play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#4 Lando Norris
Sıra 1| Puanı 408
#33 Max Verstappen
Sıra 2| Puanı 396
#81 Oscar Piastri
Sıra 3| Puanı 392
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 309
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 230
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 152
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 150
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 73
#55 Carlos Sainz
Sıra 9| Puanı 64
#6 Isack Hadjar
Sıra 10| Puanı 51
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 11| Puanı 49
#14 Fernando Alonso
Sıra 12| Puanı 48
#87 Oliver Bearman
Sıra 13| Puanı 41
#30 Liam Lawson
Sıra 14| Puanı 38
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 15| Puanı 33
#31 Esteban Ocon
Sıra 16| Puanı 32
#18 Lance Stroll
Sıra 17| Puanı 32
#10 Pierre Gasly
Sıra 18| Puanı 22
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 19
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:800, Galibiyet:14
Mercedes | Sıra: 2
Puan:459, Galibiyet:2
Red Bull | Sıra: 3
Puan:426, Galibiyet:7
Ferrari | Sıra: 4
Puan:382, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 5
Puan:137, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:92, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:80, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 8
Puan:73, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 9
Puan:68, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:22, Galibiyet:0
Formula1 Abu Dhabi GP 7 Aralık 2025

Yorum: 0 | Görüntüleme: 160
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ricciardo: "Red Bull ile kendimi yeniden bulmaya çalışacağım"
25-11-2022, 23:15
sadmin
Patron
KONU:
205,444
MESAJ:
563,202
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
F1’de Tarihi Hafta! Abu...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Verstappen hızını Norri...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
ŞAMPİYONLUK ADAYLARI NE...
F1 Videolar
Abu Dhabi GP 2025 FP2 -...
F1 Videolar
Abu Dhabi GP 2025 FP1 -...

Yorum: #1
Ricciardo: "Red Bull ile kendimi yeniden bulmaya çalışacağım"

[Resim: 48907.495af4c2.f1tr.com]

Daniel Ricciardo, Red Bull ile yaptığı yeni anlaşma sayesinde kendisini yeniden bulmayı ve eski formuna dönmeyi hedefliyor.

Daniel Ricciardo McLaren'da zor bir dönem geçirdi ve genel anlamda Lando Norris'e mağlup olmaktan kurtulamadı.

Sonuç olarak Oscar Piastri'nin 2023'te Ricciardo'nun yerini alacağı açıklandı ve Avustralyalı sürücünün kendisine başka bir koltuk bakması gerekti.

Haber duyurulduğu sırada birkaç koltuk hâlâ boştaydı ancak hiçbiri Avustralyalı sürücü için cazip değildi. Ricciardo, bunun üzerine eski takımı Red Bull Racing'e dönme kararı aldı.

33 yaşındaki pilot burada simülatör üzerinde çalışacak ve ve David Coulthard'ın geçtiğimiz yıllarda yaptığı gibi bazı ticari faaliyetlerden sorumlu olacak.

Eğer Max Verstappen ya da Sergio Perez yarışamazsa, bu durumda direksiyona Ricciardo değil, Red Bull'un genç pilotu Liam Lawson'ın geçecek.

Speedcafe'ye verdiği demeçte Ricciardo, "Açık olmak gerekirse, gelecek yıl gridde olmayacağım. Bunu açıkça söylemem lazım."

[Resim: 48908.4a95ed35.f1tr.com]

"Sezonun ikinci yarısındayken, biraz uzaklaşıp, kendimi sıfırlamaya, kendimi yeniden bulmaya ve bu işe duyduğum aşkı tekrar kazanmaya ihtiyacım olduğunu hissettim. Çünkü bu seviyede buna sahip değilsem, ne kendime ne de etrafımdaki insanlara karşı adaletli davranmamış olurum."

"Bu hissi kaybettiğimi söylemiyorum ama bunu kaybetme korkusu içerisindeyim."

"Yıl ilerledikçe kendi açımdan gelecek yıl 24 yarış yapamayacağım giderek daha net hale gelmeye başladı. Bunu yapmak benim için doğru şey olmazdı."

"Muhtemelen beni daha da çok yıpratırdı. Öyle bir noktadaydım ki kendimi biraz yorgun hissettim, bu yüzden sadece kendime biraz vakit ayırmam gerekiyordu."

"Formula 1'de olmak evet, bir ayrıcalık. Yaptığımız işte iyiyiz ama aynı zamanda bizler de birer insanız. Biz de yoruluyoruz. Bu spor tehlikeli ve %99'unuzla yarışamazsınız."

"Ben de bir yıl daha en iyi halimde olamayacağımdan korkuyordum."

"Elbette diğer takımlarla da görüştüm ama kendime gridde yer alamazsam en azından üst düzey bir takımda olmak istediğimi söyledim."

"Kazanan bir ortama girmek güzel çünkü orada çok şey öğreniyorsunuz. Eğer orada bir koltuk yoksa, bir koltuk bulmanıza da yardımcı olabiliyorlar."

"Bu biraz Mercedes'teki De Vries'e benziyor. Üst düzey bir takımdayken, bir şekilde daha fazla tanınıyorsunuz ya da daha az unutuluyorsunuz. İşin içine pek çok şey giriyor."

Ricciardo, görevi gereği Red Bull simülatöründe de çalışacak. Ancak Avustralyalı, her hafta sonu simülatör pilotluğu görevi yapmayacak.

Kendisine daha fazla zaman ayırmak ve Avustralya'daki ailesini ve arkadaşlarını daha sık ziyaret etmek istiyor.

"Her yarışa katılmayacağım."

"Kendime zaman ayırmak istiyorum ama yine de bazı yarışlarda olacağım, simülatörde sürüş yapacağım, dinleneceğim ve deneyimlerimi aktarmaya çalışacağım. Eğer yardımcı olabiliyorsam gerçekten harika olur."

"İyi durumda kalabilmek adına herhangi bir şekilde test yapabilirsem, bu da harika olur."

"Yani tabiri caizse kendimi aktif şekilde koruyacağım ve bunu yaparken de ara vermemi sağlayacak kadar da uzaklaşmış olacağım."

"Eminim yarışları izlerken pistte olmadığım için kıskançlık duyacağım, bu yüzden tüm bu şeyler muhtemelen beni iyi yönde etkileyecek."

tr.motorsport.com



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
25/11/2022, 23:15

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Eski Red Bull pilotu, Tsunoda’nın F1’e geri dönebileceğine inanıyor sadmin 0 68 8 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Red Bull: "2025 Formula 1 Sezonunda Verstappen’in Olağanüstü Yönü Tüm Dünyaya Gösterildi" sadmin 0 68 8 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Verstappen, 2025 Abu Dabi GP’de Red Bull’un temposundan endişeli sadmin 0 66 8 saat önce
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1