play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#81 Oscar Piastri
Sıra 1| Puanı 346
#4 Lando Norris
Sıra 2| Puanı 332
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 306
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 252
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 192
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 142
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 89
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 73
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 9| Puanı 41
#6 Isack Hadjar
Sıra 10| Puanı 39
#55 Carlos Sainz
Sıra 11| Puanı 38
#14 Fernando Alonso
Sıra 12| Puanı 37
#18 Lance Stroll
Sıra 13| Puanı 32
#30 Liam Lawson
Sıra 14| Puanı 30
#31 Esteban Ocon
Sıra 15| Puanı 28
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 16| Puanı 28
#87 Oliver Bearman
Sıra 17| Puanı 20
#10 Pierre Gasly
Sıra 18| Puanı 20
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 18
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:678, Galibiyet:12
Mercedes | Sıra: 2
Puan:341, Galibiyet:2
Ferrari | Sıra: 3
Puan:334, Galibiyet:0
Red Bull | Sıra: 4
Puan:331, Galibiyet:5
Williams | Sıra: 5
Puan:111, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:72, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:69, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 8
Puan:59, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 9
Puan:48, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:20, Galibiyet:0
Formula1 Meksika GP 26 Ekim 2025

Yorum: 0 | Görüntüleme: 198
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Russell, sprint yarış formatının Williams için iyi olup olmayacağı konusunda kararsız
08-07-2021, 21:35
sadmin
Patron
KONU:
203,450
MESAJ:
561,070
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
Montoya: "Norris’in söz...
Formula 1 Haberleri
Brown: "Max, her zamank...
Formula 1 Haberleri
Leclerc: "Kaybedecek bi...
Formula 1 Haberleri
Stroll Yine F1 Basın Al...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Motosiklet Yarışçısı Fi...

Yorum: #1
Russell, sprint yarış formatının Williams için iyi olup olmayacağı konusunda kararsız

[Resim: 33622.71e64762.f1tr.com]

George Russell, Britanya Grand Prix'sinde ilk defa denenecek olan sprint yarış formatının Williams için iyi olup olmayacağı konusunda kararsız olduğunu belirtse de bu yeni formatın takımın karşına "fırsatlar" çıkarmasını umuyor.

Cumartesi günü 100 kilometrelik bir sprint yarışın gerçekleştirileceği F1'in yeni hafta sonu formatı, Britanya Grand Prix'sinde ilk defa uygulanacak. Bu sprint yarışı, normalde cumartesi öğle saatlerinde gerçekleştirilen geleneksel sıralama turlarının yerini alacak.

Geleneksel sıralama turları formatı ise cuma akşamı gerçekleştirilecek ve bu seansın sonuçları sprint yarışın gridini belirleyecek.

Sprint yarışın sonuçları ise pazar günü gerçekleştirilecek geleneksel grand prix'nin grid sıralamasını belirleyecek.

Sprint yarışı formatı, 2021 sezonunda 3 grand prix'de denenecek. Bu format, bu sezonki başarısına bağlı olarak gelecek sezonlarda daha çok görülebilir.

Britanya Grand Prix'sinin İngiliz devletinin Etkinlik Araştırma Programı'na girmesi sayesinde, bu formatın ilk kez gerçekleştirileceği Silverstone'a sınırlama olmadan seyirci alınacak. Yarış günü 140.000 taraftarın tribünlerde yarışı takip etmesi beklenmekte.

Russell, ikinci kez evinde taraftarların önünde yarışmaktan (2020 yarışları seyircisiz gerçekleştirildi) dolayı mutlu olsa da Williams'ın sıralama temposu daha güçlü olduğundan sprint yarışın takıma yaramayabileceğini belirtti.

Konu hakkında konuşan İngiliz pilot, "Silverstone'da Avusturya'dakinden bile fazla seyirci olacak ve eminim ki bu konuda çok mutlu olacaklardır. Muhtemelen yarış İngiltere'nin Avrupa Şampiyonası'nı kazanmasının ardından olacak yani bununla mutlu olacaklardır."

"Elbette aynı hafta sonu sprint yarışı da olacak. Bunun bizim lehimize olacağı konusunda çok emin değilim çünkü normalde biz sıralama turlarında yarışta olduğumuzdan daha güçlüyüz."

"Ancak bu formata bir şans vereceğiz belki de farklı sonuçlanır. Bu herkes için yeni olacak ve bu da bize bir şans veriyor." dedi.

Russell, Avusturya Grand Prix'sinin sıralama turlarında son bölüme kalmayı başardı ve bir Williams aracı, 2018 İtalya Grand Prix'sinden bu yana ilk defa son bölüme kalmış oldu.

Russell, Avusturya Grand Prix'sinden bir hafta önceki Steiermark GP'de de sıralama turlarını 11. sırada tamamlamıştı. İngiliz pilot, bu yarışı puan barajının içinde götürüyordu ki yaşadığı bir güç ünitesi problemi onun yarışa veda etmesine neden olmuştu.

Russell, takımın Red Bull Ring'deki performanslarından "fazlasıyla" özgüven kazandığını ifade etti ve takımın FW43B'nin performansını maksimize ettiğini belirtti.

"Kendimi aracımla ve takımımla bir hissediyorum ve paketimizden bütün performansı çıkarıyoruz ki bence bu çok önemli."

"Özellikle de cumartesi günleri üzerimizde baskı oluyor. Ufak bir hata yaparsan ceza alıyorsun ve yarış esnasında bu etkisini gösteriyor. Herkes bir ritme giriyor ve herkesin gerçek temposu ortaya çıkıyor."

"Hepimiz çok iyi bir iş çıkarıyoruz ve her şey çok yakın. Fransa'da 12. olduk, Avusturya'daki ilk yarıştan çekilmeden önce 8.'ydik ve ikinci yarışta 11. olduk. Bütün bu yarışlarda güçlü takımlar ve araçlar yarışı bitirdi."

[Resim: 33623.07d6267e.f1tr.com]

tr.motorsport.com



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
08/07/2021, 21:35

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Verstappen: "Podyum için öndekilerin yarış dışı kalması lazım, sahte umut dağıtmanın anlamı yok" sadmin 0 32 1 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Sainz: "Williams’la geçen yılki pole’ümden sadece üç ondalık gerideyiz" sadmin 0 33 2 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Russell: "En iyilerden sonra gelen biziz" sadmin 0 29 2 saat önce
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1