play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#81 Oscar Piastri
Sıra 1| Puanı 336
#4 Lando Norris
Sıra 2| Puanı 314
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 273
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 237
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 173
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 125
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 88
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 70
#6 Isack Hadjar
Sıra 9| Puanı 39
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 10| Puanı 37
#14 Fernando Alonso
Sıra 11| Puanı 36
#55 Carlos Sainz
Sıra 12| Puanı 32
#18 Lance Stroll
Sıra 13| Puanı 32
#30 Liam Lawson
Sıra 14| Puanı 30
#31 Esteban Ocon
Sıra 15| Puanı 28
#10 Pierre Gasly
Sıra 16| Puanı 20
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 17| Puanı 20
#87 Oliver Bearman
Sıra 18| Puanı 18
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 18
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:650, Galibiyet:12
Mercedes | Sıra: 2
Puan:325, Galibiyet:2
Ferrari | Sıra: 3
Puan:298, Galibiyet:0
Red Bull | Sıra: 4
Puan:290, Galibiyet:4
Williams | Sıra: 5
Puan:102, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:72, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:68, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 8
Puan:55, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 9
Puan:46, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:20, Galibiyet:0
Formula1 Amerika GP 19 Ekim 2025

[Formula 1 Amerika GP 18 Ekim 2025 sprint yarışını izle canlı internetten]

[Formula 1 Amerika GP 18 Ekim 2025 sprint sıralama turlarını izle canlı internetten]

Yorum: 0 | Görüntüleme: 166
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pirelli: "2022 lastiklerinde aşınma ve aşırı ısınma azalacak, lastikler daha uzun süre kullanılacak"
04-11-2021, 11:02
sadmin
Patron
KONU:
203,086
MESAJ:
560,680
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
Lando Norris: “Uzun sür...
Formula 1 Haberleri
Max Verstappen şampiyon...
Formula 1 Haberleri
Verstappen: "Şampiyonlu...
Formula 1 Haberleri
Max Verstappen, ABD GP’...
Formula 1 Haberleri
2025 F1 Şampiyonası Pua...

Yorum: #1
Pirelli: "2022 lastiklerinde aşınma ve aşırı ısınma azalacak, lastikler daha uzun süre kullanılacak"

[Resim: 41115.b0bb85ed.f1tr.com]

Pirelli'den Mario Isola, 2022 için planlanan yeni lastiklerle beraber aşırı ısınma ve lastik aşınmasının büyük oranda düşeceğini söyledi.

Formula 1, gelecek yıl 18 inç lastiklere geçiş yapacak ve bu kapsamda lastik formülü de tamamen değişmiş durumda.

Gelecek yıl yeni hedeflere sahip olacak F1, daha uzun süre kullanılabilecek olan aynı zamanda daha az aşınan ve daha az ısınan lastiklere sahip olacak.

Isola, Auto Motor und Sport ile yaptığı röportajda şöyle dedi: "Şu anda jantların son sürümünü bekliyoruz. Jant da dahil bir ön lastik 2.5 kilogram daha ağır olacak. Arka tarafta ise lastik başına üç kilogramlık artış olacak."

"Yani hepsi birlikte yaklaşık 11 kilogram daha ağır olacaklar. Doğrudan lastikler hakkında konuşursak, aralarında birkaç yüz gramlık farklar var. Fark, büyüyen janttan kaynaklanıyor."

"Bu lastiklerde, lastik yapısını tamamen yeniden değişmek zorunda kaldık. Bu, sadece farklı boyutla uğraşmak zorunda kalmamızla alakalı bir durum değil. Ortaya koyulan hedefler, geçmişte olduğundan tamamen farklılar. Görevimiz, üç hamur arasında farklılık olması adına, bu lastiklerin belli bir dereceye kadar aşınmasını sağlamaktı."

"Aksi takdirde herkes yumuşak lastiği takıp, uzun süre devam ederdi. Lastiklerdeki aşırı ısınmayı azaltmak için tüm lastik formülünü tekrar tasarladık."

"Yeni lastiklerle bir diğer amacımız çalışma aralığını büyütmekti ve bunu yaptık. Kimse lastiklerin ısınmasından şikayetçi değildi."

"Test esnasında ne kabarcıklanma ne de ufalanma meydana geldi. Bu yüzden bu konuda büyük bir sorun beklemiyorum. Bazı durumlarda oldukça soğuk şartlarda çalıştık ve topladığımız verilerde anormal bir şey görmedik.

"Yeni lastikler kesinlikle ileriye doğru atılmış bir adım. Bunları daha uzun süre boyunca daha fazla zorlayabilirsiniz. 18 inç lastikle yapılan testler esnasında sürücüler, sonuçlardan memnundu. Mesela Lewis test yapmayı seven bir sürücü değil ama bir günlüğüne gelmeye karar verdi. Bize çok olumlu geri bildirimler verdi."

"Sürücüler daha doğrudan tepkiler veren daha hassas lastikler istiyorlar. Daha dar lastik yanağıyla his tamamen farklılaşıyor."

"Ayrıca simülasyonlar onaylanırsa, yeni lastikleri daha düşük basınçlarda kullanabiliriz."

"Dediğim gibi lastikler tamamen yeni çünkü tamamen farklı bir felsefe seçtik."

Lastikler çok dayanıklı olacağı için gelecek yıl bolca tek pit stoplu yarış görme ihtimali sorulduğunda Isola, "Böyle bir risk var. Odak noktamız, sürücülerin daha uzun süre zorlayabilmeleri için daha az ısınan bir lastik yapmaktı."

"Yaptığımız testlerden aldığımız sonuçlar ve sürücülerin geri bildirimleri çok iyiydi. Beklentilerimizi karşıladı." dedi.

Isola, yeni araçların mevcut araçlara kıyasla çok yavaş olmayacağını ekliyor.

"Başlangıçta beklenti yeni araçların mevut araçlardan 2 ila 3 saniye daha yavaş olacağı yönündeydi. Zaman takımın simülasyonları giderek daha güvenilir hale geldi ve şimdi tahminler, yeni araçların çok da yavaş olmayacağı yönünde."

Isola, lastikleri ilk beklentilere göre hazırladıklarını ekledi.

[Resim: 33986.9a988c18.f1tr.com]

tr.motorsport.com



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
04/11/2021, 11:02

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Lando Norris: “Uzun sürdü ama sonunda başardık” sadmin 0 76 10 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Max Verstappen, ABD GP zaferiyle McLaren’a bir darbe daha vurdu sadmin 0 70 10 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Alonso: “Araç güçlü hissettiriyor ama rüzgar ve lastikler belirleyici olacak” sadmin 0 39 Dün, 11:56
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1