Red Bull F1, Max Verstappen’in 2026’daki Yeni Takım Arkadaşını Belirledi
Red Bull F1 takımı, 2026 sezonunda Max Verstappen’in yeni takım arkadaşının kim olacağı konusunda kararını verdi. Hollandalı pilot, Red Bull bünyesinde resmi olarak gelecek sezon için yerini garantileyen tek sürücü konumunda bulunuyor. Ancak genç pilotların yarıştığı alt takım Racing Bulls’ta iki tam zamanlı koltuk henüz kesinleşmediği için, Verstappen’in yanındaki diğer sürücünün kim olacağı tartışmaları devam ediyordu.
Başlangıçta kararın Meksika GP sonrasında açıklanması bekleniyordu. Fakat Verstappen şampiyonluk mücadelesinde sağlam bir konuma geldikten sonra, takımlar sürücü kadrosu konusundaki açıklamaların Hollandalı pilotun şampiyonluk hedefinden dikkatinin dağılmaması için ertelendiğini duyurdu.
Red Bull takım patronları Laurent Mekies ve Alan Permane, Verstappen’in takım arkadaşının kim olacağına dair resmi açıklamanın Abu Dhabi sezon finalinden sonra yapılabileceğini belirtti.
Öte yandan Sky F1 yorumcusu Karun Chandhok, kararın içerde çoktan verildiğine inanıyor.
Red Bull, 2026 için Yuki Tsunoda’yı mı Bırakacak?
Brezilya GP sıralama turlarının ardından Sky Sports F1 yayınında konuşan Chandhok, “Isack Hadjar’ın büyük takıma geçmesi gerekiyor, bu neredeyse kesin gibi görünüyor. Arvid Lindblad da geliyor gibi. Sanırım bu karar verilmiş durumda. Liam Lawson’ı ise takımda tutacaklar, çünkü takıma biraz istikrar lazım. Lindblad’ı çaylak olarak getireceklerse, yanına istikrarlı bir sürücü şart.” dedi.
Eğer Chandhok haklıysa, bu durumda F2 pilotu ve Red Bull akademisi yıldızı Lindblad, sonunda Formula 1’e terfi edecek. Hadjar ise sadece bir yıl F1’de kaldıktan sonra ikinci Red Bull koltuğuna oturacak.
Ancak bu gelişme, mevcut Red Bull sürücüsü Yuki Tsunoda’nın takımdaki yerini kaybetmesi anlamına geliyor. Takımda başka tam zamanlı koltuk bulunmadığı için, Japon pilotun 2026 sezonunda Formula 1’de olmayacağı giderek daha olası hale geliyor.
Chandhok bu konuya da değinerek, “Yuki’nin bu yıl özgüveni düşmüş olmalı, Honda ile olan iş birliği sona eriyor. Artık Honda’ya karşı bir borçları yok ve bu durum Japon sürücü bulundurmayı gerektirmiyor.” ifadelerini kullandı.
trf1.net