play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#81 Oscar Piastri
Sıra 1| Puanı 336
#4 Lando Norris
Sıra 2| Puanı 314
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 273
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 237
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 173
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 125
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 88
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 70
#6 Isack Hadjar
Sıra 9| Puanı 39
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 10| Puanı 37
#14 Fernando Alonso
Sıra 11| Puanı 36
#55 Carlos Sainz
Sıra 12| Puanı 32
#18 Lance Stroll
Sıra 13| Puanı 32
#30 Liam Lawson
Sıra 14| Puanı 30
#31 Esteban Ocon
Sıra 15| Puanı 28
#10 Pierre Gasly
Sıra 16| Puanı 20
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 17| Puanı 20
#87 Oliver Bearman
Sıra 18| Puanı 18
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 18
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:650, Galibiyet:12
Mercedes | Sıra: 2
Puan:325, Galibiyet:2
Ferrari | Sıra: 3
Puan:298, Galibiyet:0
Red Bull | Sıra: 4
Puan:290, Galibiyet:4
Williams | Sıra: 5
Puan:102, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:72, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:68, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 8
Puan:55, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 9
Puan:46, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:20, Galibiyet:0
Formula1 Amerika GP 19 Ekim 2025

[Formula 1 Amerika GP 18 Ekim 2025 sprint yarışını izle canlı internetten]

[Formula 1 Amerika GP 18 Ekim 2025 sprint sıralama turlarını izle canlı internetten]

Yorum: 0 | Görüntüleme: 158
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Perez: "Mercedes'in performans artışı 'sürpriz' oldu"
22-10-2021, 10:52
sadmin
Patron
KONU:
202,777
MESAJ:
560,336
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
McLaren, Piastri ve Nor...
Formula 1 Haberleri
Liam Lawson, Red Bull k...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Mclaren'de Gerilim Tırm...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
FERRARİ YANIYOR! | RUSS...
Formula 1 Haberleri
Gerilim Dolu Max Versta...

Yorum: #1
Perez: "Mercedes'in performans artışı 'sürpriz' oldu"

[Resim: 40227.5a1c58c5.f1tr.com]

Red Bull pilotu Sergio Perez, bu hafta sonu yapılacak Austin yarışında daha iyi olmalarını beklese de Mercedes'in yükselişini "şaşırtıcı" olarak görüyor.

Mercedes son yarışlarda çok güçlü performanslar ortaya koydu ve şu anda araç performansı anlamında Red Bull'un önünde yer alıyor.

Austin öncesi konuşan Sergio Perez şöyle dedi: "Bence Türkiye'deki son yarışta sahip olduğumuz performansa kıyasla daha rekabetçi olmalıyız. Mercedes'in Türkiye'deki hafta sonunu bize karşı oldukça kolay domine ettiğini düşünüyorum. Fakat Austin, pist düzeni, yüksek hız ve bu tür bölümler nedeniyle çok daha yakın olmalı ve gerçekten harika bir yarış çıkarabilmemizi umuyorum."

"Mercedes son birkaç yarıştan bu yana özellikle düzlüklerde çok fazla hız bulmayı başardı, ki evet, kesinlikle bizim için sürpriz oldu."

Sonrasında pistteki tümsekler hakkında konuşan Perez, "Tümseklerin ne kadar kötü olduğunu görmek için piste çıkana kadar beklememiz gerekecek. Fakat simülatörde en kötüsüne hazırlandık. Bu yüzden her halükarda bundan daha iyi olacağına eminim fakat göreceğiz."

"Süspansiyon burada gerçekten limitlerde oluyor. En büyük zorluk kesinlikle tümsekler ve onlarla ilgili doğru çizgiyi bulmak çok zor olacak çünkü özellikle ilk sektördeki tümseklerden geçme şekliniz büyük fark yaratabiliyor ve denge sorunlarının çoğunda belirleyici olabilir." dedi.

Perez'in performansı, şampiyonada Max Verstappen'in şampiyon olması için kritik olacak. Fakat Perez, başkası için yarışıyormuş gibi hissetmediğini söyledi.

"Açıkçası başkası için yarışıyormuşum gibi hissetmiyorum. Takımım için yarışıyorum ve Max, o takımın bir parçası. Takımdaki herkes, hepimiz Max'in kazanmasını istiyoruz çünkü bu bizim yararımıza olan bir şey."

"Takım olarak her şeyimizi veriyoruz. Bana herkes destek veriyor. Ben iyi bir iş yapıyorsam, takım iyi gidiyor demektir ve aynı şey Max için de geçerli. Takımlar ve sürücüler şampiyonası için çok yakın bir savaş içerisindeyiz. Sonunda her şey bir araya gelecek ve bu da sezonumuzun ne kadar başarılı olduğu konusunda fark yaratacak."

Adrian Newey, yaz arasında geçirdiği bisiklet kazasından sonra Türkiye'ye kadarki yarışları kaçırdı ve nihayet Intercity İstanbul Park'taki yarışa geldi.

Onun gelişiyle bir adım atıp atamayacakları sorusuna Perez, "Adrian burada değilken bile neler olup bittiğini yakından takip ediyor. Ancak buradaki toplantılarımızda olması, onunla konuşmak harika. Hafta sonu boyunca gerçekten çok iyi fikirler öneriyor. O çok komple biri ve aerodan çok iyi anlıyor. Mesela strateji tarafında çok iyi bildirimler veriyor. Burada olması bence harika. Onunla daha fazla ilgilenip, daha fazla kaza geçirmediğinden ve yıl boyunca buralarda olduğundan emin olmalıyız." dedi.

tr.motorsport.com



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
22/10/2021, 10:52

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Gerilim Dolu Max Verstappen-McLaren Şampiyonluk Mücadelesinde Mercedes Sürpriz Tehdit Mi? sadmin 0 49 11 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Bottas: “Perez’le harika bir ikili olacağız” sadmin 0 28 Dün, 23:02
Son Mesaj: sadmin
  2026 Mercedes F1 Motorunun Umut Vadeden Performansı Carlos Sainz’a Umut Veriyor sadmin 0 77 Dün, 0:14
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1