play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#4 Lando Norris
Sıra 1| Puanı 423
#33 Max Verstappen
Sıra 2| Puanı 421
#81 Oscar Piastri
Sıra 3| Puanı 410
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 319
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 242
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 156
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 150
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 73
#55 Carlos Sainz
Sıra 9| Puanı 64
#14 Fernando Alonso
Sıra 10| Puanı 56
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 11| Puanı 51
#6 Isack Hadjar
Sıra 12| Puanı 51
#87 Oliver Bearman
Sıra 13| Puanı 41
#31 Esteban Ocon
Sıra 14| Puanı 38
#30 Liam Lawson
Sıra 15| Puanı 38
#18 Lance Stroll
Sıra 16| Puanı 33
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 17| Puanı 33
#10 Pierre Gasly
Sıra 18| Puanı 22
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 19
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:833, Galibiyet:14
Mercedes | Sıra: 2
Puan:469, Galibiyet:2
Red Bull | Sıra: 3
Puan:451, Galibiyet:8
Ferrari | Sıra: 4
Puan:398, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 5
Puan:137, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:92, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:89, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 8
Puan:79, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 9
Puan:70, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:22, Galibiyet:0
Formula1 Avustralya GP 8 Mart 2026

Yorum: 0 | Görüntüleme: 258
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ocon: "Geriden başlayınca böyle oluyor"
05-07-2021, 11:28
sadmin
Patron
KONU:
205,883
MESAJ:
563,673
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
Zak Brown’dan Piastri v...
Formula 1 Haberleri
Red Bull Patronu, Tsuno...
Formula 1 Haberleri
Brundle, 2025’in En İyi...
Formula 1 Haberleri
Norris, FIA Başkanı Moh...
MotoGP
Aprilia, 2026 MotoGP Mo...

Yorum: #1
Ocon: "Geriden başlayınca böyle oluyor"

[Resim: 33426.fdc66d8d.f1tr.com]

Esteban Ocon, ilk turda yarış dışı kalmasına neden olan olaya sinirlendiğini fakat gerilerden başlayınca bu tarz durumların normal olduğunu belirtti.

Sezona fırtına gibi başlayan ve ilk beş yarışın dördünde Fernando Alonso'yu sıralama turlarında mağlup eden Esteban Ocon, son dört yarışın hiçbirisinde Alonso seviyesinde değildi.

Son yarışlarda beklentilerin altında kalan ve aynı zamanda epey şanssız olan Fransız pilot, Avusturya GP sıralama turlarında ilk bölümde elendi ve yarışta da ilk turda yaşadığı temasın ardından yarış dışı kaldı.

Bir kez daha hafta sonunu puansız kapatan Ocon şöyle konuştu: "Bence ilk turdaki olay ne yazık ki geriden başlamanın bir sonucuydu."

"Geriye baktığımızda, her zaman arka tarafta daha fazla yarış olayı, temaslar, çarpışmalar ve aracınızı doğru şekilde konumlandırılmadığınız takdirde çeşitli olaylar yaşandığını görüyoruz."

"Açıkçası hayal kırıklığına uğradım ama bence artık sayfayı çevirmeliyiz. Temiz bir sayfa açmalı, her şeye sıfırdan başlamalı ve Silverstone'a olabildiğince iyi hazırlamalıyız. Geçen hafta sonunu unutacağız ve tekrar toplanıp Silverstone'da daha güçlü bir şekilde geri döneceğiz."

Ocon, sorunu tam olarak açıklamanın kolay olmadığını belirtti.

"Bir şey söylemek çok zor. Birkaç şey olduğunu ve bazı eksiklikler ortaya çıktığını görebiliyoruz. Ancak parmağınızla tam olarak ne olduğunu işaret etmenin kolay olmadığını düşünüyorum. Ayrıca bunun ne olabileceği hakkında bir şey söylemek de istemiyoruz çünkü bunu parmağımızla göstermek, doğrudan 'şu' demek çok zor. Bu yüzden kendimi direkt olarak böyle bir şey üzerine konumlandırmak istemiyorum."

"Fakat dediğim gibi Silverstone'da baştan başlayacağız, araçta olabildiğince çok parça değiştireceğiz ve umarım çok daha güçlü şekilde geri döneceğiz."

"Tabii ki ilk bölümde Fernando'ya kıyasla bir saniye daha yavaş olmak zor, yani bu gerçekten büyük bir fark. Kesinlikle doğru çalışmayan ve anlamamız gereken şeyler var."

Planlarının ne olduğu sorusuna Ocon, "Önümüzdeki hafta açıkça buna bakacağız ve çocuklarla toplantılar yapacağız. Yeni bir başlangıç yapabilmek adına bazı parçaları zaten değiştirmeyi tartışıyoruz. Planın tam olarak ne olduğunu göreceğiz ki buna gelecek hafta karar vereceğiz. Şu an henüz pazar günündeyiz. Bu yüzden önümüzde düşünmemiz için birkaç gün daha var. Neler yapabileceğimizi düşüneceğiz ve yeni bir başlangıç yapacağız. Sahip olduğumuz bu eksiklik ve performans düşünüldüğünde, hem bu hafta sonu hem de geçen hafta sonu yeterince iyi değildi." cevabını verdi.

Hangi parçaların değişebileceği sorusuna Ocon, "Bilmiyorum. Dediğim gibi mümkün olan en fazla parçanın değişmesi hoş olur. Takımla konuşacağım ve neler yapılabileceğimizi göreceğiz. Fakat ne kadar çok şeyi değiştirebilirsek o kadar iyi olur, çünkü o zaman şüphelerimiz minimuma iner." yanıtını verdi.

[Resim: 33427.a5b9e8f0.f1tr.com]

&&&



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
05/07/2021, 11:28

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Haas’ın Toyota ile Artan İş Birliği, Ocon’un Formula 1 Geleceğine Umut Veriyor sadmin 0 91 14/12/2025, 2:01
Son Mesaj: sadmin
  Ocon: "Alonso hâlâ inanılmaz yarışlar çıkarıyor, bu sinir bozucu!" sadmin 0 70 10/12/2025, 23:46
Son Mesaj: sadmin
  Rosberg: “Hamilton böyle bir sezondan sonra emekli olamaz” sadmin 0 77 09/12/2025, 13:57
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1