play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#81 Oscar Piastri
Sıra 1| Puanı 336
#4 Lando Norris
Sıra 2| Puanı 314
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 273
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 237
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 173
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 125
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 88
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 70
#6 Isack Hadjar
Sıra 9| Puanı 39
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 10| Puanı 37
#14 Fernando Alonso
Sıra 11| Puanı 36
#55 Carlos Sainz
Sıra 12| Puanı 32
#18 Lance Stroll
Sıra 13| Puanı 32
#30 Liam Lawson
Sıra 14| Puanı 30
#31 Esteban Ocon
Sıra 15| Puanı 28
#10 Pierre Gasly
Sıra 16| Puanı 20
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 17| Puanı 20
#87 Oliver Bearman
Sıra 18| Puanı 18
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 18
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:650, Galibiyet:12
Mercedes | Sıra: 2
Puan:325, Galibiyet:2
Ferrari | Sıra: 3
Puan:298, Galibiyet:0
Red Bull | Sıra: 4
Puan:290, Galibiyet:4
Williams | Sıra: 5
Puan:102, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:72, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:68, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 8
Puan:55, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 9
Puan:46, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:20, Galibiyet:0
Formula1 Amerika GP 19 Ekim 2025

[Formula 1 Amerika GP 18 Ekim 2025 sprint yarışını izle canlı internetten]

[Formula 1 Amerika GP 18 Ekim 2025 sprint sıralama turlarını izle canlı internetten]

Yorum: 0 | Görüntüleme: 176
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
RB: "Ricciardo'nun Miami sprintindeki performansının geldiğini biliyorduk"
10-05-2024, 00:12
sadmin
Patron
KONU:
202,777
MESAJ:
560,336
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
McLaren, Piastri ve Nor...
Formula 1 Haberleri
Liam Lawson, Red Bull k...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Mclaren'de Gerilim Tırm...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
FERRARİ YANIYOR! | RUSS...
Formula 1 Haberleri
Gerilim Dolu Max Versta...

Yorum: #1
RB: "Ricciardo'nun Miami sprintindeki performansının geldiğini biliyorduk"

[Resim: 50944.0b91cdbe.f1tr.com]

RB takım patronu Laurent Mekies, Daniel Ricciardo'nun Formula 1'in Miami'deki sprint yarışında elde ettiği dördüncülüğün, Avustralyalı pilotun istikrarlı bir ilerleme kaydetmesi nedeniyle "gelmekte olduğunu" söyledi.

Ricciardo 2024 sezonuna zorlu bir başlangıç yaptı ve açılış yarışında takım arkadaşı Yuki Tsunoda tarafından geride bırakılırken VCARB01'de rahat etmekte zorlandı.

Avustralyalı pilotun yaşadığı zorluklar, 2025 Red Bull koltuğu için düşünülme ivmesini düşürdü, ancak deneyimli pilot son yarışlarda rekabetçiliğe geri dönmeye çalışıyor.

Çin'de, talep edilen bir şasi değişikliğinin ardından Ricciardo, yarış ortasında güvenlik aracı altında Lance Stroll çarpana kadar puan için yarışıyordu.

Miami'de Ricciardo Cumartesi günkü sprint yarışına dördüncü başlayıp dördüncü bitirerek yılın ilk puanlarını aldı. 19 turluk yarış boyunca kendisinden daha hızlı araçlara karşı sağlam bir savunma yaptı.

Takım patronu Mekies bu performansın birdenbire ortaya çıkmadığını, Ricciardo'nun son yarışlarda kendini geliştirdiğini ancak sonuç alamadığını söyledi.

Mekies Autosport'a verdiği demeçte, "Eminim [omuzlarından] büyük bir yük kalkmıştır çünkü ABD neredeyse ikinci ev yarışı."

"Carlos [Sainz] ve [Oscar Piastri'nin] McLaren'ine karşı inanılmaz bir savunma yaparak bunu şık bir şekilde başardı. Onun için harika bir andı."

[Resim: 50945.d159780c.f1tr.com]

"Doğrusunu söylemek gerekirse, daha önce de iyileşme işaretleri görmüştük ama bunu dünyaya açıklamak çok zordu."

"Suudi Arabistan'da Bahreyn'den, Avustralya'da Suudi Arabistan'dan, Japonya'da Avustralya'dan ve Çin'de Japonya'dan daha iyi bir performans sergiledi."

"Birçok küçük adımla ilerliyordu ve önümüzdeki birkaç yarışta otomobili ona daha uygun hale getirmek için yapabileceğimiz daha fazla adım olduğunu düşünüyoruz." dedi.

Mekies, neden zorlandığına dair kesin bir cevap olup olmadığı sorulduğunda şunları söyledi: "Şöyle diyelim, memnun olmadığı şeyleri tespit ettik ve hızının çoğunu elinden aldık."

"Bu sınırlamaları ortadan kaldırmak için tüm kutuları işaretlemeye çalıştık ve önümüzdeki birkaç hafta sonunda işaretlediğimizi görmek istediğimiz birkaç tane daha var."

"Altıncı yarıştan önce yeni bir şasinin tanıtılması her zaman planlanıyordu. Daniel'i daha rahat ettirmek için onunla ilgili sorunlarımızı çözmek güzel bir adımdı ve Çin ve Miami'de hemen daha iyi performans gösterdi."

"Bir takım için sürücülerde neler olduğunu anlayabilmek ve analiz edebilmek büyük bir değerdir ve bu her zaman verilerde görünmez."

[Resim: 50946.c2b536e7.f1tr.com]

"Hâlâ onu daha önce rahatsız eden şeyin ne olduğunu anlamaya çalışıyoruz ve bu devam eden bir çalışma." ded.

Ricciardo çok daha zorlu bir ana grand prix geçirdi, Q1'den 18. sırada elendi ve 15. sırada finiş gördü. Mekies'e göre bu sonuçlar, sürücüler ya da takımlar en ufak bir hata yaptığında orta sıralarda yer almanın ne kadar kolay olduğunu gösteriyor.

"Hafta sonunun her bir yönünü en üst düzeyde gerçekleştirmeniz gerekiyor. Eğer bunu yapamazsak, hemen Q1'in dışında kalırız."

"Daniel ile sprint sıralamada ve sprintin kendisinde harika bir performans sergiledik. Ve sonra ana sıralamada, lastik penceresinin biraz dışındaydık, orada küçük bir hata yaptık ve aniden dışarıdasınız ve bu gerçek."

"Yarışta sevdiğim şey de bu. 10 ya da 12 araç mücadele ediyor ama bu kesinlikle takım üzerinde çok yoğun bir baskı yaratıyor."

tr.motorsport.com



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
10/05/2024, 0:12

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Liam Lawson, Daniel Ricciardo’dan Destekleyici Mesaj Aldığını Açıkladı sadmin 0 53 09/10/2025, 1:18
Son Mesaj: sadmin
  Cadillac F1, eski Miami GP başkanını transfer etti sadmin 0 67 29/09/2025, 22:48
Son Mesaj: sadmin
  Miami GP’nin yeni başkanı 28 yaşındaki Katharina Nowak oldu sadmin 0 58 28/09/2025, 19:33
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1