play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#81 Oscar Piastri
Sıra 1| Puanı 216
#4 Lando Norris
Sıra 2| Puanı 201
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 155
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 146
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 119
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 91
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 63
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 42
#31 Esteban Ocon
Sıra 9| Puanı 23
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 10| Puanı 22
#6 Isack Hadjar
Sıra 11| Puanı 21
#14 Fernando Alonso
Sıra 12| Puanı 14
#18 Lance Stroll
Sıra 13| Puanı 14
#55 Carlos Sainz
Sıra 14| Puanı 13
#30 Liam Lawson
Sıra 15| Puanı 12
#10 Pierre Gasly
Sıra 16| Puanı 11
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 17| Puanı 10
#87 Oliver Bearman
Sıra 18| Puanı 6
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 4
#7 Jack Doohan
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:417, Galibiyet:8
Ferrari | Sıra: 2
Puan:210, Galibiyet:0
Mercedes | Sıra: 3
Puan:209, Galibiyet:1
Red Bull | Sıra: 4
Puan:162, Galibiyet:2
Williams | Sıra: 5
Puan:55, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:36, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 7
Puan:29, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 8
Puan:28, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 9
Puan:26, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:11, Galibiyet:0
Formula1 İngiltere GP 6 Temmuz 2025

Yorum: 0 | Görüntüleme: 105
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Russell: "Gelecek sezon daha eksiksiz bir aracımız olacak"
30-09-2022, 00:33
sadmin
Patron
KONU:
200,140
MESAJ:
557,424
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Motor Sporları
TOSFED Next Talent Proj...
Motor Sporları
Ankara’da Türkvatan ve ...
Motor Sporları
Kapı Kapıya Mücadelede ...
Motor Sporları
https://www.tosfed.org....
Motor Sporları
Borusan Otomotiv Motors...

Yorum: #1
Russell: "Gelecek sezon daha eksiksiz bir aracımız olacak"

[Resim: 44585.1e6a2856.f1tr.com]

George Russell, 2023 aracı W14 için gidecekleri yönü belirlediklerini söylüyor ancak henüz detay vermek için erken olduğunu da ekliyor.

Sezon başından beri dalgalanma ve sürüş sorunları ile mücadele eden Mercedes, sadece yüksek yere basma gücü isteyen pistlerde galibiyete oynayabildi -ancak belli sebeplerden ötürü beklenen zafer henüz gelemedi, dolayısıyla artık takım gelecek sezonun aracına odaklanmış durumda.

Macaristan'da takımın bu sezonki tek pole pozisyonunu elde etmeyi başaran Russell, yeni W14 için belirli bir felsefe seçtiklerini ve ulaşmak istedikleri net hedefleri olduğunu söylüyor.

Russell, "Gitmemiz gereken yol, en doğru yol. Yeni aracın gelişiminde benimsemek istediğimiz bir felsefe mevcut, bunun en doğrusu olduğuna eminim."

"Ancak aynı şekilde bu, bunu mutlaka başarabileceğimiz anlamına da gelmiyor. Bir hedefimiz var ve bu da başlı başına olumlu bir adım. Dediğim gibi, peşinden gitmek istediğimiz net bir hedefe sahibiz."

"Şimdi asıl soru, bunu başarıp başaramayacağımız. Başarabileceğimize inancım tam. Açıkçası diğer rakiplerin bu kış ne kadar gelişeceğini bilmiyoruz, yine de 2023 sezonuna kadar tüm pistlerde daha eksiksiz bir araca sahip olacağımıza kesinlikle güveniyorum."

[Resim: 44586.d2e84fee.f1tr.com]

Mercedes'in kendisine sunduğu rakamların kendisine güven verdiğinde ısrar eden Russell, ilginç bir şekilde, takımın Spa-Zandvoort-Monza periyodu boyunca W13'ün sorunlarını gerçekten anladığını da belirtti.

Russell, "Dürüst olmak gerekirse veri odaklı konuşuyorum. Rekabetçi olduğumuz ve yavaş kaldığımız yarışlar üzerinde çok fazla analiz yaptık ve olup biten her şeyin nedenini anlamaya çalıştık."

"Sanırım durumu oldukça iyi kavramayı başardık ve neden bazı pistlerde diğerlerinden çok daha rekabetçi olduğumuzu anladık. Bunu ancak arka arkaya üç yarışa çıktığımız sırada öğrenebildik."

"Yaz tatilinden sonraki üç yarış bizim için oldukça anlamlıydı, düşük yere basma gücü isteyen pistler ve yüksek yere basma gücü isteyen pistler arasında performansımız değişkenlik gösterdi." dedi.

Motorsport.com'un gelecek sezonun felsefesinin hangi yönde ilerlediğine yönelik sorusuna Russell, "Çok fazla detaya girmek istemiyorum, çünkü bu, anlamak için üzerinde çok çalıştığımız bir şey ve umarım gelecek yıl bize avantaj sağlayacak. Bu yüzden rakiplerimizin işine yarayabilecek bir şey söylemek istemiyorum."

"Günün sonunda, her bir araç farklıdır. Bu yıl birkaç kez aracımızı anladığımızı ve doğru yolda olduğumuzu hissettiğimi söyledim ama beklemediğimiz birkaç tuhaflıkla karşılaştık.

"Ancak sezon boyunca birçok farklı senaryoyla karşılaştık, bu nedenle bizi gafil avlayacak başka bir senaryo olacağını düşünemiyorum. Dalgalanma sorunları yaşadık, sürüş sorunları yaşadık, aracın zemine çarpması ve tabana zarar vermesi sorunu yaşadık."

"Pek çok farklı sorun yaşadık ve şimdi gitmemiz gereken belli bir yön olduğuna inanıyoruz. Umarım tur zamanı da bununla birlikte artış gösterir." dedi.

[Resim: 44587.c76ab7f6.f1tr.com]

Russell, takım olarak en güçlü yönlerinden birinin, üstün oldukları zamanlarda bile asla rehavete kapılmamaları olduğunu söyledi.

İngiliz pilot, "Bence kayıtsız kalmamak takımın uzun süredir başarılı olmasında büyük bir etken oldu."

"2022 sezonu için yeni bir konsepte, bir tür sıfır sidepod felsefesine geçiş yaptık. Geriye dönüp baktığımda konsept pek işe yaramadı, ancak bu, takım içinde hala sınırları zorlamaya ve yenilikçi olmaya istekli olduğumuzu gösteren bir tutuma sahip olduğumuzu gösteriyor, epey ilham verici."

"Bence bu bana geleceğe yönelik güven veriyor çünkü bazen cesur kararlar almanız gerekiyor. Bu kararlar bazen aleyhinize olur ama bazen de olmaz."

"Eğer kayıtsız kalır ve kolay yolu seçerseniz, asla kazanamazsınız. Biz de tersi tutumumuzu sürdürüyor ve sınırları zorluyoruz." dedi.

tr.motorsport.com



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
30/09/2022, 0:33

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Russell: "Mercedes'te devam etmek istiyorum" sadmin 0 14 6 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Russell, Sir Stirling Moss'un 1955 Britanya GP'sini kazandığı Mercedes W196'yı sürdü sadmin 0 16 7 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Tim Mayer, FIA başkanlığı için Ben Sulayem'in rakibi olacak! sadmin 0 17 7 saat önce
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler:
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1