play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#4 Lando Norris
Sıra 1| Puanı 408
#33 Max Verstappen
Sıra 2| Puanı 396
#81 Oscar Piastri
Sıra 3| Puanı 392
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 309
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 230
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 152
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 150
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 73
#55 Carlos Sainz
Sıra 9| Puanı 64
#6 Isack Hadjar
Sıra 10| Puanı 51
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 11| Puanı 49
#14 Fernando Alonso
Sıra 12| Puanı 48
#87 Oliver Bearman
Sıra 13| Puanı 41
#30 Liam Lawson
Sıra 14| Puanı 38
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 15| Puanı 33
#31 Esteban Ocon
Sıra 16| Puanı 32
#18 Lance Stroll
Sıra 17| Puanı 32
#10 Pierre Gasly
Sıra 18| Puanı 22
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 19
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:800, Galibiyet:14
Mercedes | Sıra: 2
Puan:459, Galibiyet:2
Red Bull | Sıra: 3
Puan:426, Galibiyet:7
Ferrari | Sıra: 4
Puan:382, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 5
Puan:137, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:92, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:80, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 8
Puan:73, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 9
Puan:68, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:22, Galibiyet:0
Formula1 Avustralya GP 8 Mart 2026

Yorum: 0 | Görüntüleme: 460
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Red Bull: Buemi’nin F1’e dönüşü mümkün değil
14-09-2018, 23:12
sadmin
Patron
KONU:
205,626
MESAJ:
563,395
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
Helmut Marko yıl sonund...
Formula 1 Haberleri
Lando Norris 2026'da ar...
Motor Sporları
Ayhancan, DTM'den ayrıl...
Formula 1 Haberleri
2025 Abu Dabi'nin ardın...
Formula 1 Haberleri
Leclerc: "Bir gün Ferra...

Yorum: #1
Red Bull: Buemi’nin F1’e dönüşü mümkün değil

[Resim: 17278.3f89bec0]

Bull’un takım patronu Christian Horner, Toro Rosso’ya yakın olarak görünse de Sebastian Buemi’nin Formula 1’e geri dönüşünün mümkün olmadığını söyledi.

Buemi, 2009/11 yılları arasında Toro Rosso adına yarışmıştı. İsviçreli sürücü, WEC ve Formula E’deki görevlerinin yanı sıra, Toro Rosso ve Red Bull’un yedek sürücülüğünü yapıyor.

29 yaşındaki pilot her iki seride de şampiyon oldu ve bu sezon Le Mans 24 Saat’i kazandı. Geçen sezon Toro Rosso’daki boş koltuk için aday olsa da, Red Bull tercihini Brendon Hartley’den yana yapmıştı.

Toro Rosso’nun gelecek seneki pilot kadrosu için pek fazla şansı yok. Çaylak pilotları Pierre Gasly Red Bull’a geçiyor ve Hartley’in durumu belirsiz.

Red Bull’un genç sürücü yetiştirme programından gelen yeni sürücü de yok.

Sky Sports F1’e konuşan Horner, “Takımın önemli bir parçası. Birkaç takım etrafımızda dolanıp onun yaptığı rol ile ilgilendi. Ancak önümüzdeki 3 yıl için bizimle anlaşması var ve işini yapmaya devam edecek. Farklı serilerle birlikte bu işi götürüyor.”

“F1 yarışlarının ajandasında olduğunu düşünmüyorum. Formula E ve WEC için programı var ve simülasyonda bizim için harika bir iş çıkartıyor.”

“Bence bu onun için fazlasıyla yeterli ve Formula 1’e geri dönmek için maaşından oldukça yüksek bir miktar feragat etmek zorunda kalacak.” dedi.

Singapur GP hafta sonunda önce, Buemi’nin Toro Rosso fabrikasında koltuk ayarı yaptığını gösteren bir fotoğraf yayınlanmıştı.

Buemi yedek sürücü olarak fabrikada yer almasının alışılmış bir rutin olduğunu söylese de, Red Bull için simülatörde çalışmak yerine F1 yarışlarına katılmak konusunda oldukça iştahlı.

İsviçreli sürücü F1 dışında seçenekleri olduğunu belirtse de değişikliğin imkânsız olmadığını söylüyor.

Buemi’nin Toyota ile WEC’e ve FE’ye devam etmesi bekleniyor.

“Benden istedikleri şeyi yapıyorum. Tabii ki yedek sürücü olduğunuzda oluşabilecek bazı durumlar için koltuğa ihtiyaç duyabilirsiniz.”

"WEC ve Formula E’deki programlarım belli. Her şey mümkün, ama yedek sürücü olarak buradaki işime odaklanıyorum. Neler olacak göreceğiz.”

Eğer Buemi Toro Rosso’ya katılmazsa, Red Bull’un alternatif sürücüleri değerlendirmesi gerekecek.

Red Bull’dan gönderilen ve şu an Ferrari’nin gelişim pilotu olan Daniil Kvyat seçeneklerden biri olabilir.

McLaren’den gönderilen ve bugün sezon sonunda Mercedes ile olan bağlarını koparacağı açıklanan Pascal Wehrlein seçeneklerden biri olabilir.

Şu an Formula 2’de şampiyona lideri olan Mercedes pilotu George Russel ve yine Mercedes tarafından desteklenen Esteban Ocon da düşük ihtimal de olsa düşünülebilir.

Horner, Mercedes’in daha fazla yatırım ile sürücülerine koltuk bulabileceğini ya da sürücüleri serbest bırakabileceğini söylüyor.

Horner, “Mercedes ile bağlantıları olduğu için Formula 1’de koltuk bulamamalarını görmek üzücü olur.” diye ekledi.

&&&


14/09/2018, 23:12

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Helmut Marko yıl sonunda Red Bull’dan ayrılabilir sadmin 0 39 2 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Red Bull, 2025 Abu Dabi GP’de Tsunoda ile Norris arasındaki mücadelede hile iddialarını reddetti sadmin 0 37 10 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Red Bull: 2025 Abu Dhabi Finalinde Verstappen İçin Yapılabilecek Her Şeyi Yaptık sadmin 0 24 11 saat önce
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1