Daniel Ricciardo, Hulkenberg'in halo yorumuna, 'Durum hakkında kahraman olmaya gerek yok' diye yanıt verdi.
Yeni donanım, son iki gündür Barselona testlerinin en çok konuşulan konusu olmuştu. Konunun çıkış noktası ise Ferrari'den Kimi Raikkonen ve daha sonra Sebastian Vettel'in bu sistemi test etmesi oldu.
Başta Vettel olmak üzere bazı pilotlar halo sistemini savunurken, haloya karşı en katı ifade Hulkenberg'den gelmiş ve "Bana kalırsa korkunç." demişti.
Hulkenberg önceki açıklamasında, "Bence sporu verimsizleştiriyor. Tehlike unsuru sporda olması gerek. Bu, Formula 1'i daha çekici yapar ve zaten ihtiyaç olan da bu. Eskiden bunlardan çok vardı." demişti.
Cuma günü medya tarafından bu konu sorulduğunda Ricciardo, Force India pilotunun yorumlarının kafasını karıştırdığını belirtti.
"Hulkenberg'in bunu kabul etmediğini duydum, zaten bu durum hakkında kahraman olmaya gerek yok."
"Bu, sporu ya da aracın hızını değiştirmez. Bu sadece fırlayan bir cisme karşı fazladan bir koruma."
"Böyle bir şeyi neden bu kadar abartıyor bilmiyorum. Pek mantıklı değil."
Aynı zamanda Lewis Hamilton da halonun "F1'in en kötü görünümü" ifadesini kullanmıştı. Ricciardo bu konuda da GP estetiğine zarar veren bir şey olmadığını düşünüyor.
"2008'den 2009'a kadar araçlar görünüş olarak çok fazla değişmişti. Araçlar çirkindi hatta. Halo bu durum kadar kötü değil."