play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#44 Lewis Hamilton
Sıra 1| Puanı 0
#81 Oscar Piastri
Sıra 2| Puanı 0
#87 Oliver Bearman
Sıra 3| Puanı 0
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 4| Puanı 0
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 5| Puanı 0
#3 Max Verstappen
Sıra 6| Puanı 0
#31 Esteban Ocon
Sıra 7| Puanı 0
#43 Franco Colapinto
Sıra 8| Puanı 0
#4 Lando Norris
Sıra 9| Puanı 0
#30 Liam Lawson
Sıra 10| Puanı 0
#14 Fernando Alonso
Sıra 11| Puanı 0
#10 Pierre Gasly
Sıra 12| Puanı 0
#23 Alexander Albon
Sıra 13| Puanı 0
#16 Charles Leclerc
Sıra 14| Puanı 0
#63 George Russell
Sıra 15| Puanı 0
#55 Carlos Sainz
Sıra 16| Puanı 0
#18 Lance Stroll
Sıra 17| Puanı 0
#41 Arvid Lindblad
Sıra 18| Puanı 0
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 19| Puanı 0
#6 Isack Hadjar
Sıra 20| Puanı 0
#11 Sergio Perez
Sıra 21| Puanı 0
#77 Valtteri Bottas
Sıra 22| Puanı 0
Formula1 Avustralya GP 8 Mart 2026

Yorum: 0 | Görüntüleme: 350
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sainz: "Şampiyonluk ilk yarışta kazanılmaz"
03-03-2023, 00:46
sadmin
Patron
KONU:
208,751
MESAJ:
566,614
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
Toprak Razgatlıoğlu: “Ş...
Formula 1 Haberleri
Eski F1 Takım Patronu A...
MotoGP
Jorge Martin, MotoGP Te...
MotoGP
Melbourne Albert Park’t...
MotoGP
Damon Hill, Şampiyonluk...

Yorum: #1
Sainz: "Şampiyonluk ilk yarışta kazanılmaz"

[Resim: 34907.351ef22f.f1tr.com]

Ferrari pilotu Carlos Sainz, ilk yarış performansının şampiyonlukta belirleyici olmadığının altını çizdi.

Sezon öncesi testleri, alışılandan farklı olarak bu sezon 3 gün yapıldı. Çoğu pilot ve takım, bu sürenin ilk yarış öncesinde aracı anlamak için yeterli olmadığında hemfikirdi.

Sainz, yönetimin bu kadar kısıtlı bir sürenin takımlara yeterli geleceğini düşünmesine anlam veremiyor.

"Pilotlar olarak sistemin neden bir buçuk günlük hazırlığın yeterli olduğuna inanıldığını anlamakta zorlanıyoruz. Buna kim karar veriyor ve neden?"

"Bununla ilgili maliyeti anlıyorum, ancak bir pilotun pistte araç kullanması onun kondisyonu, aracı anlaması, hatta araç güvenliği ve dayanıklılık için çok önemli, yani bundan biraz daha fazlasına ihtiyacınız var."

"Umarım gelecekte bundan daha fazlasına sahip oluruz."

"Yine de ilk yarış için mümkün olan en iyi paketi çıkarmaya ve her şeyi bir araya getirmeye çalışacağız."

Takımın kendini baskı altında hissedip hissetmediği sorusuna Sainz, "Geçen yıl çok net bir şekilde öğrendiğimiz şey, ilk yarışı kazanmanın şampiyonayı kazanacağınız anlamına gelmediği."

"Ve eğer ilk yarışta iki araçla da yarış dışı kalırsanız, şampiyonluğu kaybetmeyeceksiniz. Çünkü geçen yıl Red Bull ile aramızda tam olarak böyle oldu ve sonucu biliyoruz."

[Resim: 34908.bf022f79.f1tr.com]

"Dolayısıyla ilk yarışta ne olursa olsun, mütevazı olup geliştirmek istediğiniz şeyleri geliştirme planına sadık kalmalıyız, çünkü şampiyona ilk yarışta kazanılmadı ya da kaybedilmedi. Hâlâ 22 yarış var." yanıtını verdi.

Aralık ayında Mattia Binotto'nun Ferrari takım patronluğundan istifa etmesiyle yerine eski Alfa Romeo patronu Fred Vasseur geldi.

Sainz, Vasseur'un şimdiden takımda değişiklikler yaptığını ve bunun etkisinin görülmeye başlandığını açıkladı.

"Fred'in Mattia'dan farklı bir profili olduğu açık ve şu anda takımı yönetme şeklimizde bir etkisi olmaya başladı."

"Açıkçası 1200 kişilik büyük bir takımız, dolayısıyla tüm bunları öğrenmesi ve takımın nasıl çalıştığını görmesi için zamana ihtiyacı var."

"Ayrıca, pistteki ilk günlerinin bir hafta önce olduğunu da unutmayın. Yani hâlâ öğreniyor, ancak şimdiden değişiklikleri hissetmeye ve birkaç şeyi değiştirmek istemeye başladı. Ona zaman vermeye devam edelim."

tr.motorsport.com



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
03/03/2023, 0:46

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Sainz, FIA'yı enerji kuralları konusunda açık fikirli olmaya davet etti sadmin 0 81 7 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Sainz: “Barselona’daki zamanı telafi ettik ama geliştirmemiz gereken çok alan var” sadmin 0 113 20/02/2026, 16:44
Son Mesaj: sadmin
  Sainz: “Williams’ın Yavaş Başlangıcı, 2026 F1 Aracındaki Eksiklikleri Gün Yüzüne Çıkardı” sadmin 0 155 16/02/2026, 23:52
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2026

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1