.2 saniyelik bir avantaj çok fazla, bu yüzden nasıl olacağını göreceğiz. Araç ile ilgili hislerimden memnunum, bu yüzden bu iyi hissi koruyup koruyamayacağımızı göreceğiz."

"Herhangi bir beklenti oluşturmak istemiyorum, çünkü dürüst olmak gerekirse önümüzde uzun bir yarış var ve geçiş yapmak mümkün, bu yüzden göreceğiz.”

&&&


06/09/2020, 11:04

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Verstappen’in Mühendisi Lambiase, Red Bull’da Kalmaya Devam Edecek sadmin 0 95 6 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Sainz: "Norris şampiyonluk baskısıyla başa çıkamazsa yanında olacağım" sadmin 0 79 Dün, 14:38
Son Mesaj: sadmin
  Perez: "Red Bull’da Verstappen’den Hızlı Olmam Sorun Olarak Görülüyordu" sadmin 0 68 Dün, 14:33
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2026

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1