play facebook twitter youtube rss instagram
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#33 Max Verstappen
Sıra 1| Puanı 144
#11 Sergio Perez
Sıra 2| Puanı 105
#14 Fernando Alonso
Sıra 3| Puanı 93
#44 Lewis Hamilton
Sıra 4| Puanı 69
#63 George Russell
Sıra 5| Puanı 50
#55 Carlos Sainz
Sıra 6| Puanı 48
#16 Charles Leclerc
Sıra 7| Puanı 42
#18 Lance Stroll
Sıra 8| Puanı 27
#31 Esteban Ocon
Sıra 9| Puanı 21
#10 Pierre Gasly
Sıra 10| Puanı 14
#4 Lando Norris
Sıra 11| Puanı 12
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 12| Puanı 6
#81 Oscar Piastri
Sıra 13| Puanı 5
#77 Valtteri Bottas
Sıra 14| Puanı 4
#24 Guanyu Zhou
Sıra 15| Puanı 2
#20 Kevin Magnussen
Sıra 16| Puanı 2
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 17| Puanı 2
#23 Alexander Albon
Sıra 18| Puanı 1
#21 Nyck De Vries
Sıra 19| Puanı 0
#2 Logan Sargeant
Sıra 20| Puanı 0
Red Bull | Sıra: 1
Puan:249, Galibiyet:6
Aston Martin | Sıra: 2
Puan:120, Galibiyet:0
Mercedes | Sıra: 3
Puan:119, Galibiyet:0
Ferrari | Sıra: 4
Puan:90, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 5
Puan:35, Galibiyet:0
McLaren | Sıra: 6
Puan:17, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 7
Puan:8, Galibiyet:0
Alfa Romeo | Sıra: 8
Puan:6, Galibiyet:0
AlphaTauri | Sıra: 9
Puan:2, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 10
Puan:1, Galibiyet:0
Formula1 İspanya GP 4 Haziran 2023

Yorum: 0 | Görüntüleme: 172
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Russell: "FIA, başlangıç pozisyonu kuralı konusunda 'sağduyulu' olmalı"
28-03-2023, 21:29
sadmin
Patron
KONU:
174,948
MESAJ:
527,525
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari
E-posta Özel Mesaj Facebook Twitter

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
Shovlin: "Sorunları nas...
WRC
Ogier'in tempo düşüklüğ...
Formula 1 Haberleri
Vasseur: "Güncellemeler...
Formula 1 Haberleri
Ferrari'nin yeni sidepo...
Formula 1 Haberleri
Ocon: "Yapmamız gereken...

Yorum: #1
Russell: "FIA, başlangıç pozisyonu kuralı konusunda 'sağduyulu' olmalı"

[Resim: 36571.5bdbbfdd.f1tr.com]

F1 pilotları, 'hatalı başlangıç pozisyonu' ile ilgili kurala açıklık getirilmesini talep ediyor.

Formula 1 2023 sezonunun ilk iki yarışında FIA Sportif Düzenlemelerine eklenen yeni bir kural ihlal edildi.

Hatalı başlangıç pozisyonu ile ilgili olan bu kural bu yıl değiştirilerek, dört tekerleği de grid pozisyonu işaretinin ön ve yan taraflarında olmayan bir sürücünün hatalı konumda olduğunun kabul edileceğini belirtiyor.

Bu durum Sportif Yönetmeliklerin 48. maddesinde şu şekilde tanımlanmıştır: Madde 54.3a), 54.3b) veya 54.3c) kapsamındaki cezalardan herhangi biri, aşağıdakilere sahip olduğuna karar verilen herhangi bir sürücüye uygulanacaktır: 48.1 © Start sinyali sırasında ön lastiklerinin temas alanının herhangi bir kısmı çizgilerin (ön ve yanlar) dışında olan sürücüler.

Şu ana kadar bu kurala uymayan pilotlar Esteban Ocon ve Fernando Alonso oldu. Verilen cezayla Suudi Arabistan Grand Prix'sinde Alonso'nun 100. podyumuna ulaşması engellenmiş, ancak ardından kural anlaşmazlığı nedeniyle cezası iptal edilmişti.

Ocon'a Bahreyn'de griddeki pozisyonunun dışında kaldığı için beş saniyelik bir zaman cezası verildiğinde, Alpine pilotu diğer dört sürücünün de griddeki yerlerinde düzgün bir şekilde durmadıklarını belirtmişti.

[Resim: 36572.7ec2cd47.f1tr.com]

Suudi Arabistan Grand Prix'sinin başlangıcında grid pozisyonlarına bakıldığında, Valtteri Bottas ve Yuki Tsunoda da dahil olmak üzere Alonso'dan daha geride olan başka sürücülerin de tam olarak hizada olmadıkları görülüyor.

Kokpitteki pozisyonları göz önünde bulundurulduğunda nerede duracaklarını tespit etmek zor olabileceğinden, pilotlar bu kuralın açıklığa kavuşturulmasını istiyorlar.

George Russell bu konuda, "Bu inanılmaz derecede zor. Bir perspektiften bakacak olursak, lastiğin muhtemelen sadece 10-12 santimini görüyoruz, yani aslında zemini göremiyoruz."

Sürücülerin griddeki yerlerini belirlemelerine yardımcı olan sarı bir çizgi mevcut, ancak Russell aracın nerede konumlandığını belirlemenin hâlâ zor olduğunu söylüyor.

"Uzun sarı çizgiler var... Ancak bırakın yan pozisyonumuzu belirleyen beyaz çizgileri, sarı çizgiyi bile göremiyorum."

"Bu gerçekten çok zor, bu yüzden bu konuda biraz daha sağduyulu olunması gerektiğini düşünüyorum."

Max Verstappen bu durumu pist limitleri cezasına benzeterek, sürücünün pozisyonun biraz dışında kalmasından gerçekten bir şey kazanıp kazanılmadığını sorguladı.

[Resim: 36573.c2e5650e.f1tr.com]

Verstappen, "Şu tartışılabilir: Pozisyon dışında kalarak bir şey kazandınız mı, kazanmadınız mı? Bence bir noktada bir kurala ihtiyacımız var."

"İnsanlar solda veya sağda durmanın avantajını kullanmaya başlarsa bu gerçekten aptalca görünür ama daha iyi ne yapabiliriz bilmiyorum." dedi.

Sergio Perez, kokpitten kısıtlı görüş alanıyla mücadele eden pilotlar için bunun genellikle şansa bağlı olduğuna inanıyor.

Perez, "Aracın içindeyken hiçbir fikriniz yok. Çok mu geride kaldınız ya da çok mu ileri gittiniz bilemiyorsunuz."

"Şu anda sahip olduğumuzdan daha iyi bir fikir üretebilmek için daha iyi bir görüşe ihtiyacımız var. Bir kuralın olması iyi ama aynı zamanda, dürüst olmak gerekirse, bazen kendinizi nerede konumlandırdığınız şans gibi bir şey." dedi.

FIA, Alonso'nun ceza tartışmasının ardından kuralları netleştirmek üzere Avustralya Grand Prix'si öncesinde takımlarla bir araya gelecek ve muhtemelen bu konu gündemde olacak.

tr.motorsport.com



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
28/03/2023, 21:29

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Russell: "Pole için kimse Red Bull ile savaşamaz" sadmin 0 172 11 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Russell: "Yaptığım hata üçüncülüğe mal oldu" sadmin 0 180 28/05/2023, 23:13
Son Mesaj: sadmin
  Russell: "Güncelleme getirdiğimizi neredeyse unutmuş gibiyiz" sadmin 0 186 26/05/2023, 23:56
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2023

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1