play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#4 Lando Norris
Sıra 1| Puanı 390
#81 Oscar Piastri
Sıra 2| Puanı 366
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 341
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 276
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 214
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 148
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 122
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 73
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 9| Puanı 43
#6 Isack Hadjar
Sıra 10| Puanı 43
#87 Oliver Bearman
Sıra 11| Puanı 40
#14 Fernando Alonso
Sıra 12| Puanı 40
#55 Carlos Sainz
Sıra 13| Puanı 38
#30 Liam Lawson
Sıra 14| Puanı 36
#18 Lance Stroll
Sıra 15| Puanı 32
#31 Esteban Ocon
Sıra 16| Puanı 30
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 17| Puanı 28
#10 Pierre Gasly
Sıra 18| Puanı 22
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 19
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:756, Galibiyet:14
Mercedes | Sıra: 2
Puan:398, Galibiyet:2
Red Bull | Sıra: 3
Puan:366, Galibiyet:5
Ferrari | Sıra: 4
Puan:362, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 5
Puan:111, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:82, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:72, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 8
Puan:70, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 9
Puan:62, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:22, Galibiyet:0
Formula1 Las Vegas GP 23 Kasım 2025

Yorum: 0 | Görüntüleme: 197
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rea: "Razgatlıoğlu, MotoGP'de WSBK'nın seviyesini kanıtlayabilir"
24-05-2022, 22:53
sadmin
Patron
KONU:
204,285
MESAJ:
561,965
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
Steiner: "Haas, tartışm...
MotoGP
2025 MotoGP Valensiya a...
Formula 1 Haberleri
Vowles: "Colapinto'nun ...
Motor Sporları
Türkiye’nin genç yıldız...
Formula 1 Haberleri
Hulkenberg, Bortoleto’n...

Yorum: #1
Rea: "Razgatlıoğlu, MotoGP'de WSBK'nın seviyesini kanıtlayabilir"

[Resim: 36151.ec2c79ed.f1tr.com]

Kawasaki yıldızı Jonathan Rea, Toprak Razgatlıoğlu'nun MotoGP'de başarılı bir kariyer sürdürmesinin, Dünya Superbike Şampiyonası için büyük bir destek olabileceğini düşünüyor.

Razgatlıoğlu, geçtiğimiz yıl Endonezya'da Rea ile heyecan verici bir mücadeleden sonra Yamaha'ya on yıldan uzun süredir ilk WSBK şampiyonluğunu getirdi.

Temsilcimizin 2023'ün sonuna kadar Yamaha'nın WSBK takımıyla anlaşması bulunsa da, Ocak ayında yaptığı paylaşımda MotoGP'ye geçme ihtimalini reddetmedi.

Hatta, Haziran ayında özel olarak düzenlenen bir programla Yamaha M1'i test edecek ve markanın MotoGP patronu Lin Jarvis, bunun Razgatlığlu'nu 2023 için değerlendirmek amacıyla düzenlendiğini söyledi.

Razgatlıoğlu'nun MotoGP'ye geçişi muhtemelen, Yamaha'nın fabrika takımına geçmeden hem son şampiyon Fabio Quartararo hem de Franco Morbidelli için bir antrenman yeri olarak hizmet veren RNF uydu takımı olacak.

Altı kez WSBK şampiyonu Rea, Razgatlıoğlu'nun yükselişini yakından takip etti ve temsilcimiz WSBK'da Yamaha'ya katılmadan önce, iki sürücü de 2019'da Suzuka 8 Saat şampiyonluğunu kazanan aynı Kawasaki takımının parçasıydı.

Her ne kadar 2021 şampiyonluğu için sert bir şekilde mücadele etseler ve pist dışında birden fazla kez ağız dalaşına girseler de Rea, Razgatlıoğlu'nun hızını göstermek için gelecek yıl MotoGP'de bir şansı olmasını istediğini söyledi.

Rea, Motorsport.com Almanya'ya şunları söyledi: "Umarım MotoGP'ye geçebilir çünkü o, bu adımı atabilecek ve rekabetçi olabilecek sürücülerden biri. Bence bu, Superbike'dan MotoGP'ye bir basamak olduğunu gösterebilir."

"Maalesef ben bu şansa hiç sahip olmadım. WSBK'da kalmakta hiçbir sorun yok. Burada harika bir kariyerim oldu."

"Fakat gelecek yıl Magny-Cours'da şampiyonluğu kazanırsa MotoGP'ye geçebileceğine dair bazı konuşmalar vardı.""

"Toprak'ı seviyorum, o benim en sert rakiplerimden biri ve gerçekten iyi bir insan. Ona, 'Eğer şansın olursa, benim tecrübelerimden ders çıkar ve git.' dedim."

"Harika bir iş yapacak. Padoktaki birçok sürücü yetenekli ve harika işler yapabilirler. Bu yüzden ona, özel bir takım olsa bile şansı olursa gitmesini söyledim."

"Eğer etrafında doğru insanlar olursa, ona inanan ve zaman veren insanlar olursa çok güçlü olabilir. Umarım Toprak ve menajeri Kenan Sofuoğlu doğru stratejiye sahiptir."

"Ben onun en büyük rakiplerinden biriyim ama oraya gidebilir ve iyi bir iş yapabilir. Bu Superbike'ı da çok iyi gösterir."

[Resim: 36152.6caec659.f1tr.com]

Razgatlıoğlu ve Yamaha, Rea ve Kawasaki'nin rekabetçiliğinin yanı sıra Alvaro Bautista ve Ducati'nin karşısında bu yıl WSBK'da henüz bir yarış kazanamadı.

Temsilcimiz şampiyona lideri Bautista'dan 51 puan ve ikinci sıradaki Rea'dan 35 puan geride.

Ancak Estoril'de sezonun üçüncü yarışı öncesinde konuşan Rea, Razgatlıoğlu'nu elemek için henüz erken olduğunu söyledi ve "yeterince performans gösteremediği" fikrini reddetti.

Rea, "Tecrübelerime göre, #1 olmanın ağır bir şey olduğunu anlayabiliyorum. Bu motosikletinde taşıması ağır bir numara. Ben oldukça iyi baş ettim ama o en geç sürücülerde biri ve geleceği üzerinde çok fazla merak var."

"Bu yıl zayıf olduğunu düşünmüyorum. Henüz kazanmadı ama yeterince performans gösteremediğini düşünmüyorum. Bautista iyi bir iş yapıyor ve biz de geliştik."

"Onu normal buluyorum. Pistte gördüğümde geçtiğimiz yıla kıyasla daha sınırda ama geçtiğimiz yıl kazandığı zamanlarda bile hep sınırda oldu." dedi.

tr.motorsport.com



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
24/05/2022, 22:53

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  BMW WorldSBK Patronu: "2026’da Toprak Razgatlıoğlu’nu Özleyeceğiz" sadmin 0 153 13/11/2025, 0:41
Son Mesaj: sadmin
  Toprak Razgatlıoğlu, Babasının ‘Hayali’ İçin MotoGP’ye Geçiş Yapmaya Motive Oldu sadmin 0 73 04/11/2025, 2:35
Son Mesaj: sadmin
  Bahattin Sofuoğlu, WSBK testinden mutlu ayrıldı sadmin 0 64 02/11/2025, 0:04
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1