play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#4 Lando Norris
Sıra 1| Puanı 390
#81 Oscar Piastri
Sıra 2| Puanı 366
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 341
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 276
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 214
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 148
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 122
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 73
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 9| Puanı 43
#6 Isack Hadjar
Sıra 10| Puanı 43
#87 Oliver Bearman
Sıra 11| Puanı 40
#14 Fernando Alonso
Sıra 12| Puanı 40
#55 Carlos Sainz
Sıra 13| Puanı 38
#30 Liam Lawson
Sıra 14| Puanı 36
#18 Lance Stroll
Sıra 15| Puanı 32
#31 Esteban Ocon
Sıra 16| Puanı 30
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 17| Puanı 28
#10 Pierre Gasly
Sıra 18| Puanı 22
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 19
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:756, Galibiyet:14
Mercedes | Sıra: 2
Puan:398, Galibiyet:2
Red Bull | Sıra: 3
Puan:366, Galibiyet:5
Ferrari | Sıra: 4
Puan:362, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 5
Puan:111, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:82, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:72, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 8
Puan:70, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 9
Puan:62, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:22, Galibiyet:0
Formula1 Katar GP 30 Kasım 2025

[Formula 1 Katar 29 Kasım 2025 sprint yarışını izle canlı internetten]

[Formula 1 Katar GP 28 Kasım sprint sıralama turlarını izle canlı internetten]

Yorum: 0 | Görüntüleme: 146
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ocon: "Alpine için güçlü bir hafta sonuydu"
06-09-2021, 21:30
sadmin
Patron
KONU:
205,016
MESAJ:
562,737
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
FIA, tartışmalı sürüş y...
Formula 1 Haberleri
Alonso: "Newey'in Aston...
Formula 1 Haberleri
Russell: "Yer etkili dö...
Formula 1 Haberleri
Verstappen: “McLaren'ın...
Formula 1 Haberleri
FIA, 2025 Katar GP'si i...

Yorum: #1
Ocon: "Alpine için güçlü bir hafta sonuydu"

[Resim: 37133.492f9ca7.f1tr.com]

Alpine pilotu Esteban Ocon, Zandvoort'un Fransız üretici için iyi geçtiğini ve sonuçtan memnun olduğunu belirtti.

Fransız pilot sekizinci sıradan başladığı yarışın ilk turunda Antonio Giovinazzi'yi geçse de Fernando Alonso'ya geçildi. Sonrasında yarışın neredeyse tamamını Alonso'nun arkasında geçirdi ve son bölümde Sergio Perez'e de geçilerek dokuzuncu oldu.

Yarışın ardından konuşan Ocon şöyle dedi: "Birkaç puan almayı başardığım için mutluyum. Start oldukça zorluydu fakat mücadele hoşuma gitti. Bence yarışı sahip olduğum tempo ile bir veya iki sıra daha yukarıda bitirebilirdim. Ancak yarışın önemli anlarında mavi bayraklar yüzünden şansım yaver gitmedi."

"Bence hafta sonuna baktığımızda, genel olarak sağlam bir hafta sonu geçirdik. Hızlıydık ve pazar günü iki araçla birden puan aldık. Sanırım cumartesi günü araçtan maksimumu aldık ve pazar günü kendi açımdan mükemmel bir yarış değildi. Başlangıçta biraz şanssızlık yaşadım ve ardından mavi bayraklar ve birkaç şey bizi birkaç pozisyon geriye düşürdü. Fakat bunu çok olumlu bir hafta sonu olarak görebileceğimizi biliyoruz. Bu pistte yarışmak ve harika atmosferi tatmak harikaydı."

Ocon, pistte geçiş yapmanın çok zor olduğunu söylüyor.

"Burada geçiş yapmak kolay değil. Eğer DRS 13. virajın çıkışında kullanılabilirse, o zaman bize yardımcı olabilir. Bu virajı kolayca tam gaz dönebilir miyiz bilmiyorum ancak simülatörde bir şeyler deneyebilir ve gelecek yıl daha azla geçiş yapmak için bazı şeyleri değiştirebiliriz."

"Çoğu zaman Fernando'nun hemen arkasındaydım ve bazı turlarda oldukça yakındık. Temelde birinci virajda geçiş yapmanızı engelleyen şey son virajdı. Geçiş yapmanıza olanak tanıyan tek yer, normalde büyük bir geçiş noktası olmayan üçüncü virajdı. Fakat orada bile geçiş yapmak zordu."

"Yarış genel olarak zordu ama en azından 30 derece değildi. Eğer 30 derece olsaydı, son derece zor olurdu. 20 derecelik sıcaklık bence fiziksel olarak çok zor bir yarış olmasının önüne geçen şeydi."

Ocon, bir noktada Alonso'nun çok yavaş olduğunu söylemişti fakat İspanyol pilot, temelde lastik kontrolü yaparak yarışın sonunda altıncı sıraya çıkmayı başardı.

Bunun gençler için bir ders olup olmayacağı sorusuna Ocon ,"Kesinlikle. Fakat önde gittiğiniz zaman her şeyi kontrol altında tutmak daha kolay oluyor. Budapeşte'de bunu yapmıştım. Öndeyken tek yapmanız gereken arkaya bakmak ve bu çok daha kolay bir şey."

"Böylece lastiklerde istediğiniz her şeyi yapabilir ve yarışınızı en iyi şekilde yönetebilirsiniz. Bugün bunu yapmak son derece önemliydi ve Fernando her zaman yaptığı gibi son derece iyi bir iş yaptı. Bence bu hepimizin ders çıkarabileceği bir şey." cevabını verdi.

[Resim: 37134.08d42902.f1tr.com]

&&&



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
06/09/2021, 21:30

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  FIA, tartışmalı sürüş yönergeleri için F1 pilotlarıyla görüştü sadmin 0 28 42 dakika önce
Son Mesaj: sadmin
  FIA, 2025 Katar GP'si için ne gibi değişiklikler yaptı? sadmin 0 18 49 dakika önce
Son Mesaj: sadmin
  Horner için Aston Martin’den Teklif İddiası Gündemde sadmin 0 34 3 saat önce
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler:
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1