play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#81 Oscar Piastri
Sıra 1| Puanı 336
#4 Lando Norris
Sıra 2| Puanı 314
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 273
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 237
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 173
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 125
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 88
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 70
#6 Isack Hadjar
Sıra 9| Puanı 39
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 10| Puanı 37
#14 Fernando Alonso
Sıra 11| Puanı 36
#55 Carlos Sainz
Sıra 12| Puanı 32
#18 Lance Stroll
Sıra 13| Puanı 32
#30 Liam Lawson
Sıra 14| Puanı 30
#31 Esteban Ocon
Sıra 15| Puanı 28
#10 Pierre Gasly
Sıra 16| Puanı 20
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 17| Puanı 20
#87 Oliver Bearman
Sıra 18| Puanı 18
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 18
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:650, Galibiyet:12
Mercedes | Sıra: 2
Puan:325, Galibiyet:2
Ferrari | Sıra: 3
Puan:298, Galibiyet:0
Red Bull | Sıra: 4
Puan:290, Galibiyet:4
Williams | Sıra: 5
Puan:102, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:72, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:68, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 8
Puan:55, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 9
Puan:46, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:20, Galibiyet:0
Formula1 Amerika GP 19 Ekim 2025

[Formula 1 Amerika GP 18 Ekim 2025 sprint yarışını izle canlı internetten]

[Formula 1 Amerika GP 18 Ekim 2025 sprint sıralama turlarını izle canlı internetten]

Yorum: 0 | Görüntüleme: 156
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Porsche'nin F1'e katılma koşulları "gerçeğe dönüşüyor"
02-11-2021, 23:03
sadmin
Patron
KONU:
202,775
MESAJ:
560,334
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Mclaren'de Gerilim Tırm...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
FERRARİ YANIYOR! | RUSS...
Formula 1 Haberleri
Gerilim Dolu Max Versta...
Formula 1 Haberleri
Aston Martin’den Fernan...
MotoGP
Toprak Razgatlıoğlu’nun...

Yorum: #1
Porsche'nin F1'e katılma koşulları "gerçeğe dönüşüyor"

[Resim: 4307.8c51ad17]

Porsche'nin yeni motor sporları patronu, üreticinin Formula 1'e katılması için gereken faktörlerin "gerçeğe dönüştüğünü" ancak alınacak son karar için "çok fazla beklenilemeyeceğini" söyledi.

Porsche ve Audi markalarının sahibi Volkswagen Grubu, yeni motor kurallarının yürürlüğe gireceği 2026'da spora giriş yapmak için FIA ve şu anki F1 motor üreticileri ile beraber yapılan toplantılarda yer almaya başlamıştı.

Yeni kurallardan hem şu anki üreticilerin hem de F1'in dışındaki üreticilerin memnun olabilmesi için çeşitli gelişmeler yaşandı ve bir taviz olarak, MGU-H'in kullanım dışı kalmasına karar verildi.

Görüşmeler hâlâ devam ediyor ancak, yeni bir üreticinin spora giriyor olmasıyla beraber sporda, şu anda kullanılan turbo hibrit motorlarda uzun süre boyunca deneyim elde etmiş olan üreticilerin ekstra avantaja sahip olacak olması konusu hâlâ bir problem.

Porsche uzun süredir F1'e girmeyi düşünüyor ve 2021 için, WEC motorunu grand prix yarışlarına çevirebilecekleri bir motor planları vardı. Ancak F1'in kuralları yeniden gözden geçirmesinin ardından bu planlardan vazgeçildi.

CEO Oliver Blume'un katıldığı görüşmelerin ardından görevine yeni getirilen motor sporlarından sorumlu başkan yardımcısı Thomas Laudenbach, an itibariyle karar verme sürecinde büyük bir etkiye sahip olacak.

Laudenbach'a göre bir sonraki jenerasyon güç ünitesi kurallarında Porsche'nin şampiyonaya katılması için gereken faktörler bir araya geliyor.

Bunlardan en önemlisi Formula 1'in, yol araçlarında kullanılan teknolojiyle alakalı olması ve Porsche, turbo hibrit motorlarda elektriğin daha büyük bir rol oynamasından yana.

Aralarında Motorsport.com'un da bulunduğu seçili medya kuruluşlarına konuşan Laudenbach, "Eğer geleceğe bakarsanız ve araç üreticilerinin gelecekte ne kadar araç satacakları duyurularına bakarsanız, bence Formula 1'in elektrikli sistemlere doğru evrilmesi çok önemli."

"Bunun, tamamıyla batarya ile çalışan bir araç üzerine yapılamayacağı gayet net. Bunu hepimiz biliyoruz."

"Ancak güç ünitesinin elektrikli kısmına daha çok önem verilmesi gerekiyor. Bu çok önemli. Bir üretici olarak biz, kendimizi motor sporlarında göstermek istiyoruz, yolda olanlarla alakalı bir şey de ortaya koymak istiyoruz."

"Benim bildiğim kadarıyla FIA, bu yönde büyük bir adım atıyor. Bu da oldukça yardımcı olacak." dedi.

[Resim: 41039.4eeea901.f1tr.com]

Laudenbach, Porsche'nin katılımı ihtimalini daha fazla artırmak için F1'in, yakın zamanda getirilen bütçe sınırının da ötesinde, harcama limiti konusunda önlem almasının öneminden bahsetti.

Laudenbach'a göre içten yanmalı motorlarda daha fazla tek tip parça kullanılması, güç ünitelerinin elektrik kapasitesinde yapılan harcalamaların dengelenmesine yardımcı olabilir.

Açıklamalarının devamında Laudenbach, "F1'e girmeyi düşündüğümüz bir sır değil. FIA ile konuşmamız ve ciddi bir şekilde bunu düşündüğümüz bir sır değil. Ancak an itibariyle verilmiş olan bir karar bulunmamakta."

"Benim bildiğim kadarıyla Formula 1, pek çok konuda doğru yöne doğru ilerliyor - elektrikleşmenin ve güç ünitesinin elektrikli kısmının neden önemli olduğu konusunda."

"Motorlarda daha fazla standart parçalar görmek isteriz, elektrikli parçalar konusunda özgür olunmalı."

"Ve bizim bildiğimiz kadarıyla bahsettiğim pek çok faktör, gerçekleşiyor olabilir." dedi.

Laudenbach, her ne kadar ana kararın verilmediğini söylemiş olsa da, Alman üreticinin karar için "çok fazla bekleyecek" zamanı olmadığını belirtti.

Açıklamalarında Laudenbach, "Şurası kesin ki eğer bir karar alınacaksa, bu karar hakkında çok fazla beklemek mümkün değil çünkü eğer 2025'te yarışmak istiyorsanız, belirli bir zamanda işe başlamanız lazım. Şu an bu noktadayız."

"Eğer herhangi biri bu şampiyonaya bir güç ünitesi üreticisi olarak girmeyi düşünüyorsa, bunu her zaman kurallarda olan büyük bir değişiklik ile ortaya koymanız gerekiyor. Böylece adım atan taraf tek taraf değil, herkes olacak."

"Halka ilişkiler, taraftar kitlesi ve reklam tarafına baktığınızda Formula 1'in diğer serilere kıyasla inanılmaz iyi olduğunu söylemek de bir sır değil. Bu konuda hiçbir şüphe yok." dedi.

tr.motorsport.com



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
02/11/2021, 23:03

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Verstappen’in Porsche 911 GT2 RS Clubsport’u açık artırmaya çıkıyor sadmin 0 99 26/09/2025, 0:56
Son Mesaj: sadmin
  Norris, Monako GP öncesinde yeni Porsche süper otomobiliyle göz doldurdu sadmin 0 97 27/05/2025, 0:06
Son Mesaj: sadmin
  2025 Suudi Arabistan GP’de, ekstrem hava koşulları bekleniyor sadmin 0 101 18/04/2025, 11:34
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1