play facebook twitter youtube rss instagram
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#33 Max Verstappen
Sıra 1| Puanı 374
#11 Sergio Perez
Sıra 2| Puanı 223
#44 Lewis Hamilton
Sıra 3| Puanı 180
#14 Fernando Alonso
Sıra 4| Puanı 170
#55 Carlos Sainz
Sıra 5| Puanı 142
#16 Charles Leclerc
Sıra 6| Puanı 123
#63 George Russell
Sıra 7| Puanı 109
#4 Lando Norris
Sıra 8| Puanı 97
#18 Lance Stroll
Sıra 9| Puanı 47
#10 Pierre Gasly
Sıra 10| Puanı 45
#81 Oscar Piastri
Sıra 11| Puanı 42
#31 Esteban Ocon
Sıra 12| Puanı 36
#23 Alexander Albon
Sıra 13| Puanı 21
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 14| Puanı 9
#77 Valtteri Bottas
Sıra 15| Puanı 6
#24 Guanyu Zhou
Sıra 16| Puanı 4
#20 Kevin Magnussen
Sıra 17| Puanı 3
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 18| Puanı 3
#40 Liam Lawson
Sıra 19| Puanı 2
#21 Nyck De Vries
Sıra 20| Puanı 0
#2 Logan Sargeant
Sıra 21| Puanı 0
#3 Daniel Ricciardo
Sıra 22| Puanı 0
Red Bull | Sıra: 1
Puan:597, Galibiyet:14
Mercedes | Sıra: 2
Puan:289, Galibiyet:0
Ferrari | Sıra: 3
Puan:265, Galibiyet:1
Aston Martin | Sıra: 4
Puan:217, Galibiyet:0
McLaren | Sıra: 5
Puan:139, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 6
Puan:81, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 7
Puan:21, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 8
Puan:12, Galibiyet:0
Alfa Romeo | Sıra: 9
Puan:10, Galibiyet:0
AlphaTauri | Sıra: 10
Puan:5, Galibiyet:0
Formula1 Japonya GP 24 Eylül 2023

Yorum: 0 | Görüntüleme: 150
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Motor Sporları Motosiklet sporlarında Türkiye adından söz ettiriyor
07-07-2021, 02:19
paylaş
sadmin
Patron
KONU:
178,416
MESAJ:
532,076
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari
E-posta Özel Mesaj Facebook Twitter

Son Haberler
Günün Karesi
Japonya GP 2008 - Lewis...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Japonya GP'de Bizi Nele...
F1 Videolar
Japonya GP'de 5 inanılm...
Motor Sporları
Off-Road Şampiyonası'nı...
MotoGP
Bagnaia: "Morbidelli, 2...

Yorum: #1
Motosiklet sporlarında Türkiye adından söz ettiriyor

[Resim: 33548.c0b80867.f1tr.com]

Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Başkanı Bekir Yunus Uçar, bu branşta milli sporcuların uluslar arası yarışlarda çok önemli başarılara imza attığını belirterek, "Bu potansiyeli korursak podyumda hep bir Türk bayrağı dalgalanacak" dedi.

Bekir Yunus Uçar, Türkiye'nin motosiklet sporlarında uluslar arası alanda elde ettiği başarıları AA muhabirine değerlendirdi.

Milli motosikletçilerin Türkiye'ye kazandırdığı madalyaların, podyum sevinçlerinin basında yeterinde yer almadığına işaret eden Başkan Uçar, "Motorsporlarının dünya sportif seyir zevki listelerinde ilk üç sırada yerini aldığı bir çağda, sporcularımızın tırmandığı noktayı maalesef yeterince anlatamıyoruz. Aktif motor sporları izleyicisinin ortalama 850 milyon kişi olduğu, sosyal medya etkileşiminin 1,4 milyarı bulduğu bir dünyada özellikle milli sporcumuz Toprak Razgatlıoğlu, dünyanın gözü önünde çok büyük başarılara imza atıyor." diye konuştu.

Motosiklet yarışlarının Avrupa ve dünyada en popüler 3 spor branşından biri olduğunu belirten başkan Uçar, ilk ve orta dereceli okul öğrencileri arasında yapılan bir araştırmaya göre motosiklet sporunun, "İmkan verilse hangi sporu yaparsınız?" sorusunda ilk 3 sırada bulunduğunu ve bu potansiyelin daha etkin şekilde değerlendirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Uçar, milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu'nun Dünya Superbike Şampiyonası'nın İngiltere etabında 3-4 Temmuz tarihlerinde yapılan iki yarışı da kazanarak İstiklal Marşı'nı dinlettiğini hatırlattı.

Motosiklet sporundaki bu başarıların ülkede yeterince bilinmediğini aktaran Uçar, "100 yılı aşkındır motor sporlarının kıyasıya mücadelelerle yapıldığı Avrupa'da Toprak, on binlerce yarışçı arasından sıyrılıp dünyanın zirvesine yerleşiyor, ancak bir çoğumuz bunun farkına dahi varamıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Toprak, ustası ve ağabeyi Sofuoğlu'nun tüm tecrübelerini yansıtıyor"

Bekir Yunus Uçar, milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu'nun büyük bir emek, üstün bir gayret ve doğru örneğin peşinden koşmanın parlak bir ürünü olduğunu dile getirerek, "5 kez dünya şampiyonluğunu ülkemize kazandırmış olan Milli Takımlar Kaptanı'mız Kenan Sofuoğlu'nun izinde bir kariyer yolu takip eden Toprak, ustası ve ağabeyi Kenan Sofuoğlu'nun tüm tecrübelerini mücadelesine yansıtıyor ve emin adımlarla ilerliyor." değerlendirmesinde bulundu.

Toprak'ın uluslar arası motor sporları nezdindeki bilinirliğinin Türkiye'ye oranla 3 kat fazla olduğunu belirten Uçar, ay-yıldızlı yarışçıyı takip eden 120'den fazla uluslararası basın kuruluşu olduğuna dikkati çekti.

Dünya Superbike Şampiyonası'nın tribün izleyici ortalamasının ülkeler bazında 60 bin kişinin üzerine çıktığına işaret eden Uçar, milli sporcunun her başarısının ardından daha büyük bir hayran kitlesine ulaştığını söyledi.

Milli sporcunun sosyal medya takipçi sayısı ve etkileşimine de değinen Uçar, "Örneğin Toprak'ın Instagram mecrasındaki takipçi sayısı, lideri olduğu şampiyonada yarışan rakiplerinden çok daha az. Takipçilerinin yüzde 55'inin de yabancı kullanıcılardan oluştuğunu görüyoruz. Bu da yurt içi bilinirliğinin düzeyini bize üzücü bir şekilde işaret ediyor." açıklamasında bulundu.

"Bu potansiyeli korursak dünya ve Avrupa pistlerinde podyumda hep bir Türk bayrağı dalgalandığını görüyor olacağız"

Motosiklet sporunun diğer tüm spor branşlarına oranla çok daha fazla konsantrasyon, denge, hızlı karar verme, kas hafızası, risk alma becerisi ve kondisyon gerektirdiğini anlatan Uçar, "Tüm bu özellikler, Kenan Sofuoğlu'nun büyük emeklerle yetiştirip, başlarında durduğu Toprak ve diğer yarışçılarımızda fazlasıyla mevcut. Motosikletçilerimizdeki bu potansiyeli koruduğumuz sürece on yıllar boyunca dünya ve Avrupa pistlerinde podyumda hep bir Türk bayrağı dalgalandığını görüyor olacağız." ifadelerini kullandı.

Başkan Uçar, Toprak Razgatlıoğlu'nun motor sporlarının zirvesindeki organizasyonda dünya şampiyonluğu için mücadele eden 21 sporcu arasında 183 puanla liderliğe yerleşmesinin tüm Türkiye için büyük bir gurur kaynağı olduğunu da sözlerine ekledi.

trtspor.com.tr



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
07/07/2021, 2:19

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Motor Sporları Türkiye Baja Şampiyonası'nın ikinci ayağı Bursa'da sadmin 0 95 17/09/2023, 12:40
Son Mesaj: sadmin
  Motor Sporları 2023 TransAnatolia Rallisi’nde macera dolu yarışı Castrol POWER1 Motosiklet Kategorisi’nde Pol Tarres kazandı sadmin 0 99 11/09/2023, 23:29
Son Mesaj: sadmin
  Motor Sporları MXGP Türkiye rekorlarla tamamlandı sadmin 0 109 09/09/2023, 2:12
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2023

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1