play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#4 Lando Norris
Sıra 1| Puanı 408
#33 Max Verstappen
Sıra 2| Puanı 396
#81 Oscar Piastri
Sıra 3| Puanı 392
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 309
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 230
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 152
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 150
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 73
#55 Carlos Sainz
Sıra 9| Puanı 64
#6 Isack Hadjar
Sıra 10| Puanı 51
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 11| Puanı 49
#14 Fernando Alonso
Sıra 12| Puanı 48
#87 Oliver Bearman
Sıra 13| Puanı 41
#30 Liam Lawson
Sıra 14| Puanı 38
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 15| Puanı 33
#31 Esteban Ocon
Sıra 16| Puanı 32
#18 Lance Stroll
Sıra 17| Puanı 32
#10 Pierre Gasly
Sıra 18| Puanı 22
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 19
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:800, Galibiyet:14
Mercedes | Sıra: 2
Puan:459, Galibiyet:2
Red Bull | Sıra: 3
Puan:426, Galibiyet:7
Ferrari | Sıra: 4
Puan:382, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 5
Puan:137, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:92, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:80, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 8
Puan:73, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 9
Puan:68, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:22, Galibiyet:0
Formula1 Abu Dhabi GP 7 Aralık 2025

Yorum: 0 | Görüntüleme: 24
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Norris, 2025 Abu Dabi GP Sıralama Turlarındaki Performansından Neden Memnun Kalmadı?
07-12-2025, 00:47
sadmin
Patron
KONU:
205,517
MESAJ:
563,282
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Toprak Razgatlıoğlu Mot...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Toprak Razgatlıoğlu'nun...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Toprak Razgatlıoğlu’nun...
Formula 1 Haberleri
McLaren, Sezon Finalind...
Formula 1 Haberleri
F1 Şampiyonluk Üçlüsünü...

Yorum: #1
Norris, 2025 Abu Dabi GP Sıralama Turlarındaki Performansından Neden Memnun Kalmadı?

[Resim: 60824.7df1013a.f1tr.com]

Lando Norris, Abu Dabi Grand Prix’sindeki sıralama turlarının ardından elde ettiği sonuçtan “hayal kırıklığı” duyduğunu açıkladı. Şampiyonluk için büyük avantajla yarışa giren McLaren pilotu, buna rağmen pole pozisyonunu Red Bull’dan Max Verstappen’e kaptırdı.

Verstappen, bu sezon sekizinci kez sıralama turlarını zirvede tamamlayarak etkileyici bir performans sergiledi. Norris, pole pozisyonunu 0.201 saniyeyle kaçırırken, takım arkadaşı Oscar Piastri’yi ise 0.029 saniye farkla geride bıraktı. Bu sonuç, 2025 Formula 1 sezonunun son sıralama turlarında kritik bir öneme sahipti.

Sıralama turlarının ardından padokta açıklamalarda bulunan Norris, “Zor bir gün oldu. Max iyi bir iş çıkardı, tebrik ederim,” ifadelerini kullandı. “Elimizden gelen her şeyi yaptık. Turumdan oldukça memnundum. Elbette, sezonun son hafta sonunda pole pozisyonunda olamadığım için hayal kırıklığı yaşıyorum. Bugün yeterince hızlı değildik, yarın bunu telafi etmeye çalışacağız.”

Sıralama turlarından sonraki basın toplantısında hayal kırıklığına dair düşüncelerini açan Norris, “Q1 ve Q2 çok da sorunsuz geçmedi, ancak Q3’teki turlarımdan gerçekten memnunum,” dedi. “Kendimi iyi hissettim. Bugün araçtan fazlasıyla verim aldım ama bu yeterli olmadı. Sezonun son yarışında pole pozisyonunda olmak isterdim, bu yüzden elbette hayal kırıklığı yaşıyorum. Bugün maksimumu aldığımı düşünüyorum ve bununla mutlu olmalıyım. Elbette, önümde olmasını istemediğim tek isim Max ve hayal kırıklığımın tek sebebi de bu. Onun dışında turlarımdan memnunum ve yapabileceğimizin en iyisini yaptık.”
Norris, şampiyonluk hesaplarına odaklanmıyor

Norris, pazar günü koşulacak sezon finaline Verstappen’in 12 puan önünde giriyor. Piastri ise ikilinin dört puan gerisinde yer alıyor. Norris, podyumda yer aldığı takdirde diğer sonuçlardan bağımsız olarak şampiyonluğunu ilan edecek.

Yarışı sıralama turlarındaki gibi bitirmesi halinde mutlu olup olmayacağı sorulan Norris, “Avcı ya da av olmam çok da umurumda değil. Genelde av olmak iyidir çünkü zaten avantaj sende olur, bu güzel bir şey,” şeklinde yanıt verdi. “Elbette şu an böyle bir sonucu imzalarım ama hayat bu kadar basit değil ne yazık ki. Yarın için hâlâ plan yapmamız gerekiyor; yarışı ister hızımızla ister stratejiyle kazanmamız gerekecek. Yarınki planımız tamamen buna odaklanacak ve sezonu zirvede tamamlamak istiyorum. Bu tarafta hiçbir şey değişmiyor.”

trf1.net



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
1 saat önce

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Russell, 2025 Abu Dabi GP sıralamalarında Red Bull’a neden rüzgar gölgesi teklif ettiğini açıkladı sadmin 0 23 44 dakika önce
Son Mesaj: sadmin
  Piastri: 2025 Abu Dhabi’de Norris’e Yardım Konusunda Doğrudan Görüşme Yapılmadı sadmin 0 20 48 dakika önce
Son Mesaj: sadmin
  Tsunoda, Verstappen İçin Yaptığı Sıralama Turu Fedakârlığını Anlattı: "Oldukça Stresliydi" sadmin 0 34 1 saat önce
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 20 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1