play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#44 Lewis Hamilton
Sıra 1| Puanı 0
#81 Oscar Piastri
Sıra 2| Puanı 0
#87 Oliver Bearman
Sıra 3| Puanı 0
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 4| Puanı 0
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 5| Puanı 0
#3 Max Verstappen
Sıra 6| Puanı 0
#31 Esteban Ocon
Sıra 7| Puanı 0
#43 Franco Colapinto
Sıra 8| Puanı 0
#4 Lando Norris
Sıra 9| Puanı 0
#30 Liam Lawson
Sıra 10| Puanı 0
#14 Fernando Alonso
Sıra 11| Puanı 0
#10 Pierre Gasly
Sıra 12| Puanı 0
#23 Alexander Albon
Sıra 13| Puanı 0
#16 Charles Leclerc
Sıra 14| Puanı 0
#63 George Russell
Sıra 15| Puanı 0
#55 Carlos Sainz
Sıra 16| Puanı 0
#18 Lance Stroll
Sıra 17| Puanı 0
#41 Arvid Lindblad
Sıra 18| Puanı 0
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 19| Puanı 0
#6 Isack Hadjar
Sıra 20| Puanı 0
#11 Sergio Perez
Sıra 21| Puanı 0
#77 Valtteri Bottas
Sıra 22| Puanı 0
Formula1 Avustralya GP 8 Mart 2026

Yorum: 0 | Görüntüleme: 529
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Renault: 2014 sezonunda sıkıcı yarışlar olmayacak
18-10-2013, 23:47
sadmin
Patron
KONU:
208,362
MESAJ:
566,221
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
Alonso’nun Aston Martin...
Formula 1 Haberleri
McLaren, 2026 Formula 1...
Motor Sporları
Jake Dixon, Phillip Isl...
MotoGP
Casey Stoner: Rakipler,...
Motor Sporları
Bathurst Kazasında Sırt...

Yorum: #1
Renault: 2014 sezonunda sıkıcı yarışlar olmayacak

[Resim: renault.jpg]

Renault, gelecek sezon düşürülecek motor hacimleriyle Formula 1'in ekonomi amaçlı sürüşlere sahne olan ve sıkıcı bir yarış serisi olmayacağını açıkladı.

Takımlar gelecek sezon karşılaşacağımız sıradışı değişiklikler için hazırlıklarını sürdürürken, pek çokları da yakıt konusundaki ağırlaştırılan limitlerin yarışları sıkıcı hale getireceğini düşünüyor.

Renault'un motor geliştiricileri her ne kadar yakıtın hiç olmadığı kadar ekonumik kullanılması gerektiğini kabul etseler de, bunun stratejik noktada daha büyük mücadeleye sebep olacağını da vurguladılar.

Renault F1'in teknik direktörü Naoki Tokunaga, yarışların farklı olacağını kabul etse de, yine de heyecanlı olacağını ifade etti.

"Yakıt açısından kısıtlı olduğunuz bir pistte tam gaz giderseniz yakıtınız biter ve yarışı tamamlayamazsınız."

"Bu da yakıt tasarrufu yapmanız gerektiği anlamına gelir. Böylece yarış içinde göreceğimiz ortalama ve maksimum güç de değişecek."

"Öte yandan maksimum güç ne zaman ihtiyacınız olursa emrinize amade olacak. Yani eğer önünüzdeki aracı geçmek istiyorsanız bunu kullanabiliyor olacaksınız. Sonra da kaybettiğiniz yakıtı tasarrıf yaprak dengelemelisiniz. Bu da çok daha stratejik hamleler yapılmasını gerektirecek."

Tokunaga ayrıca 100 litre ile sınırlandırılmış yakıtın takımlar için yeterli olacağını, ayrıca takımların ağırlık avantajı yakalamak için de daha az yakıt kullanmanın yollarını arayacaklarını ifade etti.

"İnsanların pilotların yakıtları bittiği için yarış dışı kalacakları ya da yarışı tamamlayabilmek için birbirleriyle yarışmayı bırakacakları yönünde endişelerini duyuyorum. Ancak bugünkünden daha fazla yakıtı bitip yarış dışı kalan görmeyeceksiniz. Takımlar yarışlara zaten mümkün olan en az yakıt yüküyle başlıyorlar."

"Yarış bittiğinde depoda hiç yakıt kalmamış olmasını hedefliyoruz. Bu yüzden şimdi de yakıt tüketimi çok öenmli bir konu. Gelecek sezon da aynı olacak. Değişen hiç bir şey yok."

Tokunaga ayrıca pilotların sürüş stillerinde değişiklik yapmak zorunda kalmayacaklarını, takımların yakıt tasarrufunu akıllı motor haritalama sistemleriyle idare edeceklerini de sözlerine ekledi.


18/10/2013, 23:47

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Russell, 2026 F1 araçlarında “Oldukça Can Sıkıcı” Bir Soruna Dikkat Çekti sadmin 0 155 Dün, 11:13
Son Mesaj: sadmin
  Cadillac neden 2026 F1 sezonunda puan hedeflemiyor? sadmin 0 140 11/02/2026, 8:32
Son Mesaj: sadmin
  Alonso: “Formula 1 geleceğim, sadece performansa bağlı olmayacak” sadmin 0 410 11/02/2026, 0:56
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2026

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1