play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#44 Lewis Hamilton
Sıra 1| Puanı 0
#81 Oscar Piastri
Sıra 2| Puanı 0
#87 Oliver Bearman
Sıra 3| Puanı 0
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 4| Puanı 0
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 5| Puanı 0
#3 Max Verstappen
Sıra 6| Puanı 0
#31 Esteban Ocon
Sıra 7| Puanı 0
#43 Franco Colapinto
Sıra 8| Puanı 0
#4 Lando Norris
Sıra 9| Puanı 0
#30 Liam Lawson
Sıra 10| Puanı 0
#14 Fernando Alonso
Sıra 11| Puanı 0
#10 Pierre Gasly
Sıra 12| Puanı 0
#23 Alexander Albon
Sıra 13| Puanı 0
#16 Charles Leclerc
Sıra 14| Puanı 0
#63 George Russell
Sıra 15| Puanı 0
#55 Carlos Sainz
Sıra 16| Puanı 0
#18 Lance Stroll
Sıra 17| Puanı 0
#41 Arvid Lindblad
Sıra 18| Puanı 0
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 19| Puanı 0
#6 Isack Hadjar
Sıra 20| Puanı 0
#11 Sergio Perez
Sıra 21| Puanı 0
#77 Valtteri Bottas
Sıra 22| Puanı 0
Formula1 Avustralya GP 8 Mart 2026

Yorum: 0 | Görüntüleme: 182
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sainz: "11. virajda aracı neden kaybettiğimi bilmiyorum"
05-12-2021, 18:27
sadmin
Patron
KONU:
208,564
MESAJ:
566,424
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
F1 2026’nın Son Sezon Ö...
Formula 1 Haberleri
Ferrari’nin 2026 F1 mot...
MotoGP
Aprilia, Francesco Bagn...
Formula 1 Haberleri
Stroll Honda Motorunu E...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Red Bull ve McLaren’in ...

Yorum: #1
Sainz: "11. virajda aracı neden kaybettiğimi bilmiyorum"

[Resim: 43406.ca70d438.f1tr.com]

Ferrari pilotu Carlos Sainz, Suudi Arabistan GP'nin gerçekleştirileceği Cidde pistinde, sıralamalarda hep aynı yerde sorun yaşamasına anlam veremediğini söyledi.

Sıralamalara çok hızlı başlayan ve hatta birinci seansta bir ara zirveye dahi çıkan Sainz, sıralamaların ikinci seansında yaşadığı sorunların ardından 15. sırada kaldı ve elendi.

Sainz, pistin 11. virajında yaşadığı sıkıntılarda aracının kontrolünü kaybetti ve 2. seansın en yavaş ismi olarak elendi.

Sainz, "Q1'de çok güçlüydüm. Q2'de orta lastiklerle muhtemelen dengeyi iyileştiremedik ve çok fazla arkadan kayma sorunu yaşadım. Her nedense, 11. virajda sürekli olarak aracı kaybetmemi henüz anlayabilmiş değilim. 3. antrenmanda ve sıralamaların ilk seansında oradan tam gaz geçiyordum. Sıralamaların 2. seansında ise büyük bir olay yaşadım ve spin attım. Şanslıydım ki vurmadan kurtarabildim ancak şanssız tarafta arka kanadı bariyerlere vurdum. Bunu hissetmemiştim ancak o noktada araç hasar aldı ve sürüşü çok zor hale geldi." dedi.

AlphaTauri pilotu Pierre Gasly ile yaşadıkları için Sainz, "Hızlı tura başlıyordum ve o, yolumdan çekilmedi." dedi.

Sainz, iki gün üst üste hem kendisinin hem de takım arkadaşı Charles Leclerc'in kaza yapmasına rağmen araçlarının sürüşünün iyi durumda olduğunu belirtti.

Sainz, "Tuhaf olan şey, aracın sürüşünün aslında gerçekten hoş olması. Gerçekten rahat hissediyordum. Q1'deki turlarımı gördünüz. Sürekli olarak 1. ya da 2. sıradaydım. Zorluyordum ancak çılgınca şeyler yapmıyordum. Gerçekten rahat hissediyordum. Her nedense araçta bazen bu tür durumlar olabiliyor ve arka taraf bir anda kayboluyor. Sene içerisinde bir yerde daha bunu hissetmiştim ancak endişe duyulacak bir şey yok çünkü orta lastiklerle, arka kanat hasarına rağmen 11. viraja kadar yumuşak lastiklere göre daha hızlı geliyordum. Kendime güveniyorum. Turum iyiydi ancak 11. virajda arka kanadın yine bırakmaya başladığını hissedince bırakmak zorunda kaldım. Bugün aracımız iyiydi ve ilk 5'te olabilirdik. Spin atmak kötüydü." dedi.

Sainz, genelde geriden başladıkları yarışta iyi yükseliş gösterdiği için aynısını yapmayı umduğunu söyledi.

Sainz, "Her zaman, gerilerden başladığımda iyi iş çıkardığımı düşünüyorum. Bunun nedenini bilmiyorum ancak 15. sıradan ya da daha geriden başladığımda böyle bir eğilim, rekor var. Bu yüzden yarına iyi bir yükseliş gösterebileceğimi düşünerek hazırlanacağım. Geçiş yapmak kolay olmayacak ancak burası her şeyin olabileceği bir pist. Bugünkü F1 yarışında bunu gördük. Bir şeyler oluyor ve yarın güçlü bir yarış çıkaracağımızdan oldukça eminim." dedi.

&&&



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
05/12/2021, 18:27

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  F1 Takımlarına Neden Azaltılmış Batarya Gücü Testi Yaptırılıyor? sadmin 0 65 37 dakika önce
Son Mesaj: sadmin
  Aston Martin, F1 Testlerinde Yarış Simülasyonu Sırasında Kırmızı Bayrağa Neden Oldu sadmin 0 60 42 dakika önce
Son Mesaj: sadmin
  Sainz: “Barselona’daki zamanı telafi ettik ama geliştirmemiz gereken çok alan var” sadmin 0 73 1 saat önce
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2026

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1