play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#4 Lando Norris
Sıra 1| Puanı 408
#33 Max Verstappen
Sıra 2| Puanı 396
#81 Oscar Piastri
Sıra 3| Puanı 392
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 309
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 230
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 152
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 150
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 73
#55 Carlos Sainz
Sıra 9| Puanı 64
#6 Isack Hadjar
Sıra 10| Puanı 51
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 11| Puanı 49
#14 Fernando Alonso
Sıra 12| Puanı 48
#87 Oliver Bearman
Sıra 13| Puanı 41
#30 Liam Lawson
Sıra 14| Puanı 38
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 15| Puanı 33
#31 Esteban Ocon
Sıra 16| Puanı 32
#18 Lance Stroll
Sıra 17| Puanı 32
#10 Pierre Gasly
Sıra 18| Puanı 22
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 19
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:800, Galibiyet:14
Mercedes | Sıra: 2
Puan:459, Galibiyet:2
Red Bull | Sıra: 3
Puan:426, Galibiyet:7
Ferrari | Sıra: 4
Puan:382, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 5
Puan:137, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:92, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:80, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 8
Puan:73, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 9
Puan:68, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:22, Galibiyet:0
Formula1 Abu Dhabi GP 7 Aralık 2025

Yorum: 0 | Görüntüleme: 229
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Piastri, Verstappen ile şampiyonluk mücadelesinde Norris'e "açık çek yok" uyarısında bulundu
04-10-2024, 23:02
sadmin
Patron
KONU:
205,389
MESAJ:
563,145
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Şampiyon Kim Olacak? | ...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
FLAŞ İDDİA: Toprak Razg...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
YENİ F1 ŞAMPİYONU KİM O...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
McLaren krizi patlıyor:...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Mercedes herkesi korkut...

Yorum: #1
Piastri, Verstappen ile şampiyonluk mücadelesinde Norris'e "açık çek yok" uyarısında bulundu

[Resim: 58062.957ca814.f1tr.com]

Oscar Piastri McLaren takımının emirlerini kabul etmekten mutluluk duyuyor, ama ne pahasına olursa olsun değil.

Oscar Piastri, McLaren takımının emirlerine uymaya ve Lando Norris'in bu sezon F1 pilotlar şampiyonluğunu kazanmasına yardımcı olmaya hazır, ancak ne pahasına olursa olsun değil.

İtalyan Grand Prix’si öncesinde papaya kurallarının uygulanmasının ardından, Piastri'nin pole pozisyonundaki Norris’i ilk turda geçip onunla mücadele etmesi olayları karmaşık bir hale getirdi ve McLaren’ın bu konuda sert adımlar atmasını zorunlu kıldı.

Takım patronu Andrea Stella, İtalyan GP’si sonrasında McLaren’in Norris’i destekleyeceğini doğruladı. Norris şu anda üç kez F1 şampiyonu olan Max Verstappen'e karşı sürücüler şampiyonasında 52 puan geride ve kalan altı grand prix ve üç sprint yarışı ile toplamda 180 puanlık bir mücadele söz konusu.

Monza’dan sonra Azerbaycan'da yarışı kazanarak kendisine dışarıdan bir şampiyonluk şansı veren Piastri, Norris’in bir hafta sonra Singapur’da gösterdiği üstün performansın ardından, takım arkadaşının şampiyonluk mücadelesinde en iyi pozisyonda olduğunu belirtti. Avustralyalı pilot, şampiyonluk mücadelesinde 94 puan geride.

Auto Motor und Sport'a konuşan Piastri, bir grand prix sırasında takım emirleriyle yüzleşmeye hazır olup olmadığı konusunda şunları söyledi: “Takım her iki şampiyonayı da kazanmak istiyor. Eğer bunu yapma fırsatınız varsa, elinizden kaçmasına izin veremezsiniz.”

“Eğer sadece kendimi düşünüyorsam, takımın bana karşı emir vermesinden hoşlanmam. Hiçbir sürücü bunu sevmez. Gururunuz için, pistteki en hızlı sürücü olduğunuzu göstermek istersiniz.”

“Yine de benden istenirse son yarışlarda Lando'ya yardım edeceğim. Şampiyonluğu kazanmak için daha gerçekçi bir şansı var. Ama bu açık çek değil. Ona izin vermek benim için mantıklı olmalı.”

Piastri: "Bakü takım oyununun nasıl oynandığını gösterdi"

Piastri, McLaren'in 1998'den bu yana ilk kez Takımlar Şampiyonu olma ihtimalinin gerçekçi olduğunu düşünüyor.

Verstappen’in son Barselona zaferinden bu yana geçen sekiz yarışta McLaren, Red Bull’u yakaladı ve şimdi 41 puan önde.

Piastri'ye göre, takım emirleri ancak takımı herhangi bir şekilde tehlikeye atmadığı sürece anlamlı olacak.

“Biz de Takımlar Şampiyonasını kazanmak istiyoruz ve Lando'ya yardım etmek için yarışımı feda etmek bu hedefe ulaşmamıza yardımcı olmayacaktır”

“Bu yüzden duruma göre karar vereceğiz.” dedi.

Norris'in Azerbaycan'da Sergio Perez'i engelleyerek kendisine nasıl yardım ettiğine değinen Piastri şunları ekledi: “Bakü, McLaren'da işleri nasıl yaptığımızı gösterdi. Eğer Lando ilk pit stoptan sonra Perez'i durdurmasaydı, kazanamayabilirdim. Zaferimde onun da payı var.”

[Resim: 58063.5ea3d860.f1tr.com]

tr.motorsport.com



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
04/10/2024, 23:02

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Bortoleto: "2025 şampiyonluğunu Verstappen hak ediyor" sadmin 0 41 11 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Sainz, şampiyonluk favorisi olarak Norris'i gösterdi: "Abu Dabi, Norris'in pisti" sadmin 0 41 11 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Ralf: "Piastri, Norris yerine Verstappen'in şampiyon olmasını ister" sadmin 0 43 11 saat önce
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1