play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#44 Lewis Hamilton
Sıra 1| Puanı 0
#81 Oscar Piastri
Sıra 2| Puanı 0
#87 Oliver Bearman
Sıra 3| Puanı 0
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 4| Puanı 0
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 5| Puanı 0
#3 Max Verstappen
Sıra 6| Puanı 0
#31 Esteban Ocon
Sıra 7| Puanı 0
#43 Franco Colapinto
Sıra 8| Puanı 0
#4 Lando Norris
Sıra 9| Puanı 0
#30 Liam Lawson
Sıra 10| Puanı 0
#14 Fernando Alonso
Sıra 11| Puanı 0
#10 Pierre Gasly
Sıra 12| Puanı 0
#23 Alexander Albon
Sıra 13| Puanı 0
#16 Charles Leclerc
Sıra 14| Puanı 0
#63 George Russell
Sıra 15| Puanı 0
#55 Carlos Sainz
Sıra 16| Puanı 0
#18 Lance Stroll
Sıra 17| Puanı 0
#41 Arvid Lindblad
Sıra 18| Puanı 0
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 19| Puanı 0
#6 Isack Hadjar
Sıra 20| Puanı 0
#11 Sergio Perez
Sıra 21| Puanı 0
#77 Valtteri Bottas
Sıra 22| Puanı 0
Formula1 Avustralya GP 8 Mart 2026

Yorum: 0 | Görüntüleme: 192
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kenan Sofuoğlu: "Toprak, MotoGP'ye gitmek istiyor, Honda ve Yamaha onunla ilgileniyor"
12-04-2025, 15:51
sadmin
Patron
KONU:
208,679
MESAJ:
566,541
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
MotoGP
2026 Yamaha MotoGP, 202...
Formula 1 Haberleri
Bearman, Ferrari’nin 20...
Formula 1 Haberleri
Bahreyn’de Altı Günlük ...
Motor Sporları
2026 Avustralya WorldSB...
Motor Sporları
Sam Lowes, Avustralya W...

Yorum: #1
Kenan Sofuoğlu: "Toprak, MotoGP'ye gitmek istiyor, Honda ve Yamaha onunla ilgileniyor"

[Resim: 50136.f285ab9f.f1tr.com]

Motosiklet yarışlarının en yetenekli isimleri arasında yer alan gururumuz Toprak Razgatlıoğlu’nun 2026 yılında MotoGP’de yarışma ihtimali giderek artıyor.

İki kez Dünya Superbike Şampiyonu Toprak, MotoGP hayalini gerçekleştirmek için ciddi adımlar atmaya hazırlanıyor.

Toprak’ın menajeri ve milli sporcumuz Kenan Sofuoğlu, Assen'e giderek burada bir dizi görüşme gerçekleştirdi.

SPEEDWEEK.com’a yaptığı açıklamalarda bu sürecin perde arkasını detaylı bir şekilde anlattı.

Kenan şöyle dedi: “Toprak MotoGP’ye geçmek istiyor, bu çok net. Seçenekleri var, geçtiğimiz birkaç hafta boyunca Toprak'la bu geçişi nasıl mükemmel hale getirebileceğimizi düşündük."

"Bir çözüm var ama şu an için açıklayamam. Her şey yolunda giderse, birkaç hafta içinde üzerinde çalıştığımız projeyi bir araya getirmiş olacağız."

Sofuoğlu, daha önce yaptığı açıklamalarda, Toprak’ın sadece bir fabrika takımı ile MotoGP’ye geçebileceği vurgulamıştı. Bu nedenle, 2026 sezonu için tek olası seçenek Honda olarak görülüyordu. Zira Honda’da Luca Marini’nin sözleşmesi bu sezon sonunda bitiyor.

Diğer tüm fabrika takımları ise mevcut sürücüleriyle 2026 sezonunun sonuna kadar sözleşmeli.

Ancak Ducati’nin Pramac takımıyla gelen şampiyonluğu bu bakış açısını değiştirdi.

[Resim: 50137.a9a94861.f1tr.com]

Jorge Martin’in Pramac Racing ile kazandığı başarı sonrası Kenan Sofuoğlu da şunları söyledi: “Ducati her şeyi değiştirdi. Artık bir müşteri takımının da kazanılabileceğini gösterdiler. Yamaha’nın bugün iki takımı var, Pramac ise adeta bir fabrika takımı gibi. Eskiden bu mümkün değildi ama artık Pramac sürücüleri, fabrika takımı sürücülerini geçebiliyor. Bu yüzden bu durum artık bizim için bir engel değil. Eğer bir marka bunu kanıtlayabiliyorsa, biz de ikinci takıma gitmeyi düşünebiliriz Tek şartımız, Toprak’ın fabrika destekli bir motosiklet ve doğrudan fabrika takımı ile kontrat imzalaması. Eğer fabrika sözleşmesi ve fabrika motosikleti varsa, yani sadece renkleri farklıysa, bu benim için sorun değil. Özel sponsorlar bazen belirleyici olabilir. Örneğin bizim Red Bull ile anlaşmamız var. Yamaha fabrika takımı için bu bir problem olabilir çünkü farklı bir ana sponsorları var. Fakat ikinci takım bizim için mümkün olabilir.”

Bu sözler doğrultusunda, Toprak Razgatlıoğlu’nun MotoGP’deki iki olası adresi öne çıkıyor: Honda fabrika takımı ve Yamaha destekli Pramac takımı. Pramac’ta Jack Miller’ın sözleşmesi bu sezon sonunda sona eriyor ve koltuk boşalabilir.

Sofuoğlu ayrıca şu bilgileri verdi: “Cuma günü Assen’de bir görüşme yaptım ve fikirlerimizi paylaştık. Onlar da oldukça ilgili görünüyor, ancak kendi fikirleri de var. Birkaç hafta içinde nerede olduğumuzu göreceğiz. Öte yandan BMW ile iş birliğimiz de sürüyor ve Toprak’ı bünyelerinde tutmak için büyük istekleri var. BMW ile mutluyuz, bu da bir seçenek. Fakat Toprak’ın hayali MotoGP’ye gitmek. Bu yüzden bu seçenek onun için daha heyecan verici. Ona planımı anlattığımda çok mutlu oldu. Eğer bu teklifi gerçekleştirebilirsem, bunu yapmaktan büyük heyecan duyacağını söyledi. Eğer fabrika şirketi bizim önerimizi kabul ederse, başka bir seçeneğe bakmayız.”

Toprak Razgatlıoğlu, 2021 yılında Yamaha ile Dünya Superbike Şampiyonu olmuştu. Bu, Yamaha için 2009’da Ben Spies’tan bu yana gelen ilk şampiyonluktu. Ancak 2022 ve 2023 sezonlarında Toprak, Yamaha’nın rekabetçi bir gelecek sunamaması nedeniyle büyük hayal kırıklığı yaşadı ve 2023 sonunda BMW’ye transfer oldu. 2023’ün ilkbaharında yapılan MotoGP testi ise beklenen sonucu vermedi.

Tüm bunlara rağmen Kenan Sofuoğlu, Yamaha ile iyi ilişkilerini sürdürüyor. Bu sezon, Bahattin Sofuoğlu’nu Superbike takımı Motoxracing Yamaha’ya yerleştirdi. Ayrıca Moto3 tarihinin en genç galibi Can Öncü’yü Dünya Supersport Şampiyonası'nda Kawasaki’den Yamaha’ya geçirdi. Yamaha’nın MotoGP’de Lin Jarvis’in yerine Paolo Pavesio’yu getirmesi ise Kenan Sofuoğlu’nun elini güçlendiriyor.

Kenan şöyle dedi: “Yamaha, Toprak ile ilgileniyor. Herkes zaten Honda’nın da büyük ilgi gösterdiğini biliyor. Bu iş ya Yamaha ile ya da Honda ile olacak. Toprak’ın bu iki seçeneği var. Projemize çok inanıyorum. Aynı BMW ile ilk başladığımızda olduğu gibi. Önümüzdeki iki ila dört hafta içinde her şeyi öğrenmiş olacağız.”

[Resim: 50138.2d49f5be.f1tr.com]

tr.motorsport.com



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
12/04/2025, 15:51

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  “El Turco: Toprak Razgatlıoğlu” Belgeselini Ne Zaman, Hangi Kanalda İzleyebilirim? sadmin 0 138 20/02/2026, 23:05
Son Mesaj: sadmin
  Nicolo Bulega, Toprak Razgatlıoğlu yokluğunda Avustralya Superbike Hafta Sonunda Yalnız Başına sadmin 0 73 20/02/2026, 22:52
Son Mesaj: sadmin
  Yamaha Sürücüsünün WorldSBK Performansı Takımda Hayal Kırıklığı Yarattı sadmin 0 88 20/02/2026, 18:37
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2026

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1