play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#81 Oscar Piastri
Sıra 1| Puanı 216
#4 Lando Norris
Sıra 2| Puanı 201
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 155
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 146
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 119
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 91
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 63
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 42
#31 Esteban Ocon
Sıra 9| Puanı 23
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 10| Puanı 22
#6 Isack Hadjar
Sıra 11| Puanı 21
#14 Fernando Alonso
Sıra 12| Puanı 14
#18 Lance Stroll
Sıra 13| Puanı 14
#55 Carlos Sainz
Sıra 14| Puanı 13
#30 Liam Lawson
Sıra 15| Puanı 12
#10 Pierre Gasly
Sıra 16| Puanı 11
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 17| Puanı 10
#87 Oliver Bearman
Sıra 18| Puanı 6
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 4
#7 Jack Doohan
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:417, Galibiyet:8
Ferrari | Sıra: 2
Puan:210, Galibiyet:0
Mercedes | Sıra: 3
Puan:209, Galibiyet:1
Red Bull | Sıra: 4
Puan:162, Galibiyet:2
Williams | Sıra: 5
Puan:55, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:36, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 7
Puan:29, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 8
Puan:28, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 9
Puan:26, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:11, Galibiyet:0
Formula1 İngiltere GP 6 Temmuz 2025

Yorum: 0 | Görüntüleme: 120
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sainz: "Verstappen galibiyet için yarışacak"
28-08-2022, 11:50
sadmin
Patron
KONU:
200,048
MESAJ:
557,330
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
Sainz: "Williams için f...
Formula 1 Haberleri
Gene Haas, Goodwood Hız...
Formula 1 Haberleri
Alpine, yedek pilotu Pa...
Formula 1 Haberleri
Norris: "Batarya yüzünd...
MotoGP
Dorna CEO'su Ezpeleta: ...

Yorum: #1
Sainz: "Verstappen galibiyet için yarışacak"

[Resim: 42400.5d346329.f1tr.com]

Ferrari pilotu Carlos Sainz Jr, bu hafta sonu ortaya koyduğu güçlü performans göz önüne alındığında Max Verstappen'in galibiyet savaşında yer alacağını düşünüyor.

Max Verstappen, sıralama turlarında 0.6 saniye farkla en hızlı tura imza atsa da, aldığı ceza sonrası liderlik Carlos Sainz'a geçti.

İspanyol pilot son zaman turunu hata nedeniyle bitiremedi ve hafta sonunu şöyle yorumladı: "Genel hissiyat açısından iyi bir gündü. Büyük bir denge sorunumuz yoktu."

"Tüm hafta sonu boyunca Red Bull ve Max ile aramızda tempo farkı vardı. Bu da biraz kafa karıştırıcı çünkü tüm yıl boyunca tempomuz yüksekti. Tüm yıl boyunca pole için mücadele ettik ancak bu pistte, bir nedenden dolayı bunu yapamadık. Bu sıcaklıkla mı, araçların hızıyla mı ya da başka bir şeyle mi alakalı bilmiyorum."

[Resim: 42401.f8dd7be5.f1tr.com]

"Bu da işimizi biraz daha zorlaştırıyor. Ancak bu şekilde bile takım olarak iyi bir sıralama turu gerçekleştirdik ve yarın için kendimizi pole pozisyonuna yerleştirmeyi başardık. Şimdi bu noktadan kazanmaya çalışacağız."

Son turunda hata yapmasaydı, Verstappen'e ne kadar yakın olabileceği sorusuna Sainz, "Çok daha yakın olamazdık. Q3'teki ilk turum oldukça temiz bir turdu. Charles'ın hava koridoru nedeniyle 5-6-7. virajlarda frenlemede biraz zorlandım ve orada biraz vakit kaybettim. Fakat 0.1 saniyeden büyük bir şey değildi."

"Max ile aramızdaki farkı gördüğünüzde, bu farkın nereden geldiğini merak ediyorsunuz... Ne kadar olduğunu hatırlamıyorum bile! 0.7 mi yoksa 0.8 saniye miydi? Tüm hafta sonu böyleydi. Her lastikte, her türlü şartta bizden yarım saniyeden fazla öndeydi. Yine de yarış ayarlarında biraz daha rekabetçi olabileceğimize inanıyorum." dedi.

Yarışın kendisiyle Perez arasında mı geçeceği sorusunu da yanıtlayan Sainz, "Tam olarak değil çünkü Max'in sahip olduğu hız ortada. Bence aradaki farkı kapatmasına yardımcı olabilecek bir Güvenlik Aracı girerse işler değişebilir, ayrıca saf tempoyla bile bunu yapabilirsiniz çünkü baktığınızda böyle bir fark 44 turda öne yaklaşmasını sağlar."

"Yani geri gelebilir ve bunu daha önce yaptığını gördük. Elbette odak noktam bu olmayacak. İlk ve ikinci bölümde Checo ve Mercedes ile doğrudan mücadele edip, kesinlikle uzaklaşmaya çalışacağız, ancak arkadaki iki ismi buraya dönebileceğini göz ardı edemem."

"Bence Max yarın galibiyet için savaşabilir. Eğer bugün onun attığı turu ben atsaydım, ben de öyle olurdum... Ön tarafta bir şey olursa ya da güvenlik aracı farkı kapatmasını sağlarsa, o zaman Max'in bunu başarabileceğini düşünüyorum." dedi.

tr.motorsport.com



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
28/08/2022, 11:50

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Sainz: "Williams için felaket bir hafta sonuydu" sadmin 0 58 Dün, 1:25
Son Mesaj: sadmin
  Alpine, yedek pilotu Paul Aron'u ilk antrenman seansları için Sauber'e 'ödünç veriyor' sadmin 0 46 Dün, 1:18
Son Mesaj: sadmin
  Krack, Alonso için: “Ona %100 güvenebilirsiniz” sadmin 0 40 Dün, 1:08
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler:
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1