play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#4 Lando Norris
Sıra 1| Puanı 423
#33 Max Verstappen
Sıra 2| Puanı 421
#81 Oscar Piastri
Sıra 3| Puanı 410
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 319
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 242
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 156
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 150
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 73
#55 Carlos Sainz
Sıra 9| Puanı 64
#14 Fernando Alonso
Sıra 10| Puanı 56
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 11| Puanı 51
#6 Isack Hadjar
Sıra 12| Puanı 51
#87 Oliver Bearman
Sıra 13| Puanı 41
#31 Esteban Ocon
Sıra 14| Puanı 38
#30 Liam Lawson
Sıra 15| Puanı 38
#18 Lance Stroll
Sıra 16| Puanı 33
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 17| Puanı 33
#10 Pierre Gasly
Sıra 18| Puanı 22
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 19
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:833, Galibiyet:14
Mercedes | Sıra: 2
Puan:469, Galibiyet:2
Red Bull | Sıra: 3
Puan:451, Galibiyet:8
Ferrari | Sıra: 4
Puan:398, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 5
Puan:137, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:92, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:89, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 8
Puan:79, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 9
Puan:70, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:22, Galibiyet:0
Formula1 Avustralya GP 8 Mart 2026

Yorum: 0 | Görüntüleme: 240
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Red Bull ve Mercedes, sprint yarışlar için bütçe sınırına 5 milyon dolar eklenmesini istiyor
23-01-2022, 20:34
sadmin
Patron
KONU:
205,791
MESAJ:
563,568
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
MotoGP’de Büyük Planlar...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
MotoGP’nin Türkiye’den ...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Toprak Razgatlıoğlu'nun...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Honda 2026 sesi Aston M...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Hamilton’a Macaristan’d...

Yorum: #1
Red Bull ve Mercedes, sprint yarışlar için bütçe sınırına 5 milyon dolar eklenmesini istiyor

[Resim: 46858.0d70b5f4.f1tr.com]

Red Bull ve Mercedes, 2022 sezonunda gerçekleştirilecek sprint yarışların maliyetleri için bütçe sınırlamasına 5 milyon dolar daha eklenmesini istiyor.

F1, 2021 senesinde sprint yarışları 3 hafta sonunda denemişti. Britanya, İtalya ve Brezilya Grand Prix'lerinde uygulanan sprint yarış formatı, F1 takipçilerinden karışık reaksiyonlar almıştı.

Kimileri bu formatı beğenmiş, kimileri ise gereksiz olduğunu dile getirmişti.

Bu format, taraftarlardan farklı reaksiyonlar alsa da F1, 2022 senesinde sprint yarış formatının uygulanacağı hafta sonu sayısını 6'ya çıkarmak istiyor.

2022 sezonunda Imola, Zandvoort, Avusturya, Kanada, Bahreyn ve Brezilya Grand Prix'lerinde sprint yarış formatının uygulanması gündemde.

Ancak eklenecek ekstra yarışlar için gerekli finansman üzerinde hâlâ bir anlaşmaya varılamadı. Para, bütçe limitinin 140 milyon dolara ineceği 2022 yılında, takımlar için her zamankinden daha da önemli ve bundan dolayı takımlar ile F1 yönetimi arasında anlaşmazlıklar yaşanıyor.

McLaren CEO'su Zak Brown, geçtiğimiz günlerde para konusundaki anlaşmazlıklardan dolayı 2022'de sprint yarış yapılamayabileceğini dile getirmişti.

Corriere.it.com'un haberine göre; Mercedes ve Red Bull, sprint yarışların maliyetleri ve muhtemel kaza hasarları için 5 milyon dolara yakın ek bütçe istese de F1 yönetimi buna sıcak bakmıyor.

Ferrari de sprint yarışların sayısı arttığından bütçede artışa gidilmesi gerektiğini düşünüyor. Ancak Ferrari, Red Bull ve Mercedes'in aksine 5 milyon dolardan daha az bir meblağ için anlaşmaya hazır.

Sezonun başlamasına ise 2 aydan daha az bir süre kaldı ve Şubat ayında anlaşma sağlanması gerekiyor. Bu konuda bir anlaşma sağlanamaması, sprint yarışların 2022 sezonu için rafa kaldırılmasına neden olabilir.

Ayrıca okuyun :

Kolombiya, F1 takvimine girmek istiyor
[url=https://w
ww.f1tr.com/konu-elkann-binotto-ile-yollari-ayirmak-mi-istiyor.html]Elkann, Binotto ile yolları ayırmak mı istiyor?[/url]

[Resim: 46859.df8b3713.f1tr.com]

F1, geçtiğimiz sezon sprint yarışlar için takımlara ekstra bir bütçe sağlamıştı. 2021'deki sprint yarışları için takımlara ekstra 100.000 dolar verildiği düşünülüyor. Ciddi kaza halinde ise her etkinlikte 100.000 dolar daha harcanmasına izin verildi.

Fakat F1, bu sene kazalar için bütçede ekstra izin vermek istemiyor. F1 yönetimi, bu sezonki 6 sprint yarış için takımlara 2.65 milyon dolar teklif etti.

Ancak bahsedildiği gibi Red Bull ve Mercedes, 5 milyon dolar istiyorlar. Diğer takımlar ise Red Bull ve Mercedes'in bu parayı araç gelişiminde kullanacağını düşündüğünden 5 milyon dolarlık bir artış

Söylentilere göre F1 Komisyonu, sezon öncesi testlerinden önce elektronik bir oylama düzenleyecek ve oylamanın sonucunda 2022 sezonunda sprint yarışların düzenlenip düzenlenmeyeceği belirlenecek.

F1'in mevcut yönetim yapısında, mevcut sene içerisinde kurallarda bir değişiklik yapılabilmesi için, F1 Komisyonu'nda yer alan 30 temsilcinin 28'inin onay vermesi gerekiyor.

Geçtiğimiz günlerde konu hakkında konuşan McLaren CEO'su Brown, "Hepimiz aynı mücadeleyi veriyoruz. Daha fazla kaza yapma ihtimali, hepimiz için aynı sorun. Bana göre bu, sporun bir parçası. Bu tür zorluklarla baş etmelisiniz. Bu tür sorunları çek defterini kullanarak çözmek istemiyorum."

"Özellikle bir takım, bütçe sınırının 5 milyon dolar yükseltilmesini istiyor. Bu tamamen saçmalık ve arkasında mantıklı gerekçeler yok."

"Sonra, bu gerçeklere karşı çıktığınızda, "ama her ihtimale karşı bir şeyleri tahmin etmeniz gerekir" diyorlar. Yani orada oturup 'Bu sadece saçmalık' diyorsun." ifadelerini kullanmıştı.

[Resim: 46860.26596dba.f1tr.com]

&&&



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
23/01/2022, 20:34

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  McLaren’ın özel jeti FIA Gala’sı için yolda! sadmin 0 60 4 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Vettel, Marko'nun ayrılığına çok şaşırmış: "O, Red Bull'un F1'deki başarılarının mimarı" sadmin 0 59 5 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Mercedes, güç ünitesi tedarik ettiği takım sayısını azaltmayı hedefliyor sadmin 0 60 5 saat önce
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1