play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#44 Lewis Hamilton
Sıra 1| Puanı 0
#81 Oscar Piastri
Sıra 2| Puanı 0
#87 Oliver Bearman
Sıra 3| Puanı 0
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 4| Puanı 0
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 5| Puanı 0
#3 Max Verstappen
Sıra 6| Puanı 0
#31 Esteban Ocon
Sıra 7| Puanı 0
#43 Franco Colapinto
Sıra 8| Puanı 0
#4 Lando Norris
Sıra 9| Puanı 0
#30 Liam Lawson
Sıra 10| Puanı 0
#14 Fernando Alonso
Sıra 11| Puanı 0
#10 Pierre Gasly
Sıra 12| Puanı 0
#23 Alexander Albon
Sıra 13| Puanı 0
#16 Charles Leclerc
Sıra 14| Puanı 0
#63 George Russell
Sıra 15| Puanı 0
#55 Carlos Sainz
Sıra 16| Puanı 0
#18 Lance Stroll
Sıra 17| Puanı 0
#41 Arvid Lindblad
Sıra 18| Puanı 0
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 19| Puanı 0
#6 Isack Hadjar
Sıra 20| Puanı 0
#11 Sergio Perez
Sıra 21| Puanı 0
#77 Valtteri Bottas
Sıra 22| Puanı 0
Formula1 Avustralya GP 8 Mart 2026

Yorum: 0 | Görüntüleme: 363
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Racing Point, yarışta takım emri vermeyi reddetmiyor
19-07-2020, 02:03
sadmin
Patron
KONU:
208,751
MESAJ:
566,614
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
Toprak Razgatlıoğlu: “Ş...
Formula 1 Haberleri
Eski F1 Takım Patronu A...
MotoGP
Jorge Martin, MotoGP Te...
MotoGP
Melbourne Albert Park’t...
MotoGP
Damon Hill, Şampiyonluk...

Yorum: #1
Racing Point, yarışta takım emri vermeyi reddetmiyor

[Resim: 30952.ce97a47c.f1tr.com]

Racing Point, Macaristan GP'de iyi puanlar alabilmek için pilotları Sergio Perez ve Lance Stroll'e takım emri verme ihtimalini reddetmiyor.

Racing Point pilotları Stroll ve Perez, bugünkü sıralamalarda Mercedes pilotlarının arkasında 3 ve 4. sıraları kazandılar. Takımın arkalarında yer alan pilotlarla olan performans avantajına bakılırsa, yarışta güçlü pozisyonlar alma ve podyuma çıkma şansı oldukça yüksek gibi görünüyor.

Pilotları arasında yaşanabilecek sıkıntının puan açısından çok değerli fırsatları yok edebileceğinin farkında olan takım, şampiyona açısından pilotlarına takım emri verme ihtimalini reddetmiyor.

Daha önce pilotları arasında temaslar gören Otmar Szafnauer, yarıştan önce Perez ve Stroll'le konuşacaklarını söyledi.

Szafnauer, "İlk turda daha önceki aynı protokolleri uyguladığımızdan emin olmalıyız. Birbirlerine yer bırakmalılar. Bilirsiniz birinci ve ikinci turlar çok önemli."

"O turlarda temas yaşamamalarından emin olmak zorundayız. Bu yüzden yarın onlarla konuşacağız ve takımın öncelikli olduğunu hatırlatacağız. Daha öncekilerde olduğu gibi geri planda durmayacağız." dedi.

İlk turlar sorunsuz geçerse ve iki pilot birbirini takip eder şekilde diğer pilotlardan uzak olursa, takım yine dayanıklılık ya da temas olma ihtimaline karşı mücadele olmasına sıcak bakmıyor.

Szafnauer, "Bu tür şeyleri konuşacağız ve ardından yarışın nasıl şekilleneceğine bakacağız. Bunun bir takım sporu olduğunu hatırlamalısınız. Takım için mümkün olan en çok puanı almak istiyoruz."

"Umarım temiz bir kalkış olur. Uzun sürüşlerimiz düşündüğümüz gibi olursa, o zaman haklı olabilirsiniz."

"Ben hâlâ etrafımızda mücadele olabileceğini düşünüyorum. Ferrari burada her zaman iyi oldu. Gridde hemen arkamızdalar. Startın nasıl olacağını da bilmiyorsunuz. Bu yüzden bekleyip göreceğiz." dedi.

Stroll ise takım emri olmamasını ve Perez'le mücadele etmek istediğini söyledi.

Stroll, "Burada herkes yarışmak için var. Umarım sert yarışırız. Perez, podyum için savaşacaktır. Ben de podyum için savaşacağım."

"2-3 senedir podyuma çıkmadım, bu yüzden iyi bir start alıp iyi bir yarış geçirmeyi umuyorum." dedi.

&&&


19/07/2020, 2:03

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Eski F1 Takım Patronu ABD’de Uçak Kazasından Sağ Kurtuldu sadmin 0 77 2 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  McLaren Takım Patronu Stella: "2026 Formula 1 Kuralları Hâlâ En Büyük Zorluk" sadmin 0 103 3 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Wolff: “RB22’yi Ölçüt Gösterme Açıklamamı Geri Çekiyorum, Dört Takım Zirveye Oynuyor” sadmin 0 90 20/02/2026, 17:30
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2026

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1