play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#4 Lando Norris
Sıra 1| Puanı 423
#33 Max Verstappen
Sıra 2| Puanı 421
#81 Oscar Piastri
Sıra 3| Puanı 410
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 319
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 242
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 156
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 150
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 73
#55 Carlos Sainz
Sıra 9| Puanı 64
#14 Fernando Alonso
Sıra 10| Puanı 56
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 11| Puanı 51
#6 Isack Hadjar
Sıra 12| Puanı 51
#87 Oliver Bearman
Sıra 13| Puanı 41
#31 Esteban Ocon
Sıra 14| Puanı 38
#30 Liam Lawson
Sıra 15| Puanı 38
#18 Lance Stroll
Sıra 16| Puanı 33
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 17| Puanı 33
#10 Pierre Gasly
Sıra 18| Puanı 22
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 19
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:833, Galibiyet:14
Mercedes | Sıra: 2
Puan:469, Galibiyet:2
Red Bull | Sıra: 3
Puan:451, Galibiyet:8
Ferrari | Sıra: 4
Puan:398, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 5
Puan:137, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:92, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:89, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 8
Puan:79, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 9
Puan:70, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:22, Galibiyet:0
Formula1 Avustralya GP 8 Mart 2026

Yorum: 0 | Görüntüleme: 174
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Piastri: "Birinci de olabiliriz onuncu da"
25-05-2024, 11:20
sadmin
Patron
KONU:
205,669
MESAJ:
563,438
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Anketler
Formula 1 2026 sezonu F...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Norris Şampiyon, McLare...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
ŞAMPİYON LANDO NORRİS! ...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Şampiyon Lando Norris! ...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Ferrari 2026’ya önde gi...

Yorum: #1
Piastri: "Birinci de olabiliriz onuncu da"

[Resim: 51878.73b2fa16.f1tr.com]

Çin, Miami ve Imola'daki son üç yarışta sergilenen yüksek performansların ardından McLaren, Monaco Grand Prix'sindeki Cuma antrenmanlarında rakiplerinden farklı bir yaklaşım sergileyerek hafta sonuna sakin bir başlangıç yaptı.

Çoğu takım ikinci antrenman seansında yumuşak lastiklerle performans odaklı turlar atarken, Lando Norris set tasarrufu yapmak amacıyla yumuşak lastiklerle sadece birkaç tur attı, takım arkadaşı Oscar Piastri ise hiç yumuşak lastik kullanmadı.

Lando Norris, lider Charles Leclerc'in 0.675 saniye gerisinde beşinci sırada yer alırken, Piastri ise 1 saniyeden fazla geride kalarak 12.sıraya yerleşti.

Antrenmandan sonra konuşan Norris, "Hiç fena değiliz. Burası her zaman zorludur, bu yüzden her şeyden önce bu pistte tekrar sürüş yapmak güzel, çünkü her zaman olduğu gibi kaotik ve zor. Bence iyi bir ilk gün geçirdik."

"Charles ve Ferrari'ye, belki de Mercedes'e göre kesinlikle biraz eksiğimiz var. Mercedes de çok hızlı görünüyor. Bence herkes daha gergin, çünkü burası küçük ve anormal bir pist."

"Performans konusunda biraz açığımız var. Yarın zorlu bir gün olacağını düşünüyorum ama mücadeledeyiz, asıl önemli olan bu." dedi.

[Resim: 51879.7599480e.f1tr.com]

Cumartesi günü için geliştirmek istediği konular sorulduğunda, "Birkaç farklı nokta var ama burada asıl istediğiniz şey düşük hızlarda yol tutuşu. Dolayısıyla dengeyi değiştirerek iyi bir denge elde etmeye çalışacağız."

"Bir de aracın hissiyatı var. Araba tümseklerin üzerinden ne kadar iyi geçerse ve ne kadar yumuşak hissederse hissiyatı da o kadar iyi olur. Fakat bu bir denge oyunu. Bunu çok fazla abartmaya çalışırsanız genel performans kaybedersiniz. Bugün birkaç şey denedik, umarım gece bunları anlayabilir ve yarın için geliştirebiliriz." dedi.

Piastri daha sonra, McLaren'ın antrenman boyunca lastik stratejisindeki düşüncelerini açıkladı ve Cuma öğleden sonra bazı sağanak yağış tahminlerinin de denklemde yer aldığını açıkladı.

Piastri, "Birinci antrenman seansında yumuşak lastik kullandık ve hafta sonu için belirli sayıda yumuşak lastik kullanma hakkımız var. Yarınki sıralama turlarına hazırlanmaya çalışıyorduk ve o sırada ikinci antrenman turunda yağmurun yağma ihtimalinin yüksek olduğunu düşündük. Bu yüzden erkenden yumuşak lastiklerle piste çıkmak istedik."

[Resim: 51880.d161a138.f1tr.com]

"Ama bunu göz önünde bulundurursak, iyi bir gün oldu. Ferrari hızlı görünüyordu, Red Bull iyi görünüyordu, Mercedes bu hafta sonu çok daha güçlü görünüyordu, bu yüzden çok çekişmeliydi. Bence genel olarak iyi bir gün oldu."

McLaren'in sıralama turlarında nerede yer alabileceği sorulduğunda, "Dürüst olmak gerekirse, birinci de olabiliriz, sekizinci de ama Aston bile oldukça iyi görünüyordu. Alonso iyi görünüyordu, bu yüzden birinci de olabiliriz, onuncu da olabiliriz."

"Bugün çok ama çok büyük bir çekişme vardı. Herkes yarın araçlarını ayarlamaya ve iyi bir tur atmaya çalışacak. Heyecan verici olacak çünkü her şey sürücülerin elinde...Dışarıda birçok hızlı araç var, bu yüzden turu kim en iyi şekilde tamamlarsa pole pozisyonunda yer alacak." dedi.

tr.motorsport.com



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
25/05/2024, 11:20

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Brown: Piastri’nin McLaren ile Formula 1 şampiyonu olacağına inanıyorum sadmin 0 27 4 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Brown’ın Piastri’nin mühendisinin sözünü kesmesi tartışma yarattı sadmin 0 34 5 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Piastri’nin Norris’i İlk Turda Geçmesinin Perde Arkası sadmin 0 52 Dün, 11:22
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1